ΕΟΚ

Αν δεν προσφύγει σωματείο κατά της ΕΟΚ, μπορεί η νυν διοίκηση να μην κάνει ποτέ εκλογές

Αν δεν προσφύγει σωματείο κατά της ΕΟΚ, μπορεί η νυν διοίκηση να μην κάνει ποτέ εκλογές

Η θητεία της νυν διοίκησης της ΕΟΚ ολοκληρώνεται 31 Μαρτίου, αλλά για να θεωρηθεί έκπτωτη, πρέπει κάποιο σωματείο να την προσβάλει δικαστικά. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να μην κάνει εκλογές ποτέ και να συνεχίσει να διοικεί. Παρ' όλα αυτά, άρχισε να μαζεύει σιγά σιγά τα πράγματά του από το γραφείο ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Η ΕΟΚ όρισε τις εκλογές για τις 23 Μαΐου και αν δεν βρεθεί ομάδα να προσφύγει εναντίον της νυν διοίκησης, μπορεί αν θέλει να τις αλλάξει πάλι. Να τις οδηγήσει για τον Σεπτέμβρη με κάποια άλλη πρόφαση ή δικαιολογία ή να βρίσκει συνεχώς λόγους αναβολής και να μείνει ως το 3021 στη θέση αν θέλει.

Αλλωστε και στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπάρχει δικαστική απόφαση που να λέει ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές στις 28 Μαρτίου, αλλά ότι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες άλλες 21 ομάδες. "Εμείς να ψηφίσουμε ζητήσαμε, όχι να αναβληθούν οι εκλογές", έλεγε σήμερα ένας εκ των εκπροσώπων των σωματείων..

Οι φετινές εκλογές, λοιπόν, της ΕΟΚ έχουν περάσει από χίλια κύματα και κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το πότε θα πραγματοποιηθούν, υπό ποιες προϋποθέσεις και ποια δεδομένα θα ισχύουν.

Οι κ.κ. Λιόλιος, Φασούλας και Παπανικολάου είναι οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι, ετοιμάζονταν πυρετωδώς για τις αρχαιρεσίες της 28ης Μαρτίου με το "ηλεκτρονικό σύστημα Ζευς", αλλά είδαν με έκπληξη την τελευταία ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η οποία μετέφερε την διαδικασία για τις 23 Μαΐου, πολύ αργότερα δηλαδή απ' αυτό που ορίζει ο νόμος.

Και κάπου εδώ περιπλέκεται το πράγμα. Ο νόμος κάνει λόγο για διοίκηση πρωτοδικείου, εφόσον εκπέσει η νόμιμη, προκειμένου εντός 45 ημερών να την οδηγήσει σε εκλογές. Όμως, την ίδια στιγμή για να μπορεί να υπάρξει διοίκηση πρωτοδικείου, θα πρέπει ένα σωματείο να προσφύγει δικαστικά εναντίον της Ομοσπονδίας.

Αν δεν το κάνει κανένα σωματείο, η διοίκηση της ΕΟΚ συνεχίζει κανονικά με τα ίδια πρόσωπα, χωρίς να μπορεί να γίνει τίποτα. Από τις 31 Μαρτίου και έπειτα, η τωρινή διοίκηση δεν θα έχει μεν νομιμοποίηση, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η κανονική θητεία, αλλά θα μπορεί να παίρνει κανονικά αποφάσεις, οι οποίες θα πρέπει να προσβληθούν από ένα σωματείο για να μην γίνουν πράξη.

Την ίδια στιγμή, η Ομοσπονδία έχει διαμηνύσει ότι αν πάει σε διοίκηση πρωτοδικείου, αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στις εθνικές ομάδες, καθώς η FIBA είναι αντίθετη σε τέτοιες διοικήσεις. Ουσιαστικά, ρίχνει το... μπαλάκι της ευθύνης και το ηθικό δίλημμα στα σωματεία, σε περίπτωση που την "ρίξουν". Δηλαδή η ίδια θα είναι παράνομή, αλλά όποιος προσφύγει κατά της παρανομίας της θα έχει την ευθύνη!!!

Μύλος η υπόθεση... Αντιλαμβάνεται κάποιος ότι πρακτικά η ΕΟΚ μπορεί να κάνει εκλογές και το... 3021, αν δεν υπάρξει σωματείο που να κινηθεί δικαστικά, ώστε να ρίξει τη διοίκηση, έχοντας ολοκληρώσει τη θητεία.

ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιάζει πάντως απίθανο την 1η Απρίλη να μην βρεθεί σωματείο ή σωματεία να προσφύγουν κατά της νυν Διοίκησης της ΕΟΚ, γι αυτό άλλωστε και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει ήδη αρχίσει να μαζεύει τα πράγματα του από το γραφείο του στην Ομοσπονδία. Οχι ότι έχει αδειάσει το γραφείο, αλλά ήδη έχει ξεκινήσει τη διαδικασία μαζί με συγγενείς και ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του.

TAGS ΕΟΚ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ