ΣΤΗΛΕΣ

Oλυμπιακός και Παναθηναϊκός στο ίδιο ξενοδοχείο για μια ημέρα

Oλυμπιακός και Παναθηναϊκός στο ίδιο ξενοδοχείο για μια ημέρα

Ο μπασκετικός Ολυμπιακός συνυπήρξε σχεδόν για μια ολόκληρη μέρα με τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Πώς αντέδρασαν τα μέλη των αποστολών και ποια η ατμόσφαιρα μεταξύ τους;

Να, που η αθλητική ζωή κρύβει εκπλήξεις και... συνυπάρξεις μερικές φορές όχι ακριβώς “ανεπιθύμητες”, αλλά εν πάση περιπτώσει κάπως “άβολες”. Σαν κι αυτή που βίωσαν από χθες οι μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έζησαν μία μέρα στο ίδιο σπίτι. Για την ακρίβεια, στο ίδιο ξενοδοχείο. Στο “Nikopolis”, εκτός κέντρου. Τα' φερε η μοίρα έτσι που η αποστολή μιας ομάδας από τον Πειραιά και μιας ομάδας από την Αθήνα να βρεθούν κάτω από την ίσια στέγη στη Θεσσαλονίκη!

Μαζί ο Μπλατ και το επιτελείο του με τον Δώνη και τους συνεργάτες του. Μαζί οι πιτσιρικάδες Έλληνες του Τριφυλλιού με τους θηριώδεις (στα μάτια τους) ξένους του Ολυμπιακού. Μαζί ο Κουρμπέλης και οι άλλοι "έμπειροι" Έλληνες του Παναθηναϊκού με τους πρωταθλητές Ευρώπης συμπατριώτες τους των Ερυθρόλευκων. Στο πρωινό, στο ασανσέρ, στους διαδρόμους, στην είσοδο - έξοδο.

Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Έχει συμβεί αμέτρητες φορές με αποστολές ομάδων διαφορετικών ή ακόμη και ίδιων αθλημάτων. Ακόμη και σε πόλεις με... δεκάδες ξενοδοχεία, όπως η Θεσσαλονίκη. Το παράξενο στη δική μας ιστορία είναι ότι πρόκειται για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Για τον Οlympiacos BC και τον Panathinaikos FC. Και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Όχι, συνύπαρξη των δύο “ποδοσφαιρικών” ή των δυο “μπασκετικών” αποστολών των δύο “αιωνίων”, δεν μας έχει... προκύψει ακόμα.

Αν αναρωτιέστε για την ατμόσφαιρα που επικράτησε στο ξενοδοχείο, αυτή μπορεί να συμπυκνωθεί σε δύο λέξεις. "Έκπληξη” αρχικά και “αμηχανία” εν συνεχεία. Έκπληξη, διότι οι παίκτες των δύο ομάδων δεν ήξεραν ότι θα βρεθούν να... τρώνε πρωινό επί παραδείγματι στο διπλανό τραπέζι με τους αντίπαλους του άλλου σπορ. Ούτε οι Πράσινοι, ούτε οι Κόκκινοι. Ξαφνικά είδαν οι μεν και οι δε πράσινες και κόκκινες φόρμες να κυκλοφορούν μέσα στο ξενοδοχείο! Και... κατάλαβαν. Πρώτα οι του Παναθηναϊκού που είχαν φτάσει περίπου στις 15.30 το μεσημέρι της Κυριακής, μετά οι Ερυθρόλευκοι που έφτασαν κατά τις 19.00 στο ίδιο ξενοδοχείο.

“Αμηχανία” εν συνεχεία, διότι δεν υπάρχουν κάποιοι “κοινοί παρονομαστές” οι οποίοι θα μπορούσαν να φέρουν πιο κοντά ή να ανοίξουν μια κουβέντα μεταξύ των μελών των δύο ομάδων. “Παγωμένη” ήταν η ατμόσφαιρα, χωρίς πολλές “χαιρετούρες” μεταξύ τους. Χωρίς καμία έχθρα ασφαλώς, χωρίς αντιπαλότητα. Απλώς... οι μεν δε γνωρίζουν τους δε, συνεπώς δεν ήταν δυνατόν να αναπτυχθεί και κάποια συζήτηση. Τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη, τον Παπανικολάου, όλους τους Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού τους ξέρουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Και τον Μιλουτίνοβ! Οι “Ερυθρόλευκοι”, όμως δεν γνωρίζουν την πλειονότητα των μελών της πράσινης αποστολής. Ούτε ο Δώνης ξέρει τον Μπλατ, ούτε ο general manager (και υπεύθυνος επικοινωνίας) Χρήστος Μπαφές και ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση με τον Νίκο Νταμπίζα.

Πήγαν όλοι εκεί για να κάνουν τη δουλειά τους. Να παίξουν ένα ματς. Ο Ολυμπιακός στις 17.00 εναντίον του Άρη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Basket League και ο Παναθηναϊκός στις 21.30 εναντίον του ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League.

Τους... έβαλε στο ίδιο ξενοδοχείο η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία είχε ζητήσει την αναβολή των δύο αγώνων, λόγω των υποχρεώσεων των αστυνομικών της πόλης για τος εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου. Και τους δόθηκε η ευκαιρία για μια ξεχωριστή εμπειρία, από το απόγευμα της Κυριακής, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας. Ποιος ξέρει, μπορεί να ξαναβρεθούν μαζί στο μέλλον. Δεν έχουν δα να χωρίσουν και τίποτα ειδικά αυτές οι δύο ομάδες. Αλλά η πρώτη φορά είναι αυτή που πάντα θυμάσαι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ