Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α1 πόλο: Πήρε εύκολα το ντέρμπι ο Ολυμπιακός, επικράτησε 19-10 του Πανιώνιου, νίκες για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Εθνικό

Α1 πόλο: Πήρε εύκολα το ντέρμπι ο Ολυμπιακός, επικράτησε 19-10 του Πανιώνιου, νίκες για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Εθνικό
INTIME SPORTS

Δίχως προβλήματα ο Ολυμπιακός επικράτησε 19-10 του Πανιώνιου στο ντέρμπι του Α' ομίλου της Α1 πόλο ανδρών.

Δυνατός και απόλυτα κυρίαρχος εμφανίζεται και στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών ο Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκοι του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, με φόρα από τη μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη επί της Προ Ρέκο, επιβλήθηκαν άνετα και επί του Πανιωνίου με 19-10 στο -κατ´ ευφημισμόν, όπως αποδείχτηκε- ντέρμπι κορυφής της 8ης αγωνιστικής του Β´ Ομίλου, στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά και διατήρησε το απόλυτο των νικών, έχοντας τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν από το ξεκίνημα και επέβαλαν τον ρυθμό τους μέχρι το φινάλε με καλή άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση.

Πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 8-6 του Νηρέα Χαλανδρίου, στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή. Οι πράσινοι πέτυχαν έτσι την πέμπτη νίκη τους στο πρωτάθλημα και καθώς έχουν και μια ισοπαλία, έφτασαν στους 16 βαθμούς και εδραιώνονται μόνοι στην 3η θέση της βαθμολογίας του Ομίλου.

Σε ένα ματς με κλειστές άμυνες, το "τριφύλλι" είχε τον έλεγχο από το δεύτερο οκτάλεπτο, προηγήθηκε με 5-2 και στη συνέχεια με 7-3. Ο Νηρέας έκανε φιλότιμες προσπάθειες, κατάφερε να μειώσει σε 7-5, αλλά ο Χατζηγούλας έγραψε το 8-5 στο 3.21 πριν από τη λήξη και οριστικοποίησε τη νίκη των πρασίνων. Απλά οι Χαλανδριώτες μείωσαν στο τελικό 8-6, στα 15 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα.

Ο ΝΟ Χίου επέστρεψε "σπίτι" του, στο Ιωνικό κολυμβητήριο (που παραδόθηκε προς χρήση ανακαινισμένο, αλλά στην προηγούμενη αγωνιστική δεν έγινε ο αγώνας με τον Νηρέα Χαλανδρίου κι έτσι εγκαινιάστηκε σήμερα), αλλά η επιστροφή αυτή δεν συνοδεύτηκε με νίκη. Ο Εθνικός κατάφερε να "αποδράσει" από το νησί της μαστίχας με ένα πολύτιμο "διπλό" στον μεταξύ τους αγώνα της 8ης αγωνιστικής του Α΄Ομίλου της Α1 πόλο Ανδρών, καθώς επιβλήθηκε με 9-8.

Ήταν η τέταρτη νίκη του Εθνικού στο πρωτάθλημα, που είναι 4ος με 12β. στη βαθμολογία του Α Ομίλου, ενώ ο ΝΟ Χίου έμεινε προτελευταίος με 4 β.

Οι κυανόλευκοι του Πειραιά αιφνιδίασαν στο ξεκίνημα τους Χιώτες και προηγήθηκαν με 4-1 και 6-2, με βασικό όπλο την πολύ καλή άμυνα και έξυπνες λύσεις επιθετικά. Ο ΝΟ Χίου αντεπιτέθηκε, αλλά οι παίκτες του Φάνη Κουντουδιού άντεξαν, αφού η ομάδα του Ντόσκα μείωσε μόνο μέχρι το τελικό 8-9.

Η ΑΕΚ πήρε το πολύτιμο τρίποντο στην τυπική της έδρα, στο κολυμβητήριο του Αλίμου, καθώς επικράτησε του Υδραϊκού με 10-5 για την 8η αγωνιστική του Α' Ομίλο του πρωταθλήματος Α1 Ανδρών.

Η ομάδα του Νίκου Βενετόπουλου ανέβηκε στους 9 βαθμούς και είναι 5η στη βαθμολογία του Ομίλου, καθώς ευνοείται στην ισοβαθμία με τον Υδραϊκό.

Η Ένωση ήταν απόλυτα κυρίαρχη στο ματς και προηγήθηκε με 8-2 και 9-3 στο τρίτο οκτάλεπτο, μη αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Υδραίους.

Τα στατιστικά των αγώνων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 19-10

Οκτάλεπτα: 6-2, 5-1, 3-3, 5-4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου Τ. 2, Γραμματικός, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 3, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 3, Κολόμβος, Φιλίποβιτς 2, Παπαναστασίου 2, Δαμίγος, Γκίλλας 2, Λιαντζίρης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 2, Μπιτάντζε 2, Νταλάπας 2, Καλαϊτζής, Μουρατίδης, Παπάκος 2, Γούνας 2, Σπούνερ, Καπετανάκης, Αναγνώστου, Λοράντος, Κανελλόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 8-6

Οκτάλεπτα: 1-1, 5-1, 1-3, 1-1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Τζελάτης, Κανδανολέων 1, Δευτεραίος, Τόττης, Άντζιτς, Σγουρίδης, Χατζηγούλας 2, Δερμιτζάκης 3, Σιαμάς Π., Αλβέρτης, Βασιλάκης, Σιαμάς Χρ., Ζερβουδάκης 2.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Γιώργος Ιντζές): Καζάκος, Δανούρδης 1, Παπαδημητρίου 4, Χριστοφορίδης, Καρύδης, Μαυρωτάς Λ., Κουρμελές Β., Πανταζόπουλος 1, Γκαράνης, Τσιρώνης, Στυλιανάκης, Καζάνης, Κακλής, Μανδαλιός, Κουρμελές Γ.

ΝΟ ΧΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 8-9

Οκτάλεπτα: 1-4, 1-1, 2-1, 4-3.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Καρακούρος, Μιμίδης, Παππάς 3, Γιαϊτσίνοβιτς, Χαλατζιάν 2, Καρακάσης 2, Κανδιόγλου, Τζώρτζης, Παζαΐτης, Χατζηστεφάνου 1, Βέκκος, Γαβαλάς Ι., Γιανναράς, Αμπαζής.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Κατσαγούνος 2, Τεσάνοβιτς, Μπέτο, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας 2, Βιτέλλας 2, Πρωτοψάλτης, Μπεριστιάνος 1, Μαθιόπουλος 2, Λαδάς, Δροσόπουλος, Βαλλιανάτος.

ΑΕΚ - ΥΔΡΑΪΚΟΣ 10-5

Οκτάλεπτα: 4-1, 3-1, 2-2, 1-1.

ΑΕΚ (Νίκος Βενετόπουλος): Καραμπέτσος, Φωτεινάκης, Σταμέλος 1, Κοκκινάκης, Βούκσεβιτς 3, Γαλάνης, Γκάτσος, Μαρινάγης 2, Παπάκος, Στελλάτος 1, Αράγια 3, Μαυρωτάς, Χαϊδόπουλος, Ζαχόπουλος, Βουβαλίδης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Νίκος Καραμάνης): Πετρόπουλος, Μπεκές, Σουζούκι 1, Παπαδημητρίου, Γκαράνης 1, Παπαβασιλείου, Μπλάνης 1, Ρομπόπουλος 2, Ζώρζος, Τακάτα, Κοντονής, Μπερτόλης, Μητράκης, Δαλαμπέκης, Μουρατίδης.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Σάββατο 19/11

  • Ολυμπιακός - Πανιώνιος 19-10
  • Παναθηναϊκός - Νηρέας Χαλανδρίου 8-6
  • ΑΕΚ - Υδραϊκός 10-5
  • ΝΟ Χίου - Εθνικός 8-9

Βαθμολογία

  1. Ολυμπιακός 24
  2. Πανιώνιος 18
  3. Παναθηναϊκός 16
  4. Εθνικός 12
  5. Υδραϊκός 9
  6. ΑΕΚ 9
  7. Νηρέας Χαλανδρίου 3
  8. ΝΟ Χίου 1

Επόμενη αγωνιστική

  • Υδραϊκός - Πανιώνιος
  • ΝΟ Χίου - Ολυμπιακός
  • Εθνικός - Παναθηναϊκός
  • Νηρέας - Χαλανδρίου - ΑΕΚ


TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ