CHAMPIONS LEAGUE

Η συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακού

Η συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Διαβάστε τις δηλώσεις του Ζαν Μακούν και του Ερνέστο Βαλβέρδε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ.

Αποφασισμένοι για να τα δώσουν όλα για τη νίκη-χρυσάφι φάνηκαν οι Ζαν Μακούν και Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη τύπου για το ματς με τη Μαρσέιγ.

Πρώτα πήρε το λόγο ο Καμερουνέζος χαφ που εκπροσώπησε του παίκτες του Ολυμπιακού, για να ακολουθήσει στη συνέχεια ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας.

Διαβάστε όλα τα νέα των αντιπάλων του Ολυμπιακού στον όμιλο του Champions League στην ειδική κατηγορία του Sport24.gr

Αναλυτικά τα λόγια του Ζαν Μακούν:

"Όπως ξέρετε όλοι πριν από ένα σημαντικό ματς. Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερη. Όλοι περιμένουν τη σέντρα του αγώνα, δεν χρειάζονται κίνητρα. Υπάρχει από μόνο του. Να τα δώσουμε όλα. Είναι συναρπαστικό για τους παίκτες και τον κόσμο".

"Θέλω να επανέλθω σε πλήρη φόρμα"

Για το κακό ξεκίνημα της Μαρσέιγ στο γαλλικό Πρωτάθλημα, είπε: "Δεν έχουν ξεκινήσει καλά, αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό για εμάς μπορεί να είναι είτε πλεονέκτημα είτε μειονέκτημα. Αυτοί έχουν επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους, εμείς όχι. Πρέπει να έχουμε φρεσκάδα στο παιχνίδι μας, να το αρχίσουμε σωστά και να το τελειώσουμε σωστά και να πιάσουμε ρυθμό. Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι".

Σχετικά με το τι περιμένει από τον Ολυμπιακό: "Δεν είχα γεμάτη σεζόν, παρά μόνο τέσσερις μήνες στην Άστον Βίλα. Θέλω να επανέλθω σε ένα πλήρη ρυθμό, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να κάνει το καλύτερο δυνατό στο Champions League".

Για την... προϊστορία του με τη Μαρσέιγ: " Όπως και να έχει, παραμένει μία πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Έχει ποιότητα και ποδοσφαιριστές με ταλέντο. Ας ελπίσουμε να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μέσα στη σεζόν και όχι στο μεταξύ μας αγώνα!".

"Μοιρασμένες πιθανότητες"

Τις ελπίδες πρόκρισης του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση: "Πιστεύω κάθε ομάδα έχει τις ίδιες πιθανότητες, καθώς βρισκόμαστε σε έναν ισορροπημένο όμιλο".

Αν του έχει πει ο Βαλβέρδε ότι θα παίξει βασικός: "Δεν έχουμε κάνει σχετική συζήτηση. Ο προπονητής αποφασίζει και είναι ο μόνος που γνωρίζει για αύριο".

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια του: "Ήρθα στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Δεν έχουμε δώσει επίσημα ματς. Στο φιλικό με τον ΟΦΗ παίξαμε από 45 λεπτά. Είναι κρίμα που δεν έχουμε αγώνες και παίζουμε κόντρα σε μία ομάδα που έχει ρυθμό και πολύ καλή φυσική κατάσταση".

Αν είναι έτοιμος για 90λεπτο: "Πιστεύω όλοι οι παίκτες είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε όλο το ματς. Έχουμε κάνει σωστές προπονήσεις, δουλεύουμε σωστά και είμαστε έτοιμοι για να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε τη νίκη".

"Χαρούμενος εδώ"

Να περιγράψει τον Ολυμπιακό για τους Γάλλους φιλάθλους: "Είμαι μόλις δέκα ημέρες εδώ. Μου έχει κάνει εντύπωση η οργάνωση, η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που διαθέτουμε, αλλά και οι παίκτες που είναι αναγνωρίσιμοι και διεθνείς. Είμαι χαρούμενος που είμαι στον Ολυμπιακό. Μακάρι να δείξουμε την ποιότητα της ομάδας που έχουμε κόντρα στη Μαρσέιγ".

Αν το πρώτο ματς είναι το κλειδί της πρόκρισης: "Κάθε αρχή είναι πολύ σημαντική. Εμείς θέλουμε τη νίκη, καθώς το παιχνίδι γίνεται στην έδρα μας. Έχουμε την τύχη να παίζουμε το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας και πρέπει αυτή την τύχη να την εκμεταλλευτούμε στο έπακρο".

Τι λένε οι συμπαίκτες του για αυτό το παιχνίδι: "Δεν έχω ζήσει ακόμα την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Οι Μοδέστο και Μιραλάς μου έχουν μιλήσει. Μία τέτοια ατμόσφαιρα σου δίνει κίνητρο για να παίξεις και να τα δώσεις όλα".

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος με τη σειρά του απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

"Τραυματισμοί και Ριέρα τα προβλήματα"

Για τη χρονική συγκυρία που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός τη Μαρσέιγ ο Βάσκος τεχνικός είπε: " Δεν σημαίνει κάτι. Το γεγονός πως δεν έχει ακόμα νίκη στο γαλλικό Πρωτάθλημα είναι από τους λόγους θα προσπαθήσει να ξεκινήσει πολύ καλύτερα μία άλλη διοργάνωση. Για αυτό το λόγο μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη".

Για το ότι Ο Ολυμπιακός καλείται στις 13 Σεπτέμβρη να δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι του: "Είμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουμε περάσει τους δύο μήνες προετοιμασία και είμαστε πολύ ήρεμοι. Έχει περάσει καιρός από την ημέρα που ξεκινήσαμε προπονήσεις (σ.σ. 4 Ιουλίου). Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις μία σεζόν. Θα δούμε αύριο στο γήπεδο αν αυτό είναι καλό ή κακό. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε τραυματισμούς, έχουμε παίκτες που αποκτήσαμε πρόσφατα, όπως ο Μακούν και ο Ορμπάιθ, αλλά και μία απώλεια παίκτη (Ριέρα) στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Αυτά είναι τα προβλήματα που μας απασχολούν και όχι ότι δεν έχουμε επίσημα παιχνίδια".

Για το πρώτο του ματς στο Champions League: "Έχουμε μεγάλη όρεξη για αυτό το παιχνίδι. Οι παίκτες κοιτούσαν το ημερολόγιο και περιμένουν πως και πως αυτή την ημέρα. Η ομάδα είναι πανέτοιμη να παίξει, με κέφι και διάθεση".

Το αίνιγμα με Φουστέρ και το ερωτηματικό Ιμπαγάσα"

Για τη φημολογούμενη μετατόπιση του Φουστέρ αριστερά στη μεσαία γραμμή: "Ναι, το έχω καταλάβει. Δεν βρίσκω σωστό να αρχίσω να λέω λεπτομέρειες για το πως θα παίξουμε. Δεν θέλω να αποκαλύψω τα σχέδια μου. Το σημαντικό δεν είναι η αρχική εντεκάδα, αλλά το πως θα μπούμε στον αγώνα, πως θα είναι η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και πως θα εξελιχθεί η αναμέτρηση".

Για την ετοιμότητα του Ιμπαγάσα και το αν θα είναι στην αποστολή: "Δεν ξέρω αν θα είναι έτοιμος, σήμερα θα κάνει τη δεύτερη προπόνηση μετά από καιρό. Έπειτα θα αποφασίσουμε. Το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ θα έχει έντονο ρυθμό, καθώς η Μαρσέιγ είναι μία δυνατή αντίπαλος".

Για το ποιο είναι το δυνατό σημείο της Μαρσέιγ: "Έχει σπουδαίους παίκτες. Είναι μία ομάδα καλά προετοιμασμένη από πλευράς φυσικής κατάστασης και γνωρίζει πότε είναι η στιγμή που πρέπει να επιστρέψει. Έχει καλή στρατηγική και οι παίκτες της μπορούν να εκμεταλλευτούν κάθε στημένη φάση και κάθε λάθος του αντιπάλου".

"Το μεγαλύτερο κίνητρό μου"

Για τη φιλοσοφία που θα έχει ο Ολυμπιακός στον αγώνα και αν θα είναι διαφορετική από αυτή που έχει στο ελληνικό Πρωτάθλημα: "Η κάθε ομάδα έχει την ταυτότητά της. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Η Μαρσέιγ, όμως, είναι ομάδα υψηλού επιπέδου και ίσως να μην μπορέσουμε να εφαρμόσουμε κάποια στοιχεία του παιχνιδιού που δείχνουμε στην Ελλάδα".

Για το αν θα είναι καλή η ισοπαλία ως αποτέλεσμα: "Είμαστε σε έναν από τους πιο δύσκολους ομίλους του θεσμού. Γνωρίζοντας πως έχουμε τρεις δύσκολους αντιπάλους, δεν πρόκειται να προδικάσουμε κανένα αποτέλεσμα πριν από τη σέντρα της κάθε αναμέτρησης. Εξαρτάται το πως θα παίξουμε εμείς".

Για την κατάσταση του Τζεμπούρ και το κλειδί του αγώνα: "Όπως και με τον Ιμπαγάσα, έτσι πρέπει να περιμένουμε και την αποψινή, τελευταία, προπόνηση. Κάθε ομάδα έχει το στυλ της και θα προσπαθήσει να επιβάλλει το ρυθμό της. Δεν θέλω να μιλήσουμε για το ποια είναι τα κλειδιά της συνάντησης".

Για το κίνητρο του ίδιου, ως προπονητής: "Είναι η ανώτατη ευρωπαϊκή διοργάνωση, εκεί που όλοι θέλουν να συμμετάσχουν. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο για τον προπονητή, τον παίκτη και τον φίλαθλο".

Σχετικά με το αν το απόλυτο της έδρας θα φέρει την πρόκριση και αν αποτελεί το βαθμολογικό ταβάνι για το ένα από τα δύο εισιτήρια της επόμενης φάσης: "Δεν ξέρουμε πόσους βαθμούς θα έχει ο πρώτος, αν φτάνουν οι εννέα για την πρόκριση. Δεν πρέπει να μας απασχολεί αυτό και νομίζω πως κανένας δεν μπορεί να προβλέψει την τελική συγκομιδή του".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ