STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1: Μόνος πρώτος και αήττητος, έβαψε πράσινο το ντέρμπι με ανατροπή

Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει με τον Σπόραρ
Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει με τον Σπόραρ EUROKINISSI SPORTS

Το αθηναϊκό ντέρμπι βάφτηκε πράσινο. Αϊτόρ και Σπόραρ με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι ανέτρεψαν το 1-0 της Ένωσης με τον Πινέδα και διατήρησαν το απόλυτο του Παναθηναϊκού στη Super League.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στη Super League, παίρνοντας το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς κόντρα στην ΑΕΚ με 2-1. Ο Πινέδα άνοιξε το σκορ για την Ένωση στο 35', ο Αϊτόρ ισοφάρισε στο 43' με πέναλτι και ο Σπόραρ ξανά από την άσπρη βούλα έκανε την ανατροπή για το τριφύλλι. Ο Παναθηναϊκός ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερος από την Ένωση και δικαίως έβαψε πράσινο το ντέρμπι.

Οι τελικές και τα expected goals στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
Οι τελικές και τα expected goals στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

Η Ένωση πήρε το προβάδισμα στο 35ο λεπτό. Έπειτα από κλέψιμο της μπάλας ψηλά, ο Αραούχο μπήκε στην περιοχή και έκανε το γύρισμα στον Πινέδα και ο Μεξικανός, αφού άδειασε τον Πούγγουρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τσίμπημα της μπάλας.

Οι πράσινοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο 43ο λεπτό. Ο Χατζισαφί έκανε χέρι, όντας όμως με πλάτη στη φάση, έπειτα από κεφαλιά του Σπόραρ και ο Καμπάκοφ έδειξε την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αϊτόρ, ο οποίος νίκησε τον Στάνκοβιτς.

Το τριφύλλι πέτυχε την ολική ανατροπή στο φινάλε του ημιχρόνου. Ο Γκάνεα κέρδισε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Λιβάι Γκαρσία στα όρια της περιοχής, με τους ανθρώπους της Ένωσης να φωνάζουν ότι η παράβαση έγινε εκτός περιοχής. Αυτή τη φορά εκτελεστής ήταν ο Σπόραρ, ο οποίος νίκησε και πάλι τον Στάνκοβιτς, στέλνοντας την μπάλα περίπου στο ίδιο σημείο με τον Αϊτόρ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Είχε την κατοχή της μπάλας, ο Αλμέιδα ανακάτεψε γρήγορα την τράπουλα με τέσσερις αλλαγές στο 56', όμως το τριφύλλι έφτασε πιο κοντά στο γκολ με το δοκάρι του Αϊτόρ στο 61', το οποίο τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Στάνκοβιτς, ενώ στο 85' το υπέροχο σουτ του Παλάσιος, εξουδετερώθηκε από τον Στάνκοβιτς με τη συμβολή του δοκαριού.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έφτασε κοντά στο να προηγηθεί στο 5ο λεπτό. Ο Σπόραρ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, αφού απέφυγε τον Τζαβέλλα, αλλά ο Στάνκοβιτς με ωραία επέμβαση τον σταμάτησε.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς είχαν κατά κύριο λόγο την μπάλα στα πόδια τους, όμως η Ένωση πίεζε ψηλά και τους εμπόδισε σε μεγάλο βαθμό από το να εκδηλώσουν επιθέσεις. Η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο να προηγηθεί στο 15', όταν ο Μπρινιόλι λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στην εστία του, μετά την εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί.

Ο Παναθηναϊκός απειλούσε κυρίως με γυρίσματα από τις πτέρυγες, η άμυνα της Ένωσης δεν απέφυγε τα λάθη, αλλά ο Τζαβέλλας είχε δυο-τρεις έγκαιρες επεμβάσεις μέσα στην περιοχή, γλιτώνοντας τα χειρότερα.

Μετά το 35' και το γκολ του Πινέδα, ο ρυθμός άναψε στο πρώτο μέρος ακόμα περισσότερο με ένταση, αλλά και με δυνατά μαρκαρίσματα και από τις δύο ομάδες. Το τριφύλλι εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ υπέρ του μετά το πρώτο πέναλτι που κέρδισε και κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς.

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση μπήκε με διάθεση να απειλήσει και να πάρει τα ηνία του αγώνα. Σε κάποιες στιγμές του αγώνα το κατάφερε, όμως ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο να βρει δίχτυα με το δοκάρι του Αϊτόρ στο 61'. Η Ένωση απείλησε με τον Αραούχο στο 72', έπειτα από υπέροχη κίνηση και γύρισμα του Άμραμπατ από τα αριστερά. Το σουτ του Αργεντινού κατέληξε ψηλά.

Στο 85' η προσπάθεια του Παλάσιος σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς, ενώ στις καθυστερήσεις ο Λιβάι Γκαρσία έχασε ευκαιρία για να κάνει το 2-2 στα χασομέρια του αγώνα, πηδώντας πολύ ψηλά, όμως η κεφαλιά του κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα, Κουρμπέλης (74' Βέρμπιτς), Πέρεθ, Τσέριν, Παλάσιος (90+2' Βαγιαννίδης), Αϊτόρ (78' Μπερνάρ), Σπόραρ (77' Ιωαννίδης).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (57' Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (57' Άμραμπατ), Γιόνσον (57' Μάνταλος), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (57' Ελίασον), Γκαρσία, Αραούχο (77' Φαν Βερτ).

Μη χάσετε τη Game Night για το ντέρμπι της Λεωφόρου και τον αγώνα της Εθνικής με την Τσεχία:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ