ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Ένα πρόωρο πατρινό καρναβάλι

Ο Μάκης Γιατράς δίνει οδηγίες στους παίκτες του Προμηθέα στον αγώνα με την Ναντέρ για το EuroCup της σεζόν 2020/21
Ο Μάκης Γιατράς δίνει οδηγίες στους παίκτες του Προμηθέα στον αγώνα με την Ναντέρ για το EuroCup EUROKINISSI

Ο Προμηθέας εξαναγκάζεται επί ποινή μηδενισμού να παίξει σήμερα με την Τρέντο, ο Βαγγέλης Λιόλιος πνέει μένεα και ο Βασίλης Σκουντής παρουσιάζει τις σκηνές απ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου!

Μίλαγα πριν από λίγη ώρα με τον Βαγγέλη Λιόλιο και μ’ όλα αυτά που άκουσα, μου έφυγε το καφάσι!

Για το τσερβέλο δεν το συζητώ: αυτό έφυγε από τον ίδιο, από τον Μάκη Γιατρά και απ’ όλη την ομάδα του Προμηθέα τις τελευταίες ημέρες που η υπόθεση του Eurocup εξελίσσεται σε μια παράνοια.

Εάν είναι αλήθεια τα όσα καταμαρτυρεί ο ιδιοκτήτης της πατρινής ΚΑΕ, τότε μπροστά τους ωχριά ακόμη και το θέατρο του παραλόγου που λάνσαρε ο Ευγένιος Ιονέσκο!

Δεν έχω λόγο να αμφισβητώ την εγκυρότητα τους, απλώς, βρε αδερφέ, μου ακούγονται too… bad to be true!

Δεν ξέρω εάν η αντιπαραβολή ηχεί υπερβολική και άδικη, αλλά με όλα αυτά που συμβαίνουν, θαρρώ πως εκτός από θεατρική η υπόθεση τείνει να εξελιχθεί και σε... καρναβαλική!

Το πατρινό καρναβάλι του 2020 ματαιώθηκε και το ίδιο προφανώς θα συμβεί και σε τρεις μήνες από τώρα, αλλά μάλλον εδώ υφίσταται ένα κάποιο υποκατάστατο του.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι Πατρινοί έκαναν το εξ ορισμού μακρύ και ζόρικο ταξίδι προς τη Γκραν Κανάρια, όπου έφτασαν ανήμερα τον αγώνα, έχοντας διανυκτερεύσει στη Μαδρίτη και έπαιξαν με σύνθεση ανάγκης, απλώς και μόνο για να σώσουν τα προσχήματα.

Παρεμπιπτόντως στο αίτημα τους (που πήγε... άκλαυτο) να αναβληθεί εκείνο το ματς, όπως και τώρα, είχαν τη σύμφωνη γνώμη των ελληνικών αθλητικών και υγειονομικών αρχών, αλλά τζίφος!

Τότε είχαν τρία μέλη της ομάδας σε καραντίνα, χθες τους προέκυψαν άλλα τέσσερα και ζήτησαν το στοιχειώδες που θα συνιστούσε και το αυτονόητο: να αναβληθεί ο αγώνας με την Τρέντο, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις (βλέπε Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Αρμάνι Μιλάνο) στην Ευρωλίγκα.

Αμ δε!

ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ!

Έχει αναβληθεί ούτως ή άλλως το ματς που επρόκειτο να παίξουν στη Λιουμπλιάνα και το διευθυντήριο της Βαρκελώνης όχι απλώς στύλωσε τα ποδάρια εμμένοντας στη διεξαγωγή της αναμέτρησης με κάθε κόστος, αλλά τους αποτρέλανε εντελώς!

Δεδομένων των τεσσάρων νέων κρουσμάτων (που ανιχνευθήκαν σε τρεις παίκτες και ένα μέλος του επιτελείου), ο Προμηθέας ζήτησε εν πρώτοις να αναβληθεί το ματς.

Η απάντηση ήταν ένα βαρύγδουπο «όχι», με το σκεπτικό ότι «εφόσον έχετε οκτώ διαθέσιμους παίκτες θα παίξετε, αλλιώς θα μηδενισθείτε και θα πληρώσετε και όλα τα έξοδα του ταξιδιού της Τρέντο»!

Στη συνέχεια ο Προμηθέας πρότεινε να διεξαχθεί ο αγώνας την Πέμπτη, αντί της Τετάρτης.

Πάλι άκουσε το «όχι».

Την ίδια στιγμή έβγαιναν από την καραντίνα άλλα τρία μέλη της ομάδας, που ανιχνεύθηκαν θετικοί στις 26 Οκτωβρίου και όπως ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έπρεπε να απολυμανθούν όλοι οι χώροι του γηπέδου.

ΠΑΙΞΤΕ ΣΤΟ ΟΑΚΑ Η ΤΟ ΣΕΦ

Οι Πατρινοί ενημέρωσαν ότι το συνεργείο δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει την απολύμανση του γηπέδου και τότε η διοργανώτρια αρχή τους πρότεινε να μετακομίσουν στην Αθήνα και να παίξουν σήμερα (Τετάρτη) στις 15:00 το μεσημέρι, είτε στο ΟΑΚΑ, είτε στο ΣΕΦ!

Εντέλει ο Προμηθέας απευθύνθηκε σε μια άλλη εταιρεία απολύμανσης και χρεώθηκε με πενταπλάσιο κόστος για να κάνει τη δουλειά του, αλλά τα προβλήματα είχαν και συνέχεια.

Βάσει του πρωτοκόλλου όλα τα μέλη της ομάδας έπρεπε να υποβληθούν σε νέα μοριακά (και όχι rapid) τεστ, των οποίων τα αποτελέσματα βγαίνουν την επόμενη ημέρα.

«Τα θέλουμε σήμερα» απαίτησαν από τη Βαρκελώνη. «Να πάει όλη η ομάδα στην Αθήνα και να γίνουν τα τεστ σε ένα εργαστήριο που βγάζει αυθημερόν τα αποτελέσματα»!

ΟΙ ΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ

Χθες το βράδυ ο Βαγγέλης Λιόλιος έβαλε εμμέσως πλην σαφώς κατά του Τζόρντι Μπερτομέου και των συν αυτώ, χωρίς πάντως να τους κατονομάσει.

«Σε μια τρελή χρονιά, σε μια χρονιά παρωδία για τον αθλητισμό καμία απόφαση πια δεν μου κάνει εντύπωση. Σε κάτι τέτοιες δυσκολίες ξεχωρίζουν οι πραγματικοί ηγέτες από τους διαχειριστές εξουσίας. Οι ηγέτες διαμορφώνουν τις εξελίξεις κόντρα στα συμφέροντα και στη πεπατημένη ενώ οι διαχειριστές εξουσίας απλά τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις» τόνισε στη δήλωση του.

Τελικά μπορεί να μην είχαν και τόσο άδικο στα όσα έχουν σούρει κατά καιρούς στο κονκλάβιο της ECA ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Μάκης Αγγελόπουλος, αν και ο ισχυρός ανήρ του Προμηθέα και υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ δεν τραβάει παραπάνω το σχοινί.

Δεν το τραβάει ακόμα, τουλάχιστον.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια συνωμοσία ή ό,τι έχουν κάτι μαζί μας» μου είπε. «Δεν αίρω την εμπιστοσύνη μου, ούτε θεωρώ ότι οι πράξεις τους είναι εσκεμμένες εναντίον του Προμηθέα. Σίγουρα όμως η συμπεριφορά που εισπράττουμε είναι αδιάλλακτη, απροσχημάτιστη και παράλογη».

Η ΠΑΡΩΔΙΑ ΚΑΙ Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

Αμ’ ο Γιατράς; Εκεί είναι που θαρρώ πως θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι, γι αυτό κιόλας θα περιμένω με ανυπομονησία και αγωνία να πάει η ώρα επτάμισι και να βγουν στην τηλεόραση οι πρώτες εικόνες από το ματς.

Αγωνιώ να δω εάν κι εφόσον γίνει ένα κανονικό ματς, ανάμεσα στον Προμηθέα και στην ιταλική ομάδα που επίσης είχε αντιμετωπίσει θέμα με τα δικά της κρούσματα.

Ένα πουλάκι από την Πάτρα μου είπε ότι χθες το βράδυ ο «Big Mac» τα είχε πάρει στο κρανίο και κάποια στιγμή μέσα στην απόγνωση του (για τα κρούσματα και την... αγκύλωση της διοργανώτριας αρχής, χώρια το πρόβλημα τραυματισμού του Γκάρετ) έλεγε φωναχτά τις σκέψεις του, κάποιες εξ αυτών μάλιστα ήταν ακραίες.

Προφανώς δεν θα αφήσει το ματς να εξελιχθεί σε παρωδία, αλλά με όλα όσα συμβαίνουν δεν χρειάζεται να κάνει κάτι επί πλέον ο Γιατράς για να αποδειχθεί το προφανές.

Το πράγμα είναι σκέτη παρωδία από μόνο του!

ΥΓ1: Εδώ βεβαίως πρέπει να υπενθυμίσω ότι βάσει των πρωτοκόλλων που έχουν συνομολογηθεί στις διοργανώσεις της Ευρωλίγκας και του Eurocup, οι ομάδες οφείλουν να υποβάλουν τα μέλη τους σε τεστ κορωνοϊού, 72 ώρες πριν από τη διεξαγωγή κάθε αγώνα και να αγωνίζονται εάν κι εφόσον διαθέτουν οκτώ παίκτες στο ρόστερ τους.

ΥΓ2: Τις προάλλες ο Μπερτομέου είπε εμφατικά ότι δεν μελετάται καμιά αλλαγή και δεν τίθεται ζήτημα εφαρμογής ενός εναλλακτικού σχεδίου για τη συνέχιση των δυο διοργανώσεων. Την ίδια στιγμή χώρισαν τα τσανάκια τους με τον διευθυντή του επιχειρησιακού τομέα Εντου Σκοτ, που –για να βάλω άλλη μια θεατρική πινελιά στην υπόθεση- μοιάζει να θυσιάζεται σαν την Ιφιγένεια στις τραγωδίες του Ευριπίδη!

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ EUROCUP EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ