STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - ΟΦΗ 3-0: Ο Πόνσε πήρε το όπλο του και καθάρισε ξανά

Ο Πόνσε στο ΑΕΚ - ΟΦΗ
Ο Πόνσε στο ΑΕΚ - ΟΦΗ ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ο Εσέκιελ Πόνσε σκόραρε για δεύτερο σερί ματς (αυτή τη φορά δύο γκολ) και η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον ΟΦΗ στην OPAP Arena με τον Φαν Βέερτ να διαμορφώνει το τελικό σκορ και ανέβηκε στην κορυφή και θα περιμένει το ντέρμπι της Τούμπας.

Ο Πόνσε συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο Περιστέρι, πέτυχε δύο γκολ κόντρα στον ΟΦΗ και η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 των Κρητικών στην OPAP Arena, καθώς ο Φαν Βέερτ σκόραρε κι αυτός στην τελευταία φάση του ματς.

ΑΕΚ - ΟΦΗ 3-0: Ο Πόνσε πήρε το όπλο του και καθάρισε ξανά
Τα γκολ και τα Expected Goals του αγώνα

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο 28' σε μια εξαιρετική αντεπίθεση ο Τσούμπερ έφυγε κάτα μέτωπο με την περιοχή και έστρωσε όμορφα στον Πόνσε που πλάσαρε με τη μια και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος και είχε μια καλή στιγμή με τον Φελίπε στο 54'. Ωστόσο η Ένωση πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Πόνσε (που έφτασε τα έξι στο πρωτάθλημα). Ο Αργεντινός έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, αρχικά ο Σωτηρίου τον νίκησε, όμως ο Αργεντινός με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το τρίτο γκολ των κιτρινόμαυρων πέτυχε ο Φαν Βέερτ στην τελευταία φάση, μετά από ολέθριο λάθος του Λαμπρόπουλου και ωραίο δικό του τελείωμα στην περιοχή.

Η ΑΕΚ με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 45 βαθμούς στη Stoiximan Super League και ανέβηκε στην πρώτη θέση. Θα παραμείνει εκεί αν το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού λήξει ισόπαλο, καθώς υπερισχύει στην ισοβαθμία.

Η ΑΕΚ κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο μέρος

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και επέβαλε τον ρυθμό της, θέλοντας να πιέσει τα καρέ του ΟΦΗ, ο οποίος περίμενε πιο χαμηλά και προσπάθησε να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων.

Στα πρώτα λεπτά η Ένωση επιτίθονταν κυρίως από τα άκρα και με στατικές φάσεις, αλλά οι Κρητικοί αμύνθηκαν αρκετά καλά στα πρώτα λεπτά. Στο 18' το σουτ του Πινέδα σταμάτησε σε αμυνόμενο του ΟΦΗ, ενώ τρία λεπτά μετά η εντυπωσιακή κεφαλιά του Πόνσε εξουδατερώθηκε από τον Σωτηρίου.

Ο ΟΦΗ προσπαθούσε να γίνει απειλητικός κυρίως μέσω αντεπιθέσεων, αλλά δε δημιούργησε κάποιον κίνδυνο στα καρέ του Στάνκοβιτς. Η ΑΕΚ αντίθετα βρήκε το γκολ στο 28ο λεπτό με τον Εσέκιελ Πόνσε, έπειτα από έξοχη ατομική ενέργεια και ασίστ του Τσούμπερ.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα συνέχιζαν να πιέζουν τα καρέ του Σωτηρίου, κυρίως με τον Γκατσίνοβιτς που είχε τρεις τελικές σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Ο ΟΦΗ αναθάρρησε, ο Πόνσε καθάρισε

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο στην προσπάθειά του να πάρει κάτι από το ματς. Μάλιστα απείλησε στο 54' με προβολή του Λουίς Φελίπε μετά από ωραίο γύρισμα του Τοράρινσον, το οποίο σταμάτησε ο Στάνκοβιτς.

Η Ένωση είχε την ευκαιρία του Γκατσίνοβιτς στο 61ο λεπτό όταν ο Σέρβος βρήκε τον κενό χώρο και έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής με τον Σωτηρίου να απομακρύνει σε κόρνερ. Οι κιτρινόμαυροι πάντως βρήκαν το γκολ με τον Πόνσε και εκεί έβαλαν τις βάσεις για την επικράτηση της ΑΕΚ.

Ο ΟΦΗ πάλεψε για να σκοράρει και είχε κάποιες τελικές με τον Ντίκο και τον Γκαγέγκος, δίχως όμως αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις σε μαρκάρισμα του Μεγιάδο στον Ελίασον, αλλά ο Παπαπέτρου το πήρε πίσω μέσω VAR. Στο φινάλε όμως η ΑΕΚ βρήκε ένα ακόμα γκολ με τον Τομ Φαν Βέερτ.

ΑΕΚ - ΟΦΗ 3-0: Ο Πόνσε πήρε το όπλο του και καθάρισε ξανά
Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα (74' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (74' Ελίασον), Άμραμπατ (74' Φερνάντες), Τσούμπερ (74' Αραούχο), Πόνσε (85' Φαν Βέερτ).

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Λάρσον, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Θοράρινσον, Γκλάζερ, Γκαγιέγος, Αμπάντα (46' Ριέρα), Μπάκου (65' Ντίκο), Μπάκιτς, Φελίπε (74' Θεοδοσουλάκης).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ