ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ κόστισαν η κακή διαιτησία και η δική της αναρχία

Ο Ντομαγκόι Βίντα
Ο Ντομαγκόι Βίντα INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την εικόνα της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τα δικαιολογημένα παράπονά της για τη διαιτησία του Βούλγαρου Καμπάκοφ.

Σαφώς και έχει λόγους η ΑΕΚ να θεωρεί ότι υπήρχε αλλοίωση αποτελέσματος στο ντέρμπι της Λεωφόρου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο τρόπος με τον οποίο δέχεται την ισοφάριση, με ένα πέναλτι που ορθώς καταλογίστηκε αν κάποιος απομονώσει στο χέρι του Χατζισαφί και δεν σταθεί σε ό,τι προηγηθήκε: κόρνερ το οποίο ήταν άουτ και επιθετικό φάουλ του Σπόραρ στον Ιρανό αριστερό μπακ της Ένωσης, τον οποίο καταφανώς σπρώχνει.

Ελέγχεται και η φάση του δεύτερου πέναλτι. Ελέγχθηκε από τον VAR για να είμαστε πιο σαφείς, ο οποίος ωστόσο, μετά την πρώτη παντελώς αδικαιολόγητη αποφυγή παρέμβασης έστω για να στείλει τον ρέφερι να δει από μόνος του το προφανές σπρώξιμο του Σπόραρ στον Χατζισαφί, δεν μπορεί να λογίζεται ως βοηθός που εμπνέει εμπιστοσύνης.

Ίσως το πέναλτι που καταλογίστηκε κατά του Γκαρσία να ήταν εκτός περιοχής, ίσως και στο όριό της. Και πάλι, όμως, ο Καμπάκοφ δεν έλαβε σύσταση να πάει και να το δει.

Κάπως έτσι, το ημίχρονο που θα έπρεπε να βρει την ΑΕΚ προηγούμενη στο σκορ, ασχέτως αν η εικόνα της δεν ήταν σαγηνευτική, τη βρήκε πίσω σε αυτό. Με τα νεύρα των ποδοσφαιριστών στην τσίτα καθώς αισθάνονταν ότι απέναντί τους είχαν έναν τύπο ο οποίος λειτουργούσε μεροληπτικά.

Δεν είναι εύκολο να παίξεις έτσι, να έχεις καθαρό μυαλό και να το χωνέψεις όταν καταλαβαίνεις ότι σε αδικούν. Ειδικά σε μια έδρα δύσκολη και ιδιαίτερα φασαριόζικη, κόντρα σε έναν αντίπαλο πολύ συμπαγή και ορθολογικά δουλεμένο εδώ και πολύ καιρό πια.

Ο Αλμέιδα έκανε "all in" στο 58'

Κάπου εκεί, στις αρχές του δεύτερου μέρους, ο Αλμέιδα πήρε ένα τρελό ρίσκο, που όμοιό του δεν θυμάμαι να έχω πρόχειρο από άλλον προπονητή, στα (πολλά) χρόνια που παρακολουθώ την ΑΕΚ. Και δεν το πήρε στα τελειώματα του αγώνα, ως μια απέλπιδα προσπάθεια για να σώσει την κατάσταση, ως ένα απονενοημένο διάβημα σωτηρίας που θα δικαιολογούσε το ρητό ''ο πνιγμένος, από τα μαλλιά του πιάνεται''. Το έπραξε πριν καν συμπληρωθούν 58 λεπτά στο ματς.

Έκανε ένα πολύ τολμηρό ''all in', ρίχνοντας τέσσερις μεσοεπιθετικούς στο παιχνίδι και αφαιρώντας από τον κεντρικό άξονα τους Γιόνσον και Σιμάνσκι ταυτόχρονα. Με δίδυμο στους ίδιους χώρους τους Μάνταλο - Πινέδα και τον Αραούχο δεκάρι (!), ο Αργεντινός έκανε κάτι παράτολμο, ένα από αυτά τα 'τρελά' που τον χαρακτήριζαν σε όλη την προγενέστερη προπονητική πορεία του σε Αργεντινή, Μεξικό και ΗΠΑ.

Με τις επιλογές αυτές, η ΑΕΚ ψιλοφλέρταρε με το να βρει ένα γκολ για να ισοφαρίσει, ενόσω ήταν κομμένη στα δύο, δίνοντας τον Παναιθηναϊκό τη δυνατότητα να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες σε ανοιχτό γήπεδο, να έχει δύο δοκάρια και γενικά, μάλλον να χάνει την ευκαιρία για ευρεία νίκη παρά να απειλείται με ανατροπή. Σίγουρα επιλογές βγαλμένες από αυτοσχέδιες σκέψεις ενός προπονητή που αρέσκεται σε τραβηγμένες επιλογές και όχι από διδακτικά σεμινάρια.

Εν κατακλείδι, η ΑΕΚ δικαιούται να φωνάζει για τις αποφάσεις του Καμπάκποφ αλλά οφείλει και να προβληματιστεί για τον μάλλον ανορθόδοξο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Σίγουρα υπάρχουν και πιο νορμάλ πράγματα να επιλεχθούν από ένα θεώρημα πλήρους αναρχίας, το οποίο αμφιβάλλω ότι έχει δοκιμαστεί σε προπόνηση για 3 λεπτά ώστε να εφαρμόζεται σε παιχνίδι για περισσότερα από 35'.

Παρακολουθήστε τη Game Night για το ντέρμπι της Λεωφόρου και τον αγώνα της Εθνικής με την Τσεχία:

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ