ΑΕΚ

Το συμβόλαιο ζωής της ΑΕΚ με τον Αλμέιδα θα συνδυαστεί με μεταγραφές ουσίας, ποιότητας και προοπτικής

2022-2023 /  -   (  / EUROKINISSI)
2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ματίας Αλμέιδα υπέγραψε συμβόλαιο ζωής με την ΑΕΚ, ανανεώνοντας ως το 2028. Η παρουσία του Αργεντινού προπονητή θα συνδυαστεί με μεταγραφές ουσίας, ποιότητας και προοπτικής. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Ο Ματίας Αλμέιδα υπέγραψε συμφωνία ζωής με την ΑΕΚ, ανανεώνοντας ως το 2028. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήθελε όσο τίποτα να δέσει τον Αργεντινό προπονητή και δεν το σκέφτηκε καθόλου. Το έκανε πράξη, δείχνοντας ότι έχει πειστεί από το πρότζεκτ, απ' όσα βλέπει από την φετινή ομάδα που έχει φτιάξει και από την προοπτική που υπάρχει.

Την ίδια στιγμή έβλεπε ότι και ο Αλμέιδα θέλει να μείνει και να ριζώσει για τα καλά στην ΑΕΚ. Το ανέφερε άλλωστε και στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανανέωση. Του αρέσει εδώ, έχει βρει κίνητρα, χτίζει πετραδάκι πετραδάκι ένα σύνολο όπως το ονειρεύεται και αντιλαμβάνεται ότι όλο το περιβάλλον τον έχει περιβάλλει με εμπιστοσύνη. Πώς να μη θέλει λοιπόν να μείνει στην Ελλάδα.

Μάλιστα, τοποθετήθηκε buy-out ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ και αυτό αποδεικνύει πως ο Μελισσανίδης θέλει να κρατήσει τον προπονητή και να μην τον χάσει για κανένα λόγο. Σε αυτόν ποντάρει για να φτιάξει την ΑΕΚ του μέλλοντος. Την ΑΕΚ που ο ίδιος ονειρεύεται στο παλάτι που έχει χτίσει. Η Ένωση εκπέμπει υγεία, ο κόσμος βλέπει ότι φτιάχνεται κάτι όμορφο και στηρίζει έμπρακτα.

Ο Αλμέιδα ήρθε το καλοκαίρι, έφερε παίκτες που κάνουν τη διαφορά και βοηθούν, έχει βελτιώσει ποδοσφαιριστές που βρήκε στα Σπάτα και όλοι μαζί αποτελούν ένα σύνολο που ο Δικέφαλος είχε να δει από τη χρονιά του πρωταθλήματος. Όταν όλος ο οργανισμός ήταν μια γροθιά. Τότε αυτό δεν συνεχίστηκε. Τώρα όλα μοιάζουν (και είναι) πολύ διαφορετικά.

Στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ

Με τέτοια αξιοποίηση του ρόστερ από τον Ματίας Αλμέιδα, με "λαγούς" να βγάζει διαρκώς από το καπέλο του και τα βέλη στην προπονητική φαρέτρα του να μοιάζουν με πολλά ακόμα κι όταν είναι λίγα, προφανώς και δημιουργείται το δεδομένο ότι ο προπονητής έχει πολύ καλή γνώση του υλικού που έχει στη διάθεσή του, αλλά και του τρόπου με τον οποίο πρέπει να το διαχειρίζεται για να υπάρχει μια συνέχεια στην ΑΕΚ και τ' αποτελέσματά της.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, προφανώς αναγνωρίζεται κι η ανάγκη οι προσθήκες που θα γίνουν να είναι πολύ στοχευμένες και καλύτερης ποιότητας από τις υπάρχουσες, κάτι που ασφαλώς δεν είναι μια υπόθεση εύκολη και απλή.

Απαιτείται ενδελεχές ψάξιμο, σκάλισμα ευκαιριών, όπως εν προκειμένω με την περίπτωση του διεθνούς στόπερ από το Μάλι, Κίκι Κουγιατέ, ο οποίος αγωνίζεται στη Μετς, ομάδα της Β' κατηγορίας στη Γαλλίας, όπως ίσχυε και με τον Αρόλντ Μουκουντί, όταν η ΑΕΚ τον αγόρασε από τη Σεντ Ετιέν.

Πέραν της εξέλιξης αυτής της υπόθεσης ή όποιων άλλων στην πορεία προκύψουν έχει αξία να σημειωθεί η στόχευση των ανθρώπων της ομάδας στο μεταγραφικό πεδίο, πάντοτε σε συνεννόηση με τον Ματίας Αλμέιδα, ή πιο σωστά υπό την καθοδήγηση του προπονητή, ο οποίος ζητά πολύ συγκεκριμένα πράγματα για κάθε θέση στην οποία ο ίδιος έχει διακρίνει ότι χρειάζεται ενίσχυση ή περισσότερη κάλυψη.

Ψάχνει παίκτες με ορίζοντα πολυετούς καριέρας μπροστά τους

Η ΑΕΚ ψάχνει για παίκτες που θα έχουν ορίζοντα πολυετούς καριέρας μπροστά τους, σε καλό επίπεδο, με παραστάσεις και πολλά παιχνίδια σε καλά πρωταθλήματα.

Η στάσιμη αυτή την περίοδο μεταγραφική υπόθεση του 23χρονου Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς των Σαν Χοσέ Ερθουκέικς είναι επίσης ενδεικτική αυτής της ξεκάθαρης κατεύθυνσης που έχει δοθεί από τον προπονητή.

Ένας από τους στόχους του Αλμέιδα και του αρμόδιου μεταγραφικού επιτελείου είναι η διατήρηση ενός χαμηλού μέσου όρου ηλικίας, ώστε η δουλειά του προπονητή να έχει ορίζοντα πολλών ετών.

Η ΑΕΚ της μίας χρήσης είναι πλέον ένα απαγορευτικό σκεπτικό, εκτός ασφαλώς αν πρόκειται για περιπτώσεις που θα έχουν το υπόβαθρο και την εμπειρία, αλλά μαζί και την απαιτούμενη σωματική κατάσταση, ώστε να ανταπεξέρχονται στο υψηλής έντασης παιχνίδι του Αργεντινού κόουτς.

Ο Άμραμπατ, επί παραδείγματι, ανταποκρίνεται πλήρως. Το έκανε επίσης, κι ο Βίντα μέχρι να χάσει λίγο τη σειρά του λόγω του ότι έμεινε εντελώς ανενεργός στο Μουντιάλ με την Κροατία, όμως είναι βέβαιο ότι με τον τρόπο που ο Κροάτης δουλεύει, σύντομα θα έχει επιστρέψει στο επίπεδο που βρισκόταν στη διάρκεια του πρώτου γύρου, ως ο "στρατηγός" στην αμυντική γραμμή της Ένωσης.

Τέτοιες περιπτώσεις μπορούν να συζητηθούν, όχι όμως άλλες που θα αφορούν σε γυρολόγους που έχουν χάσει τη σπίθα τους και απλώς ψάχνουν τα τελευταία καλά ένσημα στις καριέρες τους. Αυτή πλέον είναι μια διαδικασία που ζει στην απόρριψη.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ