ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρέαμπτσιουκ: Κάτι παραπάνω από μία μεταγραφή

Η άφιξη του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ για τον Ολυμπιακό
Η άφιξη του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ για τον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS

O Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τη μεταγραφή του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, τη νίκη του Ολυμπιακού σε βάρος της Πόρτο, του Πέδρο Μαρτίνς σε βάρος του Σέρτζιο Κονσεϊσάο και τι περιλαμβάνει η συνέχεια των μεταγραφών.

Ποδαρικό στο 2021 με Άι Βασίλη τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ έκαναν στον Ολυμπιακό. Χαλάλι και η ταλαιπωρία για τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Νίκο Γαβαλά που άλλαξε τον χρόνο στο αεροδρόμιο περιμένοντας το νέο απόκτημα των “ερυθρολεύκων”. Μιας προσθήκης που είναι κάτι παραπάνω από μία μεταγραφή για το κλαμπ συνολικά, σε όλα τα επίπεδα και εξηγούμαι.

Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσω πως κανείς δεν ξέρει τι θα δείξει ο 23χρονος Μολδαβός μπακ στο γήπεδο. Όχι ότι αμφιβάλλω για την αξία του. Διαβάσατε πριν από μερικές ημέρες στην ανάλυση του SPORT24 για ορισμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του διεθνούς παίκτη, τα οποία θυμίζουν Κώστα Τσιμίκα. Στο χέρι του είναι να τα αξιοποιήσει και να φτάσει πολύ πιο ψηλά με τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας. Πίσω από μια μεταγραφή, ωστόσο, κρύβονται άλλα πράγματα που μπορεί να σημαίνουν πάρα πολλά.

Αφού επαναλάβω ότι μια μεταγραφή, όσο ηχηρή ή αθόρυβη κι αν είναι, φαίνεται αποκλειστικά και μόνο στο γήπεδο και θυμίσω ότι ο “πολύς’ Ρούμπεν Βινάγκρε ήρθε από τη Γουλβς με ρήτρα 22,5 εκατομμύρια λίρες αλλά δεν ακούμπησε, επειδή ποτέ δεν προσαρμόστηκε, καλό είναι να επισημάνουμε τα εξής:

ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΠΙΝΤΟ ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ

Ο Ολυμπιακός ως κλαμπ δεν ανταγωνίστηκε για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή με κάποιον από τους εγχώριους ανταγωνιστές του, αλλά με ένα από τα πιο ισχυρά κλαμπ της Ευρώπης. Δεν κοντραρίστηκε με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, ή τον Παναθηναϊκό για να αποκτήσει έναν παίκτη εντός των συνόρων, αλλά πήγε και πήρε ένα από τα πιο εξελίξιμα μπακ της Πορτογαλίας μέσα από το σπίτι του. Για όσους δεν το γνωρίζουν ο πρόεδρος της Πόρτο Πίντο Ντα Κόστα, θεωρείται μία από τις πιο μεγάλες “γάτες” της Ευρώπης, ένας εξαιρετικά έξυπνος και ικανός διαπραγματευτής.

Το project Ολυμπιακός, ωστόσο, έπεισε συνολικά τον Ρέαμπτσιουκ, αλλά και τον μάνατζέρ του, τον γνωστό από τη θητεία του στα γήπεδα, Ντέκο, ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια παιδί της Πόρτο! Οι “δράκοι” αρχικά το έπαιξαν καμπόσοι, αποφεύγοντας να απαντήσουν στην κρούση της Πάσος Φερέιρα για την πρόταση των “ερυθρολεύκων”. Στη συνέχεια κι ενώ γνώριζαν ότι η Πάσος τα έχει βρει με τον Ολυμπιακό επιχείρησαν να κάνουν χρήση του όρου επαναγοράς, ξανά με ύφος και τουπέ, θεωρώντας δεδομένο ότι θα κάνουν περίπατο και ο παίκτης θα γυρίσει στο Ντραγκάο χοροπηδώντας.

Έλα όμως, που πέρα από τη δουλίτσα που είχε γίνει από την πλευρά της διοίκησης του Ολυμπιακού με τον Ντέκο και την Πάσος Φερέιρα, είχε αναλάβει δράση και ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς. Όπως σας είχαμε ενημερώσει με σχετικό ρεπορτάζ ο 50χρονος κόουτς έχοντας εξασφαλίσει το πράσινο φως της ομάδας του Ρέαμπτσιουκ, επικοινώνησε μαζί του και τον… έψησε κανονικά. Του εξήγησε το πλάνο, το ρόλο του στην ομάδα, το τι εξέλιξη θα έχει μέσα από τη δουλειά στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη και τη συνολική προοπτική.

Κάτι που δεν θα είχε στην Πόρτο, αφού θα έβλεπε από το τέλος της σεζόν και μετά, την πλάτη του Ζαϊντού, για τον οποίο κονταροχτυπήθηκαν ξανά τα δυο κλαμπ το περασμένο καλοκαίρι, με νικήτρια την ομάδα της Πορτογαλίας. Αυτή τη φορά, ωστόσο, οι κινήσεις των Πειραιωτών ήταν συντονισμένες κι εύστοχες σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να φέρουν και μάλιστα Πρωτοχρονιά τον “εκλεκτό” της τεχνικής ηγεσίας. Τα υπόλοιπα σε αγωνιστικό επίπεδο θα τα δούμε στο γήπεδο και σύντομα.

ΗΡΘΕ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Ρέαμπτσουκ δεν ήρθε απλά για να υπογράψει, να ανακοινωθεί, να προβάρει τη φανέλα και να γυρίσει στην πατρίδα να μαζέψει πράγματα, πριν έρθει ξανά για μόνιμη εγκατάσταση. Ήρθε για να πιάσει δουλειά από αύριο και να παίξει ακόμη και την Κυριακή κόντρα στην ΑΕΚ αν του ζητηθεί. Γεμάτος αγώνες είναι, με 13 συμμετοχές ως τώρα, έτοιμος από κάθε άποψη, αρκεί να είναι συνεπής και στο ρόλο που θα του ανατεθεί στα νέα λημέρια. Ακόμη και το ότι προτίμησε να κάνει Πρωτοχρονιά στο αεροπλάνο ερχόμενος στην Ελλάδα κι όχι παρέα με τα αγαπημένα του πρόσωπα, λέει πολλά.

Για τον αναθρεμμένο στην Ιβηρική, Όλεγκ, καθώς μετακόμισε από τη Μολδαβία στην Πορτογαλία σε ηλικία τεσσάρων ετών με τους γονείς του, η επιλογή του Ολυμπιακού και πάνω απ’ όλα η διάθεση, λέει πολλά. Όταν ένας παίκτης πηγαίνει διψασμένος σε μια ομάδα, έχει εξασφαλισμένο το πρώτο και βασικότερο συστατικό της επιτυχίας. Είναι δεδομένο πως δεν θα κάνει αγγαρεία, αλλά θα παλέψει με λύσσα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Ο Ρέαμπτσουκ ξέρει ότι τον περιμένει θέση βασικού, αλλά κι ένας πολύπειρος συναγωνιστής όπως είναι ο Χοσέ Χολέμπας. Η θέση τον περιμένει, αλλά όχι άκοπα. Θα πρέπει να μοχθήσει, να δουλέψει, να αποδειχθεί καλός μαθητής και γρήγορα, καθώς οι υποχρεώσεις δεν μπορούν να περιμένουν.

Από την άλλη ο Ρέαμπτσιουκ που θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 4,5 ετών, έως το καλοκαίρι του 2025, θα έχει και τους κατάλληλους καθοδηγητές στα καινούργια χωράφια. Αρκετούς Πορτογάλους κι ακόμη περισσότερους που μιλούν την ίδια γλώσσα όπως οι Βραζιλιάνοι Ραφίνια και Μπρούνο, ώστε να προσαρμοστεί και να πάρει χαμπάρι που βρίσκεται το συντομότερο δυνατό.

ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΚΕΨΕΙΣ

Στο μεταξύ, ανήκω στην κατηγορία εκείνων που δεν είναι καθόλου βέβαιοι ότι τελειώνουν οι μεταγραφές στο μεγάλο λιμάνι με τον Όλεγκ. Υπάρχουν δύο έμπειροι Έλληνες διεθνείς που παίζουν με πιθανότητες. Αν είναι πολλές ή λίγες, θα το μάθουμε σύντομα. Στον Μήτρογλου αναφέρομαι, για την ιστορία του οποίου σας έχει ενημερώσει το SPORT24 με κάθε λεπτομέρεια, αλλά και στον Σωκράτη. Τον γνωστό, της Άρσεναλ, όσο δύσκολη κι αν είναι η δική του υπόθεση, με τους Τούρκους της Φενέρ να τον διεκδικούν… Εκεί σίγουρα ξέρει περισσότερο ο κουμπάρος του και τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Βασίλης Τοροσίδης.

Υ.Γ.: Ο Ρέαμπτσιουκ είναι ο τρίτος Όλεγκ που έρχεται στον Ολυμπιακό μετά τους μεγάλους Μπλαχίν και Προτάσοφ. Μακάρι να αποκτήσει στην πορεία και την ανάλογη λάμψη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ