Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α1 πόλο ανδρών, playoffs: Ο Πανιώνιος πήρε πίσω το πλεονέκτημα έδρας, ο ΠΑΟΚ λύγισε ξανά τον Απόλλωνα Σμύρνης θα αγωνιστεί στην Ευρώπη

Α1 πόλο ανδρών, playoffs: Ο Πανιώνιος πήρε πίσω το πλεονέκτημα έδρας, ο ΠΑΟΚ λύγισε ξανά τον Απόλλωνα Σμύρνης θα αγωνιστεί στην Ευρώπη
Παναθηναϊκός εναντίον Πανιωνίου για την Α1 πόλο ανδρών INTIME SPORTS

Ο Πανιώνιος πέρασε με 11-7 από το Γουδί κόντρα στον Παναθηναϊκό και πήρε πίσω το πλεονέκτημα έδρας, ενώ ο ΠΑΟΚ λύγισε για δεύτερη φορά τον Απόλλωνα Σμύρνης και θα αγωνιστεί στην Ευρώπη τη νέα σεζόν.

Ο Πανιώνιος επέστρεψε δυνατά στη σειρά των προημιτελικών των playoffs απέναντι στον Παναθηναϊκό και στη διεκδίκηση της πρόκρισης στην 4άδα της Α1 πόλο ανδρών.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης επιβλήθηκε με 11-7 επί του “τριφυλλιού” στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα, μέσα στην έδρα των πρασίνων στο Γουδή, ισοφάρισε σε 1-1 νίκες και ξαναπήρε το πλεονέκτημα έδρας.

Έτσι όλα θα κριθούν στον τρίτο αγώνα που θα γίνει το Σάββατο 27/4 (19:00) στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προηγήθηκε με 2-0 και να ήταν μπροστά με 3-2 στο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο μισό του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς, βελτιώνοντας κυρίως την άμυνα και βρίσκοντας επιθετικές λύσεις σε κρίσιμα σημεία.

Έτσι η ομάδα του Κώστα Δήμου, με κορυφαίους σκόρερς τους Γκιουβέτση, Γούνα και Μοσκόφ, προγήθηκε με 7-4 και 10-6 και έφτασε στο τελικό 11-7 υπέρ του.

Οκτάλεπτα: 2-2, 0-1, 3-4, 2-4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Δευτεραίος, Κανδανολέων, Παπανικολάου Ν., Νικολαΐδης Γ., Στίβενσον 3, Μπραΐμης, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας, Δερμιτζάκης Δ. 2, Αγκόρτσας, Αλβέρτης 1, Κρατημένος, Χωματάς, Ζερβουδάκης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Γαλανίδης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 3, Παπάκος Γ. 2, Γραμματικός, Καλαϊτζής 1, Μοσκόφ 2, Μουρίκης, Γούνας 2, Καπετανάκης, Λιμαράκης, Παυλοστάθης, Κατραούρας.

Διαιτητές: Σπανούδης, Μπουδραμής, Αλυτάρχης: Μανώλης Μουστάκης

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 14-13 (κ.α. 10-10, πέν. 4-3)

Ο ΠΑΟΚ Domus Ergo έκανε την υπέρβαση για την οποία φιλοδοξούσε και θα βρεθεί στην πρώτη 4άδα του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών, ενώ εξασφάλισε παράλληλα και την ευρωπαϊκή του έξοδο, μετά από έναν χρόνο που απουσίαζε από την Ευρώπη.

Ο Δικέφαλος του Βορρά επιβλήθηκε επί του Απόλλωνα Σμύρνης, αυτή τη φορά στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι με συνολικό από 14-13 (κανονικός αγώνας 10-10, πέναλτι 4-3), στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα της σειράς των προημιτελικών των Play Off, στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, έκανε το 2-0 στις νίκες και πήρε τη μεγάλη πρόκριση.

Έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα παίξει στα ημιτελικά των playoffs, με μειονέκτημα έδρας, κόντρα στον ΝΟ Βουλιαγμένης, διεκδικώντας πρόκριση στους τελικούς. Ο Απόλλων Σμύρνης, από την πλευρά του, θα παίξει για τις θέσεις 5η-8η και στα ημιτελικά της συγκεκριμένης διαδικασίας θα αντιμετωπίσει, με πλεονέκτημα έδρας, τον ΓΣ Περιστερίου.

Σε ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί και με τρία γκολ, ο Απόλλων ισοφάρισε στο τελικό 10-10 με τον Γαρδίκα και έστειλε τις δυο ομάδες στα πέναλτι. Εκεί ήρωας για την ομάδα του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας Χάρης Αϊβαλιώτης (που αντικατέστησε τον Σιορδίλη), ο οποίος απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι του Μανώλη Σολανάκη.

Οκτάλεπτα: 5-4, 3-2, 2-1, 0-3, πέν. 4-3.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Νταλάπας, Λασκαρίδης 3, Προσινικλής Ν. 1, Καπράγκος, Κεχαλάρης Ι. 3, Τσολακούδης 2, Ξυλάς, Ντέλιτς 3, Προσινικλής Π., Κούπμαν 1, Κουγιούνης, Σιορδίλης, Σάλεχ, Καρατζάς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 2, Μόκκας 1, Τρούλος 1, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 2, Χονδροκούκης, Γωνιωτάκης 2, Γαρδίκας 2, Τσαχιλίδης, Σολανάκης 3, Τσιαβαλιάρης, Τόττης.

Διαιτητές: Μπιράκης, Αχλαδιώτης, Αλυτάρχες: Γιώργος Βορδουνάς, Πολυζώης Σιώης.

Τα ζευγάρια των playoffs

Πρώτοι Αγώνες

  • Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ 11-12
  • Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 24-25

Δεύτεροι Αγώνες

  • Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 7-11
  • ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης 14-13 (κ.α. 10-10, πέν. 4-3)

Τρίτοι Αγώνες (εάν χρειαστεί)

  • 27/04 19:00 Πανιώνιος - Παναθηναϊκός
TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΟΚ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ