ΑΕΚ

Αποφυγή παγίδας για ΑΕΚ, καυτός Πόνσε και αντι-Σιμάνσκι με μεταγραφή ή χωρίς

Αποφυγή παγίδας για ΑΕΚ, καυτός Πόνσε και αντι-Σιμάνσκι με μεταγραφή ή χωρίς
ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την πολύ σημαντική επικράτηση της ΑΕΚ αλλά και το νέο γρίφο που προέκυψε με την απώλεια του Σιμάνσκι.

Όλες οι παγίδες τις οποίες η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να αποφύγει φέτος, στήθηκαν σε παιχνίδια σαν και αυτό που έδωσε με τον ΟΦΗ. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πρόκειται για τη μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να νικήσει την Ένωση φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μοιραία, το πόσο γεμάτη ήταν η εμφάνισή της ή το κατά πόσο σε κάποια σημεία του αγώνα έμοιαζε να κινείται σε χαμηλότερες ταχύτητες και εντάσεις σε σχέση με τα αμέσως δύο προηγούμενα παιχνίδια της, ελάχιστη σημασία έχει όταν στους φωτεινούς πίνακες αναγράφεται ως τελικό σκορ το ευρύ 3-0.

Εξίσου μεγάλη ουσία για την ομάδα δε, πέρα από αυτή της κατάκτησης των τριών βαθμών, έχει η συνέχιση της επαφής που αποκτά ξανά με τα δίχτυα σκοράροντας επιπλέον δύο φορές και συνολικά 5 στα τελευταία 2 παιχνίδια της λίγκας, ο Εζεκιέλ Πόνσε.

Σε μια αρκετά οριακή χρονικά περίοδο για τη μοναδική διοργάνωση στην οποία έχει μείνει ενεργή, η απώλεια του Λιβάι Γκαρσία έμοιαζε με ανήφορο σε βουνό καθώς μετρούσε και εκείνος συνεχόμενα γκολ που έδιναν βαθμούς, 7 τέρματα τον αριθμό στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις που αγωνίστηκε.

Ο νέος τραυματισμός που υπέστη ο αρχισκόρερ της ομάδας, ήταν ακόμα ένα σοβαρό πλήγμα για την διαρκώς χτυπημένη από τραυματισμούς (και) φέτος ΑΕΚ, ωστόσο ο Πόνσε που για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα έμοιαζε έξω από τα νερά του, είχε στο μεσοδιάστημα ετοιμάσει τον εαυτό του ώστε επιτέλους να παρουσιάσει το πρόσωπο που όλοι είχαμε θαυμάσει στην προ τετραετίας παρουσία του στην ομάδα.

Το νέο μεγάλο ζήτημα για τον Αλμέιδα

Βέβαια, ως είθισται στη διάρκεια αυτής της πορείας υπό την καθοδήγηση του Ματίας Αλμέιδα, η ΑΕΚ είναι Λερναία Ύδρα και στα προβλήματα. Βρίσκει τη λύση σε ένα και αμέσως προκύπτουν δύο καινούργια.

Το πιο ανησυχητικό όλων αφορά στον τραυματισμό του Νταμιάν Σιμάνσκι ο οποίος αναμένεται πίσω όταν θα ξεκινήσουν τα playoffs. Άρα, έως τότε θα πρέπει να παίζει με εξάρι τον Γιόνσον μην έχοντας άλλη εμπιστοσύνης και ασφάλειας λύση, καθώς ο Γαλανόπουλος είναι διαρκώς στο ‘’μπες-βγες’’ με τραυματισμούς και γενικότερα, δεν ήταν πάντα καλός όποτε χρειάστηκε.

Συνεπώς, στις περιπτώσεις που ο Δανός είτε δεν θα μπορεί να αγωνιστεί, είτε θα πρέπει να ξεκουραστεί, ο Αλμέιδα θα πρέπει να στύβει το μυαλό του για να βρει τις κατάλληλες αλχημείες. Αρχής γενομένης από το αμέσως επόμενο παιχνίδι, την ερχόμενη Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, καθώς ο 31χρονος μέσος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω καρτών.

Την ίδια ώρα, ο Γαλανόπουλος προσπαθεί να επανέλθει από διάστρεμμα, οπότε η λογική λέει ότι στο ‘’6’’ θα δούμε κάποιον παίκτη που θα παίξει τη θέση από ανάγκη, με τη σκέψη είναι οδηγείται απολύτως λογικά στο πρόσωπο Ορμπελίν Πινέδα που (προσπαθεί να) τα κάνει όλα και συμφέρει.

Εκτός εάν προκύψει η έκπληξη της τελευταία στιγμής. Αυτό που είμαι σε θέση να γνωρίζω είναι ότι η ΑΕΚ προσπαθεί να κάνει μία δυνατή προσθήκη στα τελειώματα της μεταγραφικής περιόδου και η λογική λέει ότι αυτός ο παίκτης είναι μέσος.

Κάποιος που είχε ούτως ή άλλως επιλεγεί για το ερχόμενο καλοκαίρι με την ομάδα να προσπαθεί να φέρεις πέρας τη μεταγραφή του από τώρα. Θα ήταν ευχή έργον για εκείνη να τα καταφέρει, ειδάλλως μέχρι και την επιστροφή του Σιμάνσκι, θα εύχεται να είναι καλά ο Γιόνσον, να προσφέρει πράγματα ο Γαλανόπουλος και να βγει στον προπονητή οποιαδήποτε εξ ανάγκης απόφαση αναγκαστεί να πάρει, ώστε να μην δημιουργηθεί σοβαρό κενό.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ