ΑΕΚ

Ο Μιλόγεβιτς νικητής στο ''δώσε λεφτά Μελισσανίδη''

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς σε προπόνηση του Ερυθρού Αστέρα πριν από ματς με τον Ολυμπιακό στο Champions League (10 Δεκεμβρίου 2019)
Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς σε προπόνηση του Ερυθρού Αστέρα πριν από ματς με τον Ολυμπιακό στο Champions League (10 Δεκεμβρίου 2019) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επιλογή του όχι πρώτου στην ιεραρχία των υποψηφίων για τον πάγκο της ΑΕΚ, Βλάνταν Μιλόγεβιτς ο οποίος πάντως μόνο φθηνή λύση δεν είναι και σημειώνει τη σημασία που έχει να είναι ο ίδιος απαιτητικός.

Δεν ήταν η πρώτη επιλογή της ΑΕΚ ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, αυτό είναι το σίγουρο. Όταν εδώ στο SPORT 24 γράφαμε για την προφορική συμφωνία με την ΑΕΚ και το γεγονός πως και ο ίδιος ο Σέρβος τεχνικός ήξερε ότι είναι η δεύτερη λύση πίσω από τον Σεργκέι Ρεμπρόφ, την απάντηση του οποίου η Ένωση περίμενε, αποδεικνύει ότι ήταν μία λύση που θα προχωρούσε εφόσον καίγονταν άλλες.

Ιεραρχικά θα μπορούσε να την κατατάξει κάποιος έως τρίτη στην κιτρινόμαυρη λίστα, καθώς είχε προηγηθεί και το ναυάγιο της συζήτησης με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, το οποίο ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε παραδεχθεί. Υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις προπονητών με τις οποίες η ΑΕΚ φλέρταρε. Όμως γρήγορα τις εγκατέλειψε, είτε γιατί αποδείχθηκαν άπιαστες, είτε διότι δεν είδε ποτέ πραγματική επιθυμία στους συγκεκριμένους τεχνικούς που προσέγγισε, να εργαστούν στην Ελλάδα.

Το "δώσε λεφτά Μελισσανίδη" δεν έφτανε τελικά

Πολλοί λένε, "δώσε λεφτά Μελισσανίδη για να φέρεις μεγάλο προπονητή". Κι όμως αυτό το καλοκαίρι τα έδινε και με το παραπάνω. Η πρόταση στον Ρεμπρόφ και στο επιτελείο του έφτασε στο 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Τα ίδια προσέφερε και στον Λουτσέσκου.

Τα ίδια, ίσως και περισσότερα θα μπορούσε να εξασφαλίσει σε κάποιους εκ των Ζαρντίμ, Μίτσελ, Πιελ και κάμποσων άλλων ξένων τεχνικών με δυνατό βιογραφικό, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο προσεγγίστηκαν από την ΑΕΚ, έστω υπό τη μορφή μιας απλής ερώτησης για να αποσαφηνιστεί αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Ουδείς εξ αυτών ήθελε να εργαστεί στη χώρα μας, όχι στο club αυτό καθεαυτό, στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Με όλα αυτά που η ΑΕΚ βίωσε σε αυτό το διάστημα και διαπίστωσε πως συμβαίνουν στην αγορά, είναι ευτυχές γεγονός ότι κατάφερε να κλείσει γρήγορα τον Μιλόγεβιτς ώστε να μην χαθεί σε μια προπονητική δίνη. Θα μπορούσε να συνεχίσει το ψάξιμο και το κυνήγι ενός καλύτερου βιογραφικού, όμως χρόνος δεν υπήρχε κι όσο αυτός λιγόστευε, τόσο πίεζε την κατάσταση.

Κι εδώ που τα λέμε, δεν είναι κάποιος φθηνός προπονητής ο Μιλόγεβιτς, έρχεται με επιτελείο βοηθών μαζί του και το συνολικό κόστος θα φτάσει στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Ούτε επίσης είναι κακή περίπτωση προπονητή, ασχέτως με το ότι η προσμονή για έναν τεχνικό περισσότερο "λουσάτο", δημιούργησε κλίμα εντύπωσης για "μία από τα ίδια" στον αδηφάγο κόσμο των social media.

Γιατί πρέπει να είναι απαιτητικός με τη δουλειά του

Όχι λοιπόν, δεν είναι μία από τα ίδια. Δεν είναι για να πανηγυρίζεις, αλλά αυτό θα ήταν λάθος ακόμα κι αν εντέλει είχε επιτευχθεί η συμφωνία με τον Ρεμπρόφ, στον οποίο η ΑΕΚ πίστεψε πολύ. Θα έκανε περισσότερο γκελ στους φίλους της ομάδας η έλευση του Ουκρανού, αλλά και περισσότερο κρότο αν σε μερικούς μήνες από σήμερα αυτός είχε διαψεύσει όλες τις προσδοκίες.

Ας περιμένουμε λοιπόν να διαπιστώσουμε τι θα εμφανίσει ο Μιλόγεβιτς στο χορτάρι και μετά ας κρίνουμε για την καταλληλότητα της επιλογής.

Άλλωστε δεν είναι κάποιος θαυματοποιός, όπως ουδείς άλλος προπονητής στον πλανήτη. Μεγαλύτερη σημασία αυτή τη στιγμή έχει το να δοθεί η πρέπουσα προσοχή στις ανάγκες της ομάδας.

Το να ξεμπερδεύεις εύκολα με υποθέσεις όπως του Ντέλετιτς, του Χνιντ, του Σιμάο κι όποιων άλλων εκ των παικτών της ομάδας θεωρούνται ήδη ξένα σώματα, δεν λέει και πολλά... Είναι απαραίτητο, αλλά δεν κάνει τη διαφορά.

Αυτή μπορεί να γίνει μόνον εφόσον ο νέος προπονητής συμμετέχει στο σωστό διάβασμα των "πρέπει" που έχει η ΑΕΚ και κάνει ακριβοδίκαιη και αυστηρή αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού, δίχως συμβιβασμούς. Αν επί παραδείγματι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν του κάνουν και είναι "αγαπημένα παιδιά" ή έχουν δύσκολα συμβόλαια, απαγορεύεται να συμβιβαστεί.

Όπως επίσης οφείλει να απαιτήσει για τη δουλειά του όσα ακριβώς εργαλεία θεωρεί εκείνος απαραίτητα και να μην κάνει πίσω ούτε για ένα λιγότερο. Έχει πολλή δουλειά μπροστά του ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς προτού αρχίσει να μαθαίνει στους ποδοσφαιριστές του πως θέλει να παίζουν και αυτό είναι ένα κλειδί το οποίο δεν χρησιμοποίησαν σωστά πολλοί από εκείνους που προηγήθηκαν στον πάγκο της ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ