Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α1 πόλο ανδρών: Εμφατική νίκη του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα κόντρα στον Πανιώνιο, διπλό στο Χαλάνδρι ο Παναθηναϊκός

Στιγμιότυπο από το Πανιώνιος - Ολυμπιακός
Στιγμιότυπο από το Πανιώνιος - Ολυμπιακός EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική στον Α1 πόλο ανδρών, με τον Ολυμπιακό να σημειώνει εμφατική νίκη στην πρεμιέρα επί του Πανιωνίου, όπως και ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Νηρέα. Διπλό για την ΑΕΚ κόντρα στον Υδραϊκό, νίκη στο φινάλε για τον Εθνικό απέναντι στον ΝΟ Χίου.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ποδαρικό με νίκη στο 37ο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και μάλιστα εκτός έδρας. Οι πράσινοι επιβλήθηκαν με 11-3 επί του νεοφώτιστου Νηρέα, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλανδρίου, στην πρεμιέρα και μάλιστα στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 1ης αγωνιστικής του Α' Ομίλου και έβαλαν στο σακούλι τους πρώτους τους τρεις βαθμούς.

Ο νέος προπονητής του ΠΑΟ Δημήτρης Μάζης δεν ήταν στον πάγκο, λόγω τιμωρίας από την περασμένη σεζόν και κοουτσάρισε ο συνεργάτης του Θανάσης Ηρειώτης, αλλά το "τριφύλλι" κυρίάρχησε απόλυτα, περιόρισε με την καλή άμυνά του τον αντίπαλο και βρήκε λύσεις κυρίως με περιφέρεια και παίκτη παραπάνω.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-11

Τα Οκτάλεπτα: 2-5, 0-0, 0-2, 1-4.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Ιντζές): Καζάκος, Δανούρδης, Παπαδημητρίου, Χριστοφορίδης, Κουρμελές Γ., Μαυρωτάς Λ., Κουρμελές Β., Πανταζόπουλος 2, Μπατσάρης, Τσιρώνης, Καρύδης, Κονταλέξης, Κακλής, Μανδαλιός, Νεγκίζ 1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ηρειώτης): Ριστίτσεβιτς, Τζελάτης 2, Κανδανολέων, Σιαμάς Γ., Δευτεραίος 1, Τόττης, Άτζιτς 2, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας 3, Δερμιτζάκης, Σιαμάς Π., Αλβέρτης 2, Κρατημένος, Σιαμάς Χρ., Ζερβουδάκης.

Ο Εθνικός επικράτησε στο φινάλε, 10-9 τον ΝΟ Χίου στον Πειραιά

Μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη ματς, ο εδρούχος Εθνικός πήρε την πολύτιμη νίκη με 10-9 επί του ΝΟ Χίου, στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Α' Ομίλου του πρωταθλήματος πόλο Α1 Ανδρών.

Συγκλονιστική εξέλιξη είχε ο αγώνας μέχρι το φινάλε. Οι Χιώτες προηγούνταν και ο Εθνικός ισοφάριζε, αλλά ο Κατσαγούνος έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στους Πειραιώτες, με το 9-8 στις αρχές της τέταρτης περιόδου. Ο Χαλατζιάν εκτέλεσε το κερδισμένο πέναλτι για τον ΝΟ Χίο και ισοφάρισε για το 9-9. Νικητήριο γκολ για τους «κυανόλευκους» το 10-9 από τον Τεσάνοβιτς στο 4.14 πριν από τη λήξη του αγώνα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΟ ΧΙΟΥ 10-9

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-2, 4-3, 2-1.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Κατσαγούνος 2, Ιωάννου, Τεσάνοβιτς 1, Θεοδόσης - Παπαλουκάς 1, Παπαδόγκωνας 1, Βιτέλλας 1, Πρωτοψάλτης, Μαθιόπουλος 1, Μπεριστιάνος 2, Λαδάς, Δροσόπουλος, Βαλλιανάτος 1, Ζωγράφος.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Ντόσκας): Καρακούρος, Μιμίδης, Παππάς, Γιακσίνοβιτς 1, Χαλατζιάν 3, Καρακάσης 2, Κανδιόγλου, Τζώρτζης 2, Μαρουλάς, Χατζηστεφάνου 1, Βέκκος, Γαβαλάς, Γιαννάρας, Αμπάζης.

Νικηφόρα πρεμιέρα για την ΑΕΚ, 8-5 τον Υδραϊκό στη Γλυφάδα

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η ΑΕΚ στο 37ο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών, επικρατώντας του Υδραϊκού με 8-5 στην τυπική έδρα του δεύτερου, στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Α' Ομίλου.

Η ομάδα του Νίκου Βενετόπουλου -που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της Ένωσης- έλεγξε το ρυθμό του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και στην τρίτη περίοδο κατάφερε σταδιακά να αυξήσει τη διαφορά της παίρνοντας την πρώτη νίκη στη σεζόν. Ντεμπούτο στον πάγκο του Υδραϊκού έκανε και ο Νίκος Καραμάνης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ - ΑΕΚ 5-8

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 2-2, 2-4, 1-1.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Καραμάνης): Μάμαλης, Μπεκές, Δαλαμπέκης, Παπαδημητρίου Α., Γκαράνης 3, Παπαβασιλείου, Μπλάνης, Ρομπόπουλος, Δημακόπουλος, Ζώρζος, Κοντονής 1, Μπερτόλης 1, Μητράκης, Μακαντάνης, Μουρατίδης.

ΑΕΚ (Βενετόπουλος): Καραμπέτσος, Φωτεινάκης, Σταμέλος, Κοκκινάκης 2, Βούκσεβιτς 2, Γαλάνης, Μαρινάγης, Νατσούλης 1, Παπάκος 1, Στελλάτος 1, Αράγια 1, Μαυρωτάς Άρ., Χαϊδόπουλος, Ζαχόπουλος, Σάβιτς.

Εμφατική επικράτηση του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα, 14-3 τον Πανιώνιο

Εντυπωσιακά μπήκε και στο 37ο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός, με μια εμφατική επικράτηση στο πιο σημαντικό ματς της πρεμιέρας και μάλιστα εκτός έδρας.

Οι ερυθρόλευκοι, με τον Ιγκόρ Μιλάνοβιτς να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο τους, επιβλήθηκαν άνετα με 14-3 επί του -ελλιπή και λαβωμένου- Πανιωνίου, στο πρώτο (κατ' ευφημισμόν, όπως αποδείχθηκε) ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής του Α' Ομίλου του πρωταθλήματος

Χωρίς τον Κώστα Δήμου στον πάγκο και με απρόοπτο της τελευταίας στιγμής με το δελτίου του Κωνσταντίνου Γκιουβέτση και με απόντες ακόμα τους Μπιτάτζε, Μουρατίδη, ο «Ιστορικός» δεν παρατάχθηκε πλήρης απέναντι στους διαχρονικά ισχυρούς ερυθρόλευκους. Διαμορφώνοντας από τα πρώτα κιόλας λεπτά ένα εμφατικό σερί και με ιδιαίτερα αποτελεσματική άμυνα πάνω στον Αλέξανδρο Γούνα, οι Πειραιώτες έδειξαν εξαρχής τις διαθέσεις τους, ακολουθώντας έναν υψηλό αγωνιστικό ρυθμό.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-14

Τα οκτάλεπτα: 1-6, 1-1, 0-3, 1-4.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Λιμαράκης, Κοπελιάδης, Μπαγιούμη, Νταλάπας, Καλαϊτζής 1, Λοράντος, Παπάκος 1, Γούνας 1, Σπούνερ, Καπετανάκης, Μαυροβουνιώτης, Κανελλόπουλος, Κατραούρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Δήμου Τ., Λιαντζίρης, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Γούβης, Δρβίσης 1, Μουρίκης 2, Κολόμβος 2, Φλίποβιτς 3, Παπαναστασίου, Δαμίγος, Γκίλλας 1, Γραμματικός 2.

Τα αποτελέσματα:

Σάββατο 08/10

Νηρέας Χαλανδρίου - Παναθηναϊκός 3-11

Εθνικός - ΝΟ Χίου 10-9

Υδραϊκός - ΑΕΚ 5-8

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 3-14

Η βαθμολογία

Ολυμπιακός 3

Πανιώνιος 0

Υδραϊκός 0

Παναθηναϊκός 3

Εθνικός 3

ΑΕΚ 3

Χίος 0

Νηρέας Χαλανδρίου 0

Επόμενη αγωνιστική (15/10)

  • Ολυμπιακός - ΝΟ Χίου
  • Παναθηναϊκός - Εθνικός
  • ΑΕΚ - Νηρέας Χαλανδρίου
  • Πανιώνιος - Υδραϊκος
TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ