OPINIONS

Το πιο περίεργο καλοκαίρι

EUROLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO  KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι ομάδες σχεδιάζουν το μέλλον τους, αλλά ίσως χρειαστεί να ξανασκεφτούν το παρόν τους. Ακόμα και με παίκτες που το έχουν αποφασίσει να τις εγκαταλείψουν την επόμενη σεζόν. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Κάθε Μάιο η μεταγραφολογία βρίσκεται στο φόρτε της, τώρα υπάρχει και ένας λόγος παραπάνω από τη στιγμή που δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα. Βέβαια την ίδια στιγμή υπάρχει η οικονομική αβεβαιότητα για το μέλλον που βάζει φρένο σε κάποιες συζητήσεις, όμως η ζωή θα συνεχιστεί όπως και να έχει και το καλοκαίρι του 2020 θα είναι "καυτό" ακόμα κι αν οι τιμές είναι χαμηλότερες.

Όποιος αντέξει και μείνει υγιής οικονομικά από την πανδημία , έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να πρωταγωνιστήσει για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όμως μέχρι να δουλέψουν στο... φουλ οι μηχανές για το 2020-21, είναι πολύ πιθανό να επανέλθουμε στην σεζόν 2019-20, διότι κάθε μέρα που περνά αυξάνονται οι πιθανότητες επανεκκίνησης.

Εκεί, δηλαδή, που οι περισσότεροι έμοιαζαν σαν να έχουν ξεγράψει το μπάσκετ για φέτος, φαίνεται ότι κάτι κινείται και ίσως δούμε αγώνες μέσα στο καλοκαίρι! Το ποσοστό επιστροφής στη δράση ανεβαίνει σταθερά και όπως είπε ο Ντέιβιντ Φέντερμαν, εκ των ιδιοκτητών της Μακάμπι, "πλέον υπάρχει περισσότερο από 50% πιθανότητα να συμβεί αυτό".

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Αλλωστε βλέπουμε πανευρωπαϊκή κινητοποίηση και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Στο ποδόσφαιρο η Γερμανία γυρίζει στη δράση το Σαββατοκύριακο , η Αγγλία και η Ιταλία ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο, όπως και η Ελλάδα με την Κύπρο. Η Τσεχία (25/5), η Δανία (29/5), Σερβία και η Κροατία (30/5), η Πορτογαλία (30-31), το Μαυροβούνιο (1/6), η Βουλγαρία (5/6), η Τουρκία (12/6) και η Σουηδία έχουν ορίσει κι αυτές την επανεκκίνησή τους.

Στο μπάσκετ, στην Ισπανία άρχισαν προπονησεις , το Ισραήλ θα βάλει μπροστά για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα , η Γερμανία έχει δώσει ραντεβού στο Μόναχο και η EuroLeague το προσπαθεί όλο και περισσότερο. Μέχρι τις 24 Μαϊου θα αποφασίσει, όμως οι ομάδες βρίσκονται σε μια διαδικασία επαγρύπνησης. Οι διοργανωτές ρωτούν τους συμμετέχοντες και δείχνουν ότι θέλουν να προετοιμαστούν για όλα τα ενδεχόμενα, συνάμα οι συζητήσεις για τον τόπο που θα φιλοξενήσει τα ματς που απομένουν, όλο και φουντώνουν. Το Βελιγράδι κάνει καθημερινό αγώνα για να αποσπάσει θετική απάντηση από τον Μπερτομέου, η Ελλάδα είναι διαθέσιμη με Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπάρχουν κι άλλες πόλεις που δείχνουν πρόθυμες. Η Μόσχα, το Τελ Αβίβ και ούτω καθ εξής. Οι ενδείξεις που υπάρχουν δικαιολογούν το 50% του Φέντερμαν, όμως πρόκειται για ποσοστό που ναι μεν είναι μεγάλο, αλλά απέχει παρασάγγας από το να είναι δεδομένη η επιστροφή στη δράση.

Είναι πλέον αντιληπτό ότι ο αθλητισμός κάνει δειλά, δειλά την επανεμφάνισή του και παρά τις δυσκολίες και τις αντίθετες απόψεις, προσπαθεί να κερδίσει μια μάχη που έμοιαζε χαμένη από χέρι. Συνολικά όλος ο κόσμος προσπαθεί παγκοσμίως να βρει και πάλι τα πατήματά του και το μπάσκετ στο πιο υψηλό επίπεδο, συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία. Μην ξεχνάμε και το ΝΒΑ, που μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει όπως όλα δείχνουν, καλύπτοντας το δικό του χαμένο έδαφος.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η σεζόν δεν έχει τελειώσει και παρότι ο σχεδιασμός για το μέλλον πρέπει να γίνεται παράλληλα, τα κλαμπ είναι υποχρεωμένα να προετοιμαστούν και για κάτι άμεσο. Δηλαδή για αγώνες μέσα στο καλοκαίρι. Κι αν μη τι άλλο, το σκηνικό θα είναι πολύ περίεργο αν δούμε πάλι τους αθλητές στα γήπεδα. Με τρεις μήνες αποχή από την αγωνιστική δράση πολλά θα έχουν αλλάξει. Οπως θα δούμε και παίκτες που ήδη έχουν αποφασίσει να αλλάξουν περιβάλλον, να παίζουν για τις ομάδες που θα... αφήσουν. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ είναι μία τέτοια περίπτωση, δεν το έχει κρύψει κανείς, θα συνεχίσει στην ΤΣΣΚΑ. Ομως βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα και θα αρχίσει προπονήσεις με τον Ολυμπιακό, όταν έρθει εκείνη η ώρα.

Ελα όμως που δεν είναι μόνο ο Σέρβος, είναι και άλλοι, που τούτη τη στιγμή είναι υπεράνω πάσης υποψίας... Ή μήπως δεν είναι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ