ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς "έψησε" τον Ρέαμπτσιουκ

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ με τον Γιούρι Κοβάλεβ σε αναμέτρηση Λευκορωσίας και Μολδαβίας
Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ με τον Γιούρι Κοβάλεβ AP PHOTO/SERGEI GRITS

Σε ανοικτή γραμμή με τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ βρίσκεται ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον αριστερό μπακ της Πάσος Φερέιρα να μην ασχολείται με την Πόρτο, ενώ δε βλέπει την ώρα για να ενταχθεί στο δυναμικό του Ολυμπιακού.

Δεν έμεινε τυχαία στην Αθήνα τις ημέρες των Χριστουγέννων ο Πέδρο Μαρτίνς. Συνδύασε ξεκούραση με δουλειά. Ήθελε να βάλει το χεράκι του προκειμένου να γίνουν μια ώρα αρχύτερα οι κινήσεις που χρειάζονται για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ο Ολυμπιακός. Δεν δίστασε, λοιπόν, να τηλεφωνήσει και του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, προκειμένου να του εξηγήσει το project και το πόσο πολύ τον θέλει στην ομάδα του Πειραιά.

Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο στην πραγματοποίηση μιας μεταγραφής. Το οικονομικό είναι το βασικότερο, αλλά για να φτάσουμε εκεί θα πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη διάθεση. Η όρεξη για το επόμενο βήμα. Για να ανοίξει, λοιπόν, η όρεξη του Ρέαμπτσιουκ φρόντισε ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας που τον επέλεξε από τη σχετική λίστα, φρόντισε να του μεταφέρει και τις προθέσεις του. Τον κάλεσε στο τηλέφωνο και το εξήγησε το συνολικό “πακέτο”. Το πώς αγωνίζεται ο Ολυμπιακός, το τι ψάχνει, το τι θέλει από τον 23χρονο Μολδαβό κι εκείνος ενθουσιάστηκε.

Δεν είναι τυχαίο αυτό που από το βράδυ της Κυριακής διαβάσατε στο SPORT24. O ατζέντης του αριστεροπόδαρου ποδοσφαιριστή, ο “πολύς” Ντέκο, που διατηρεί το 20% των δικαιωμάτων του, τα έχει βρει ήδη με τους “ερυθρόλευκους” και πιέζει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής έως την Πρωτοχρονιά. Είναι πολύ σημαντική αυτή η παράμετρος, για όποιον μπορεί να την μεταφράσει. Ο Ρέαμπτσιουκ ακόμη και στο υποθετικό σενάριο να τον θέλει πίσω η Πόρτο, προτιμά τον Ολυμπιακό.

Όπως από την Κυριακή (27/12) σας ενημερώσαμε σχετικά Πάσος Φερέιρα και Πόρτο διατηρούν από 40% των δικαιωμάτων του διεθνούς ακραίου αμυντικού. Οι Πορτογάλοι ανέφεραν ότι η Πόρτο σκέφτεται να τον επαναγοράσει, αλλά αυτό το σενάριο δεν επιβεβαιώνεται από τους εμπλεκόμενους. Παρά μόνο ότι η Πόρτο μέχρι τέλος του μήνα θα πρέπει να ενημερώσει για το τι θέλει, προκειμένου να συναινέσει στη μετακίνηση. Αν αλλάξει κάτι μέσα σε αυτό το διάστημα είναι άλλο τροπάριο. Σε τελική ανάλυση, ο ποδοσφαιριστής ξέρει καλά ότι στο "Ντραγκάο" πρώτο βιολί για τη θέση είναι ο Ζαϊντού, ενώ στον Ολυμπιακό υπάρχουν προϋποθέσεις να εξελιχθεί άμεσα σε βασική επιλογή.

Εκείνο που μετράει στην παρούσα φάση για τον… Μολδαβό Τσιμίκα είναι να τα βρουν οριστικά οι τρεις σύλλογοι, προκειμένου να ταξιδέψει με προορισμό την Ελλάδα μια ώρα αρχύτερα. Και σε αυτό το σκέλος έχει παίξει μεγάλο ρόλο το άνοιγμα προς την πλευρά του από τον Πέδρο Μαρτίνς. Κάπου εδώ αξίζει να διευκρινίσουμε ότι ο 50χρονος τεχνικός δεν επικοινώνησε στα κρυφά με τον μεταγραφικό στόχο της ομάδας. Για την επαφή που είχε μαζί του είναι ενημερωμένη η διοίκηση της Πάσος Φερέιρα που άναψε και το πράσινο φως.

Ακόμη και από αυτό μπορεί κάποιος να αντιληφθεί πως αυτή η μεταγραφή είναι για να γίνει. Στη χθεσινή αναμέτρηση με τη Φαρένσε, ο Ρέαμπτσιουκ συμπλήρωσε 13 συμμετοχές ως τώρα στη διάρκεια της φετινής περιόδου με συγκομιδή δύο γκολ και μία ασίστ. Λογικά θα συνεχίσει το μέτρημα ως μέλος των πρωταθλητών Ελλάδας, αφού εκτός απροόπτου μέχρι την Κυριακή θα βρίσκεται στη χώρα μας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ