ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Μαρκ Κάβεντις: "Έζησε" ξανά τις στιγμές τρόμου από τη διάρρηξη στο σπίτι του

Ο Μαρκ Κάβεντις στο ξενοδοχείο Civitel Attik.
Ο Μαρκ Κάβεντις στο ξενοδοχείο Civitel Attik. GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Μαρκ Κάβεντις θυμήθηκε ξανά τις σκηνές τρόμου που είχε ζήσει τον Νοέμβριο του 2021 όταν είχαν διαρρήξει το σπίτι του.

Στις 27 Νοεμβρίου 2021 ληστές είχαν μπει στο σπίτι του Μαρκ Κάβεντις και ο ίδιος και η οικογένεια του είχαν ζήσει μια νύχτα τρόμου με τους ληστές να παίρουν δύο ρολόγια Richard Mille, αξίας 400.000 λιρών το ένα και 300.000 λιρών το άλλο.

Κατά τη διάρκεια της ληστείας μάλιστα ο ένας εκ των δύο είχε απειλήσει τον Κάβεντις πως θα τον μαχαιρώσει μπροστά στα παιδιά του.

Τα όσα έγιναν εκείνη τη νύχτα που τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του θέλουν να ξεχάσουν τα θυμήθηκαν ξανά κατά την πρώτη μέρα εκδίκασης της υπόθεσης.

Ο εισαγγελέας Έντουαρτ Ρενβόιζ που άνοιξε την υπόθεση είπε:

"Ο κ. Κάβεντις νόμιζε ότι ο θόρυβος ήταν ανδρικές φωνές και άνθρωποι που περπατούσαν μέσα στο σπίτι. Επειδή ανάρρωνε από τραυματισμούς, η κυρία Κάβεντις ήταν αυτή που σηκώθηκε και πήγε να ερευνήσει όσα είχαν ακούσει.

Η πρώτη της σκέψη ήταν ότι ίσως ο μεγαλύτερος γιος τους είχε σηκωθεί και ίσως να έριξε κάτι στον κάτω όροφο. Όμως άκουσε αντρικές φωνές που φαινόταν να έρχονται από την κουζίνα. Στη συνέχεια είδε φιγούρες ανθρώπων που έτρεχαν προς το μέρος της.

Ανέβηκε τρέχοντας ξανά τις σκάλες, όταν ο κ. Κάβεντις προσπάθησε να ενεργοποιήσει τον συναγερμό. Οι ληστές άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και να του λένε να τον απενεργοποιήσει.

Ο ένας έβγαλε ένα μαχαίρι και τον απείλησε να τον μαχαιρώσει μπροστά στα παιδιά του. Ήταν τρεις στο δωμάτιο και άρχισαν να ρωτούν πού ήταν τα ρολόγια.

Υπήρχε ένα χρηματοκιβώτιο στο δωμάτιο και του δόθηκε εντολή να το ανοίξει. Είπε ότι δεν υπήρχε τίποτα σε αυτό. Τον ρωτούσαν επανειλημμένα πού ήταν το άλλο χρηματοκιβώτιο. Η κυρία Κάβεντις κρατούσε τον τρίχρονο γιο της κάτω από το πάπλωμα για να τον εμποδίσει να δει τη δοκιμασία στην κρεβατοκάμαρα".

Η δίκη του 28χρονου Αλί Σεσάι, που ήδη έχει παραδεχθεί τη συμμετοχή του στη ληστεία και δύο ακόμα υπόπτων που όμως δεν έχουν παραδεχθεί τη συμμετοχή τους αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ