ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Κουγιατέ έχει το προφίλ των παικτών που ψάχνει η Ένωση και η υπόθεσή του θυμίζει Μουκουντί

Ο Μπουμπακάρ Κικί Κουγιατέ
Ο Μπουμπακάρ Κικί Κουγιατέ AP

Ο διεθνής με το Μάλι στόπερ, Κίκι Κουγιατέ, ανήκει στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών που έχουν το σωστό προφίλ για την ΑΕΚ και η περίπτωσή του θυμίζει πολύ εκείνη του Αρόλντ Μουκουντί.

Η γαλλική Equipe έφερε σήμερα στο φως το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον διεθνή στόπερ από το Μάλι, Κίκι Κουγιατέ. Τα ποσά που έχουν γραφτεί είναι πολύ υψηλά, ίσως να μη δίνουν την πραγματική διάσταση της υπόθεσης, όμως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής διαθέτει το προφίλ των παικτών που αναζητά η Ένωση στο μεταγραφικό παζάρι, όχι μόνο για τον Ιανουάριο αλλά και για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η απόκτηση στόπερ και ο "ψημένος" Κουγιατέ

Η απόκτηση στόπερ είναι αναγκαία και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αν όχι στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο (εφόσον δεν βρεθεί η κατάλληλη επιλογή υπό την πίεση χρόνου), τότε σίγουρα κατά τη διάρκεια εκείνης του ερχόμενου καλοκαιριού. Ο Ντομαγκόι Βίντα θα μπει τότε στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, ο Γιώργος Τζαβέλλας δεν προβλέπεται να παραμείνει στο ρόστερ για άλλη μία σεζόν, οπότε η ποσοτική ανάγκη δεν αμφισβητείται. Σε αυτό που η ΑΕΚ πλέον, ξεκάθαρα στοχεύει, είναι η ποιοτική ενίσχυση που όμως θα έχει μακρύ ορίζοντα.

Ο Κουγιατέ είναι στα 25 του, "ψημένος" αρκετά σε ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα καθώς μετρά 55 αγώνες στη Ligue 1, άρα με εμπειρία και μέλλον μπροστά του. Τέτοιους παίκτες ψάχνει η Ένωση, αυτό διαπιστώνεται και από τη -στάσιμη επί της παρούσης- υπόθεση του Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς, ο οποίος είναι στα 23 του και αποτελεί προσωπική επιλογή του Ματίας Αλμέιδα. Προφανώς και για τον στόπερ από το Μάλι, υπάρχει θετική εισήγηση από τον προπονητή.

Ο στοχευμένος δρόμος της ΑΕΚ

Μεταγραφή στα 5 εκατ. ευρώ, που σύμφωνα με το γαλλικό ρεπορτάζ ζητεί η Μετς, δεν πρόκειται βέβαια να γίνει. Ακόμα και τα 3,5 εκατ. φαντάζουν ένα πολύ υψηλό ποσό για έναν παίκτη που αγωνίζεται πλέον στη Ligue 2 και ψάχνει τον τρόπο να δραπετεύσει από εκεί, όπως ακριβώς δηλαδή συνέβαινε και με τον Αρόλντ Μουκουντί, όταν ο Καμερουνέζος αναζητούσε το περασμένο καλοκαίρι τον τρόπο για να απεγκλωβιστεί από τη Σεντ Ετιέν.

Ο Κουγιατέ είχε αποκτηθεί από την Τρουά το 2020, με τη Μετς δαπανά 3 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της, οπότε μοιάζει κάπου αφύσικο να ζητά εκείνη τόσα πολλά χρήματα, όταν πλέον βρίσκεται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Γαλλίας και με τον παίκτη να επιθυμεί την αποχώρησή του. Αυτή η κίνηση πάντως δείχνει το στοχευμένο δρόμο που κινείται η ΑΕΚ προκειμένου να εκμεταλλευτεί τέτοιες περιπτώσεις.

Διότι και για τον Μουκουντί, υπήρχαν κάποια αρνητικά σχόλια όταν η Ένωση τον απέκτησε από τη Β' Γαλλίας, όμως επρόκειτο για μια πολύ έξυπνη κίνηση καθώς επί της ουσίας, ήταν ποδοσφαιριστής Α' κατηγορίας και ιδιαίτερα δοκιμασμένος σε αυτήν. Άλλωστε ο Καμερουνέζος δίνει τις απαντήσεις του παίζοντας και αποδεικνύεται σε μια εξαιρετική μεταγραφή για την ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ