OPINIONS

Οι "αιώνιοι" οδεύουν στον γκρεμό

Οι "αιώνιοι" οδεύουν στον γκρεμό
INTIME SPORTS

Είμαστε ακόμη στου δρόμου την... αρχή και τόσο ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός προσπαθούν να κρατηθούν με δεκανίκια και κοιτάζουν συνεχώς ο ένας τον άλλο, αφού η κατάντια του εχθρού είναι δύναμη και παρηγοριά.

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού και το ερώτημα είναι ποιος θα καταρρεύσει πρώτος, αφού λίγο ως πολύ έχουν τα ίδια οικονομικά χάλια και δεν υπάρχει λύση στον ορίζοντα.

Ξεκινάμε διοικητικά, όπου ο Ολυμπιακός συνεχίζει με προεδρεύοντα τον Γιώργο Γλου, αφού δεν βρέθηκαν υποψήφιοι για τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Μπροστά στον κίνδυνο να πάει σε διοίκηση Πρωτοδικείου, επιστρατεύθηκε ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, αν και βάσει καταστατικού δεν μπορεί να είναι υποψήφιος, επειδή είναι επίτιμος. Αλλά τέτοια ώρα ποιος θα επικαλεσθεί το καταστατικό. Την ίδια ώρα στον Παναθηναϊκό ο Μιχάλης Κίτσιος έμεινε μόνος, αφού αποσύρθηκαν διακριτικά ή με θόρυβο οι εκλεκτοί του Γιαννακόπουλου που βλέπουν το όχημα να βαδίζει προς τον γκρεμό. Κι εδώ είναι θέμα χρόνου να πάμε σε εκλογές χωρίς υποψηφίους.

Στο βόλεϊ ανδρών, ο Παναθηναϊκός κράτησε τους περσινούς παίκτες που είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Ιανουάριο και μετά από Ιώβεια υπομονή ζήτησαν επιταγές. Διαφορετικά θα τραβήξουν για άλλες πολιτείες και θα διαλυθεί η ομάδα. Ο Ολυμπιακός είχε την πονηριά και άλλαξε το ρόστερ του με αποτέλεσμα τα χρωστούμενα να αφορούν παίκτες της ΕΑΠ, της Κηφισιάς, τη Χαλκμπανκ, της Παναχαϊκής. Υπάρχουν όμως και 2-3 παλιοί που είναι απλήρωτοι από πέρυσι, ενώ ως τώρα έχουν πάρει τον μισό μισθό Σεπτεμβρίου.

Στο βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού οι Μυλωνά, Χατζηνικολάου, Τζανακάκη, Ντουμιτρέσκου, Χατζηνίκου είναι απλήρωτες από πέρυσι και οι δυο τελευταίες που ήταν αγαπημένες της εξέδρας και εγκατέλειψαν την ενεργό δράση, ετοιμάζουν προσφυγές. Στο Ρέντη εφάρμοσαν το ίδιο κόλπο με το ανδρικό, πήραν νέες παίκτριες, αλλά οι 2-3 παλιές είναι απλήρωτες από πέρυσι και φέτος δεν έχουν δει ευρώ παλιές και νέες.

Βουλιάζουν

Στο πόλο, ο Ολυμπιακός βούλιαξε με την αποχή των παικτών και η ακραία ανακοίνωση τους οδήγησε τον πρόεδρο Γιάννη Συγγελίδη σε παραίτηση. Βέβαια δεν λύθηκαν τα προβλήματα τους, κολυμπούν απλήρωτοι και δύσκολα θα βρεθούν τα πολλά λεφτά που έπαιρναν βάση ηγεμονικών συμφωνιών. Στον Παναθηναϊκό ο προϋπολογισμός είναι μικρός έγιναν μεταγραφές, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν οι πισίνες και να προπονηθούν οι παίκτες.

Ο ένας λοιπόν κοιτάει τον άλλο, με την ελπίδα να καταρρεύσει πρώτος ο αντίπαλος και να ανακουφισθούν, αφού η δική τους πτώση θα κάνει μικρότερο πάταγο. Το καλοκαίρι εξάλλου είχαν συνεννοηθεί να μη δηλώσουν τις ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ βόλει, έκανε πρώτος πίσω ο Παναθηναικός, ακολούθησε ο Ολυμπιακός και τώρα ψάχνουν τα λεφτά για τα ταξίδια στο εξωτερικό. Κάποιος δεν θα τα καταφέρει και θα έχουμε ιστορίες, μηδενισμούς και διασυρμούς.

Η λύση είναι απλή. Να βγουν και να πουν την αλήθεια στον κόσμο, να γυρίσουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και να σταματήσουν να υπόσχονται στους παίκτες-τριες ακριβά συμβόλαια. Όποιος εξάλλου δεν συμφωνεί μπορεί να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό όπου υπάρχουν περισσότερα χρήματα. Κι ας αγωνισθούν στο φινάλε-φινάλε με εφήβους και νεάνιδες. Αυτό έκανε το πόλο ανδρών του Ολυμπιακού στην Πάτρα, κι αν το είχαν επικοινωνήσει με τον κόσμο από το καλοκαίρι όλα θα ήταν διαφορετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ