OPINIONS

Οι 11 "εκλεκτοί" του Βαλβέρδε

Οι 11 "εκλεκτοί" του Βαλβέρδε
INTIME SPORTS

Η μεγάλη ώρα πλησιάζει για τον Ολυμπιακό, με την 11αδα κόντρα στη Μαρσέιγ να αποτελεί γρίφο για δυνατούς λύτες. Διαβάστε τα επικρατέστερα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Μετά από 149 ολόκληρες ημέρες ( αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου), ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται απόψε για το πρώτο επίσημο φετινό του παιχνίδι, και τί παιχνίδι...

Η αποψινή αναμέτρηση κόντρα στη Μαρσέιγ για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League δεν θα είναι υπερβολή να γραφτεί πως συνιστά έναν από τους σημαντικότερους αγώνες μέσα στη σεζόν, καθώς δεν αποκλείεται το αποτέλεσμά κόντρα στην Ολιμπίκ να κρίνει σε σημαντικό βαθμό την τύχη των πρωταθλητών Ελλάδας στον πιο λαμπερό θεσμό του πλανήτη.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, ο Ερνέστο Βαλβέρδε καλείται να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές στο αρχικό σχήμα που θα παραταχθεί στο χορτάρι του "Καραϊσκάκης", χωρίς όμως κανείς αυτή τη στιγμή να μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για τους 11 εκλεκτούς του Ισπανού τεχνικού.

Ο "σίγουρος" Κοστάνσο και η άμυνα εμπιστοσύνης

Ποιοι είναι οι σίγουροι; Καταρχήν ο Φράνκο Κοστάνσο ο οποίος θα υπερασπιστεί την εστία του Ολυμπιακού για πρώτη φορά σε επίσημο ματς και δη ευρωπαϊκό, με τον Αργεντινό κίπερ να έχει πίσω του τη βαριά κληρονομιά που του άφησε ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Από εκεί και πέρα, η άμυνα είναι σχεδόν "κλειδωμένη". Ο Βασίλης Τοροσίδης έχασε σημαντικό μέρος προετοιμασίας όμως τώρα που έρχονται τα "δύσκολα" απέκτησε προβάδισμα έναντι του Μανιάτη, στο κέντρο της άμυνας θα δούμε το κλασικό δίδυμο Όλοφ Μέλμπεργκ-Αβραάμ Παπαδόπουλος, ενώ στα αριστερά το μεγάλο φαβορί για να καλύψει τη θέση είναι ο Χοσέ Χολέμπας.

Η επιλογή του έχει να κάνει με το ότι με εκείνον στο σχήμα ο Ολυμπιακός έχει ένα μπακ με επιθετικές τάσεις στο ρόστερ, ενώ σε περίπτωση που τελικά (ξανα)αλλάξουν τα δεδομένα, η τετράδα στα μετώπισθεν θα συμπληρωθεί με τον Ιβάν Μαρκάνο.

Μοδέστο-Φέισα και στο βάθος... Μακούν

Όσον αφορά στα αμυντικά χαφ, τα κουκιά είναι μετρημένα καθώς τρεις παίκτες ερίζουν για τις δύο θέσεις στον άξονα. Ο Μοδέστο έχει πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι του για αυτό το ματς, ο Φέισα φαντάζει αυτή τη στιγμή ως ο πιο λογικός "παρτενέρ" του, όμως υπάρχει και το ενδεχόμενο να ανοίξει η πόρτα της ενδεκάδας για τον Ζαν Μακούν.

Ο 28χρονος Καμερουνέζος χαφ αποκτήθηκε μία από τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών, έχει παίξει μόλις 45 λεπτά με την ερυθρόλευκη φανέλα (στο δεύτερο ημίχρονο του τελευταίου φιλικού με τον ΟΦΗ), όμως η εμπειρία που έχει αποκτήσει με τις 36 συμμετοχές στο Champions League ίσως οδηγήσει τον Βαλβέρδε στο ρίσκο με τη συμμετοχή του από το 1ο λεπτό.

Και τώρα αρχίζουν τα... ζόρια για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος έχει πληθώρα επιλογών για τους τέσσερις παίκτες που θα "βλέπουν" την εστία του Μανταντά στο σύστημα 4-2-3-1 με το οποίο παρατάσσει τον Ολυμπιακό.

Το Sport24.gr σου δίνει τη δυνατότητα να γίνεις Αθλητικός Δημοσιογράφος στο Internet. Με την εκπαιδευτική καθοδήγηση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Που να έμενε και ο Ριέρα...

Τα πιθανότερα σενάρια, με βάση και τις τελευταίες δοκιμές του Ισπανού τεχνικού, είναι δύο:

1. Ο Φραν Γέστε θα ξεκινήσει στο αριστερό άκρο της επίθεσης αναλαμβάνοντας το ρόλο του αντί-Ριέρα, με τον (αριστεροπόδαρο) Αμπντούν να παίζει δεξιά, και τον Φουστέρ στο γνώριμο ρόλο του παίκτη-σκούπα μπροστά από την αντίπαλη άμυνα, λίγο πιο πίσω από τον μοναδικό κυνηγό Κέβιν Μιραλάς.

2. Ο Φουστέρ μετατοπίζεται στα αριστερά σε μία άγνωστη για αυτόν θέση παραχωρώντας το πόστο του στον Γέστε, ο Μιραλάς ξεκινάει από τα δεξιά όπως έκανε σε αρκετά ματς πέρυσι στο ελληνικό πρωτάθλημα και ο Τζεμπούρ είναι η αιχμή του δόρατος στη γραμμή κρούσης.

Εδώ βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην εξίσωση δεν έχει μπει ο Αριέλ Ιμπαγάσα ο οποίος μετά τον τραυματισμό του πρόλαβε και έκανε μόνο δύο προπονήσεις πριν τεθεί στη διάθεση του προπονητή, ενώ ο "πονοκέφαλος" του Βαλβέρδε αναφορικά με τους επιθετικογενείς παίκτες έγινε λιγότερο δυνατός ύστερα από την οριστικοποίηση της απουσίας του Φετφατζίδη (ενοχλήσεις στους προσαγωγούς).

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε (;)

Όποιο δρόμο πάντως και αν ακολουθήσει ο Βαλβέρδε για τον καταρτισμό της ενδεκάδας το σίγουρο είναι ένα: πως ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει με νύχια και με δόντια απόψε το βράδυ (21:45, Mega) να γκρεμίσει δύο αρνητικές παραδόσεις.

Η πρώτη τον θέλει να χάνει εντός έδρας από γαλλικές ομάδες στις τρεις τελευταίες επισκέψεις τους στο νέο "Καραϊσκάκης" (Λιόν 2005-06, Σεντ Ετιέν 2008-09, Μπορντό 2009-10), και η δεύτερη τον θέλει να χάνει όταν παίζει στην Ευρώπη Τρίτη και... 13 Σεπτεμβρίου (Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 1-2 το 1994 και Ολυμπιακός-Ρόζενμποργκ 1-3 το 2005).

Γίνε... manager

Τα διλήμματα και τα ερωτηματικά του "Τσινγκούρι" ενόψει της αποψινής πρόκλησης κόντρα στη Μαρσέιγ είναι πολλά αναφορικά με την ενδεκάδα και το Sport24.gr επιχειρεί να του δώσει μία χείρα βοηθείας μέσω των αναγνωστών του.

Καταθέστε λοιπόν και εσείς τις απόψεις σας: Ποια θεωρείτε ότι πρέπει να είναι η βασική 11αδα του Ολυμπιακού ώστε να μπει με το... δεξί στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση; Ο λόγος σε εσάς.

Διαβάστε όλα τα νέα των αντιπάλων του Ολυμπιακού στον όμιλο του Champions League στην ειδική κατηγορία του Sport24.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ