ΕΟΚ

Το μπάσκετ στην Ευελπίδων

Φωτογραφία από την Ευελπίδων
Φωτογραφία από την Ευελπίδων EUROKINISSI

Το SPORT 24 φωτίζει το παρασκήνιο όλων των διεργασιών της τελευταίας εβδομάδας και εξηγεί γιατί αναβλήθηκε για αύριο από το Πρωτοδικείο, ο διορισμός προσωρινής Διοίκησης στην ΕΟΚ.

Ακριβώς την ύστατη ώρα πρόλαβαν ο Παναγιώτης Φασούλας και ο Βαγγέλης Λιόλιος τον διορισμό προσωρινής Διοίκησης με συμμετοχή ανθρώπων μόνο του νυν ΔΣ της ΕΟΚ.

Με όχημα τις 21 ομάδες που είχαν υπογράψει το χαρτί για να κερδίσουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές, οι ίδιοι δικηγόροι προσπάθησαν την Δευτέρα στις 10 το πρωί, να προλάβουν όλες τις εξελίξεις στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Όμως ο νομικός εκπρόσωπος της ομάδας "Δώσε Πάσα" Ντίνος Σβερκούνος βρισκόταν στην Ευελπίδων από τις 8 το πρωί, ενώ λίγο μετά τις 9 έφτασε και ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, εκπροσωπώντας την παράταξη "Πρώτα το μπάσκετ".

Είναι προφανές ότι με κάποιο τρόπο είχαν πληροφορηθεί το κόλπο που βρισκόταν σε εξέλιξη ή είχαν... μυριστεί ότι κάτι περίεργο μπορεί να συμβεί. Οδηγός τους ήταν όσα έγιναν λίγες μέρες πριν, όταν 21 ομάδες είχαν πάει στο Πρωτοδικείο και ζητούσαν να αποκτήσουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές και στη διαδικασία είχαν παραστεί μόνο δικηγόροι της ΕΟΚ.

Ουδεμία εκ των παρατάξεων είχε ενημέρωση κι έτσι η απόφαση που βγήκε δεν ανακοινώθηκε κάπου και χρησιμοποιήθηκε πριν από μία εβδομάδα από την Ομοσπονδία, ώστε να αναβληθούν οι εκλογές της 28ης Μαρτίου και να οδηγηθούν στις 23 Μαΐου.

ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ

Αυτή η ανακοίνωση της ΕΟΚ βγήκε στις 22 Μαρτίου και ακριβώς μία μέρα μετά, οι ίδιοι δικηγόροι πήγαν πάλι στο Πρωτοδικείο με όχημα τις 21 ομάδες (δίχως να τις ενημερώσουν όλες ή να τους εξηγήσουν τι ακριβώς θα κάνουν) και ζήτησαν στις 29 Μαρτίου (δηλαδή σήμερα) να ορίσει ο δικαστής την προσωρινή Διοίκηση, που θα αναλάβει από την 1η Απριλίου. Αν σας μπερδέψαμε με τα νομικά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος με προσωπικές ενέργειες προσπάθησε να προλάβει τις εξελίξεις ώστε η Διοίκηση Πρωτοδικείου να είναι ακριβώς ίδια με τη νυν Διοίκηση της ΕΟΚ.

Δηλαδή οι: Γιώργος Βασιλακόπουλος, Βασίλης Γαλατσόπουλος, Αριστείδης Γολέμης, Τάκης Τσαγκρώνης, Δημήτρης Αγγελόπουλος, Σωτήρης Κολοσσούσας, Κώστας Παρίσης, Γιάννης Αλεξόπουλος, Σάββας Λόρτος, Γιάννης Κουτραφούρης, Βαγγέλης Λυμπεράτος., Αρης Ζώης, Σπύρος Μπάκουλας, Νίκος Φαρμάκης, Δημήτρης Χρητσίδης, Νίκος Νικολόπουλος, Λάζαρος Σαββίδης, Μπάμπης Μαρκάκης, Κώστας Παπανικολάου, Σταύρος Δουβής και Νίκος Μήλας.

Πώς βρέθηκαν από το πρωί της Δευτέρας (29/3) στην Ευελπίδων Σβερκούνος και Κανελλόπουλος; Στους διαδρόμους της Ομοσπονδίας υπήρχε μεγάλη ένταση σήμερα και ο υπήρχαν κάποιοι που υποψιάζονταν προδοσία εκ των έσω. Ότι ο Λιόλιος και ο Φασούλας είχαν μάθει για την προσφυγή στο Πρωτοδικείο και την εκδίκαση για τη Δευτέρα. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό, άλλωστε η πλευρά Λιόλιου ήταν ξεκάθαρη ότι "υποψιαζόταν" και όχι γνώριζε μια τέτοια ενέργεια μετά τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου.

Θυμίζουμε πώς όλη την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχε πληροφορία ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ αδειάζει το γραφείο του γιατί αποχωρεί την 1η Απριλίου και συνάμα έλεγε δημοσίως πως έφτασε η ώρα να αποχωρήσει, θέλοντας προφανώς να θολώσει τα νερά.

Δεν είναι δε τυχαίο ότι προς τα έξω έβγαινε ο κίνδυνος που θα προκύψει από Διοίκηση Πρωτοδικείου για τις Εθνικές ομάδες, ενώ χθες το βράδυ ο έτερος υποψήφιος, ο Άγγελος Παπανικολάου, που πρόσκειται στην υπάρχουσα Διοίκηση, κατηγορούσε τον Βαγγέλη Λιόλιο.

Για ποιο πράγμα; ότι διακινούσε χαρτί προς τους συλλόγους και ζητούσε να υπογράψουν για Διοίκηση Πρωτοδικείου. Με άλλα λόγια, κατηγορούσε τον Λιόλιο για κάτι που είχαν ήδη κάνει οι δικηγόροι της ΕΟΚ πέντε μέρες πριν...

"ΕΧΟΥΜΕ 130 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΛΛΑ 50"

Η πλευρά Λιόλιου με την κινητοποίηση που έκανε το Σαββατοκύριακο μάζεψε υπογραφές 130 σωματείων που παρουσιάστηκαν μέσω του Σβερκούνου στον πρόεδρο του Πρωτοδικείο προκειμένου να πάρει την αναβολή για αύριο (Τρίτη 30 Μαρτίου). "Μέχρι το απόγευμα θα έχουμε άλλα 50 και μέχρι αύριο θα είναι σύνολο πάνω από 200", πρόσθεσε, δίχως πάντως να δώσει σύνθεση για Διοίκηση Πρωτοδικείου.

Η πλευρά Φασούλα μέσω του Κανελλόπουλου παρουσίασε τις υπογραφές των 26 ανθρώπων που είναι υποψήφιοι για το ΔΣ και συνάμα κατέθεσε δική της σύνθεση για προσωρινή Διοίκηση.

Έτσι, η εκδίκαση μετατέθηκε για Τρίτη μεσημέρι και πλέον είναι δεδομένο ότι το Πρωτοδικείο θα κάνει σύνθεση απ όλες τις πλευρές στην προσωρινή Διοίκηση που θα οδηγήσει την ΕΟΚ σε εκλογές. Πότε θα γίνουν αυτές; Εντός 45 ημερών όπως ορίζει ο νόμος, αν και επιθυμία των δύο εκ των τριών παρατάξεων (Φασούλας, Λιόλιος) είναι να γίνουν πολύ πιο γρήγορα οι αρχαιρεσίες. Κάτι πλέον πάρα πολύ δύσκολο.

Άλλωστε για να αποφευχθεί ο διασυρμός του μπάσκετ και της ΕΟΚ έπρεπε να βρεθούν τουλάχιστον 10 μέλη του ΔΣ για να γίνει έκτακτο Συμβούλιο και να αποφασίσουν να γίνουν οι εκλογές μέχρι τις 10 Απρίλη, όμως η καταμέτρηση έδειξε πως μόνο μέχρι 7 σύμβουλοι είναι διατεθειμένοι να πράξουν κάτι τέτοιο.

Άρα την Τρίτη στις 12 μ. θα οριστεί από το Πρωτοδικείο η προσωρινή Διοίκηση, που απλά θα μπορεί να ετοιμάσει τις εκλογές και δεν θα μπορεί να πάρει μεγάλες αποφάσεις. Όλα στην ΕΟΚ θα καθυστερήσουν μέχρι να βγει η νέα Διοίκηση και θα υπάρχει πρόβλημα ακόμα στις πληρωμές των υπαλλήλων.

Κι όλα αυτά, γιατί η Ομοσπονδία μπάσκετ ήταν η μοναδική που δεν αποδέχθηκε το νέο νόμο και δεν έκανε τις εκλογές, όπως όλες οι υπόλοιπες στην Ελλάδα. Και παρότι έπεσε στο τραπέζι ακόμα και το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη για την προσωρινή Διοίκηση, τίποτα δεν μπορεί να σώσει το γόητρο της κάποτε κορυφαίας Ομοσπονδίας στην Ελλάδα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ