ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Νέα πρόταση και φουλ για Ρέαμπτσιουκ ως την Πρωτοχρονιά

Ο Όλεγκε Ρέαμπτσιουκ
Ο Όλεγκε Ρέαμπτσιουκ AP

Από 40% των δικαιωμάτων του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ έχουν Πάσος και Πόρτο κι άλλο ένα 20% ο μάνατζέρ του, Ντέκο, με τον οποίο έχει συμφωνήσει ο Ολυμπιακός. Θέμα χρόνου η συμφωνία και με την Πάσος Φερέιρα που απέρριψε την πρώτη πρόταση, αλλά είναι αποφασισμένη να τον δώσει. Ενήμερη και η Πόρτο.

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ αγωνίστηκε πριν από μερικές ώρες στον εκτός έδρας αγώνα της Πάσος Φερέιρα με τη Φαρένσε (1-1) για το πορτογαλικό πρωτάθλημα. Όλα δείχνουν ότι αυτό το παιχνίδι θα είναι το τελευταίο του με αυτή τη φανέλα, καθώς έπειτα από το τέλος της αναμέτρησης οι αρμόδιοι του συλλόγου δέχθηκαν νέα κρούση από τον Ολυμπιακό και η μεταγραφή μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, η πρώτη πρόταση που κατέθεσαν μεσοβδόμαδα οι “ερυθρόλευκοι” απορρίφθηκε από τη διοίκηση της Πάσος.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, ο 23χρονος αριστερός μπακ αγωνίστηκε κανονικά στην αποψινή αναμέτρηση της ομάδας του, αλλά έχει ενημερώσει ήδη τη διοίκηση πως θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και την ομάδα του Πειραιά. “Θέλω να παίξω σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και αγωνίζεται στην Ευρώπη”, είναι το μήνυμα που έχει μεταφέρει στη διοίκηση της ομάδας του κι ως γνωστόν, συνήθως γίνεται αυτό που θέλει ο ποδοσφαιριστής.

Δυσαρεστημένος παίκτης παύει να είναι ένας χρήσιμος παίκτης κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι αρμόδιοι της Πάσος Φερέιρα που είναι αποφασισμένοι να τον παραχωρήσουν αλλά με το υψηλότερο δυνατό αντίτιμο. Πρόκειται για μια συμφωνία που θα φτάσει και ίσως ξεπεράσει τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Ο ΡΟΛΟΣ-ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΝΤΕΚΟ

Μια νέα πληροφορία που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υπόθεση είναι ότι η Πάσος και η Πόρτο που διατηρεί μέρος των δικαιωμάτων του δεν έχουν από 50-50, όπως λένε οι Πορτογάλοι εδώ και μέρες, αλλά από 40-40%, ενώ το υπόλοιπο 20% ανήκει στον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή, τον πασίγνωστο από τη θητεία του στα γήπεδα, Ντέκο.

Η πλευρά του Πορτογάλου ατζέντη είναι ενήμερη από την πρώτη μέρα για τις εξελίξεις, έχει συμφωνήσει σε προφορικό επίπεδο με τον Ολυμπιακό και όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό ατού στην προσπάθεια των πρωταθλητών Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν ισχύει η πληροφορία που μεταδόθηκε το πρωί από πορτογαλικά Μέσα, σύμφωνα με την οποία η Πόρτο σκοπεύει να πάρει πίσω τον Ρέαμπτσιουκ. Η Πόρτο θα πάρει το ποσοστό της από τη μεταγραφή κι έχει ήδη ενημερωθεί για τις εξελίξεις.

Η επίσημη ενημέρωση προς τους “δράκους”, μάλιστα, έγινε την Τετάρτη, προπαραμονή των Χριστουγέννων, όταν έφτασε στην Πάσος Φερέιρα η πρώτη προσφορά των “ερυθρολεύκων”. Μέχρι τώρα η Πόρτο δεν έχει ενημερώσει για τις προθέσεις της, οι άνθρωποί της περιμένουν προφανώς να μπει το θέμα στην τελική ευθεία για να διαπιστώσουν τι ποσό θα μπει στο δικό τους ταμείο.

Άνθρωποι που χειρίζονται την υπόθεση από πρώτο χέρι, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι μέχρι την Πρωτοχρονιά κι εκτός συγκλονιστικό απροόπτου, η μεταγραφή του Ρέαμπσουκ -ενός ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει αρκετά αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Κώστα Τσιμίκα- στον Ολυμπιακό θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, μέχρι Πέμπτη - Παρασκευή, άρα από τις αρχές του νέου έτους και πιθανότατα της επόμενης εβδομάδας θα τεθεί στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς.

Με στόχο να πλαισιώσει τον Χοσέ Χολέμπας, να εξελιχθεί σε βασική μονάδα και να κάνει όσα δεν μπόρεσε να πετύχει στον Πειραιά ο συμπατριώτης του Ρούμπεν Βινάγκρε.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ