ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ντεσάν: "Να αντιστρέψουμε το κλίμα"

Ντεσάν: "Να αντιστρέψουμε το κλίμα"
INTIME SPORTS

Ο Ντιντιέ Ντεσάν τόνισε πως γνωρίζει πολύ καλά τον Ολυμπιακό και πως η ομάδα του δεν βρίσκεται στην Ελλάδα μόνο για να παίξει άμυνα. Διαβάστε όλα όσα είπε ο Γάλλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου.

Αρχικά ο Ντεσάν δήλωσε:

" Είναι αλήθεια πως επικρατεί απογοήτευση και μας λείπουν οι νίκες. Το Champions League είναι άλλη διοργάνωση, είναι η κορυφαία διοργάνωση. Ξέρω πως έχω μια ομάδα που θα επιδιώξει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα".

Στη συνέχεια είπε:

Για τις αδυναμίες της ομάδας του: " Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας μας. Έχουμε αδυναμίες αλλά θα κρατήσουμε αυτά που κάνουμε καλά και θα διορθώσουμε όσα δεν κάνουμε καλά. Είμαστε στην πιο πετυχημένη διοργάνωση και θέλουμε να συνεχίσουμε και να αντιστρέψουμε το κλίμα".

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν έχει επίσημο ματς: " Δεν είναι ιδανικό πως ο Ολυμπιακός δεν έχει επίσημα παιχνίδια αλλά έχω ενημερωθεί από τα φιλικά. Το τελευταίο φιλικό δεν ήταν ενδεικτικό. Γνωρίζω όμως πάρα πολύ καλά τον Ολυμπιακό, παρά τις αποχωρήσεις και τις αφίξεις παικτών. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ποιοι θα παίξουν στην επίθεση και γενικά. Θα το δούμε αύριο στο γήπεδο. Αν το ξέρετε εσείς παρακαλώ να μου το πείτε".

Για το γεγονός πως και ο Ολυμπιακός και η Μαρσέιγ είναι ομάδες που δημιουργούν πολλές φάσεις: " Είναι δύσκολο να προδικάσουμε τι θα συμβεί. Έχει πολλούς παίκτες στην επίθεση όπως ο Μιραλάς, ο Τζιμπούρ, ο Φετφατζίδης και ο Φουστέρ. Δεν έχουμε έρθει μονάχα για να παίξουμε άμυνα. Ίσως να γίνει ανοιχτό παιχνίδι, ίσως και όχι. Ίσως ο Ολυμπιακός τελικά να παίξει αμυντικά. Στη θεωρία πάντως και οι δύο ομάδες παίζουν επιθετικά και δημιουργούν φάσεις".

Για Ζινιάκ και Βαλμπουενά: " Και οι δύο είναι τραυματίες αλλά δεν είναι τίποτα σίγουρο. Σήμερα θα προπονηθούν και θα κρίνουμε αν θα αγωνιστούν αύριο στο παιχνίδι".

Για τις προηγούμενες εμπειρίες του από την Ελλάδα: " Έχω έρθει στο παρελθόν δύο φορές στην Ελλάδα, μια με Ολυμπιακό και μια με ΑΕΚ. Μπορώ να πω πως υπάρχει πολύ θερμή ατμόσφαιρα και θα πω στους παίκτες μου τι να περιμένουν από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού".

Για τους βαθμούς που χρειάζονται για την πρόκριση: " Αν εξετάσουμε το πράγμα στατιστικά, τότε 9 με 10 βαθμοί είναι αρκετοί, για να έρθει η πρόκριση. Έχουμε δει όμως άλλες χρονιές, πως ομάδες προκρίνονται και με 6-7 βαθμούς. Θεωρώ πως τα δύο πρώτα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά, όμως ο όμιλος είναι ανοιχτός. Το πρώτο παιχνίδι είναι κομβικό".

Για το ποιον παίκτη του Ολυμπιακού θα ήθελε: " Δεν θέλω κάποιον συγκεκριμένο. Τον Μοδεστό με τον οποίο έχω ξανασυνεργαστεί ή τους Μιραλάς, Μακούν και Αμπντούν που έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ με την πάροδο του χρόνου".

Για το αν θα αλλάξει σύστημα: " Σκέφτομαι συνεχώς ακόμα και τώρα και ζυγίζω τα υπέρ και τα κατά. Θα κοιτάξω που γέρνει η ζυγαριά και αναλόγως θα αποφασίσω".

Για τα στοιχεία που θέλει να έχει η ομάδα του: " Το πρώτο στοιχείο που θέλω είναι να σκοράρουμε για να κερδίσουμε. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι να μην κάνουμε λάθη και να μην δίνουμε την δυνατότητα και την ευκαιρία να σκοράρει εύκολα ο Ολυμπιακός μέσα από τα δικά μας λάθη. Αυτό είναι απαγορευτικό για το Τσάμπιονς Λιγκ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ