ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός θυμίζει ξανά την πεινασμένη αγέλη λύκων της περασμένης σεζόν

Ο Αϊζάια Κάναν
Ο Αϊζάια Κάναν INTIME

Ο Ολυμπιακός μετρά πέντε συνεχόμενες νίκες στην EuroLeague και πλέον είναι άλλη ομάδα σε σχέση με την εκκίνηση της σεζόν.

Όταν την τελευταιά μέρα του Ιανουαρίου ο Ολυμπιακός ταξίδευε στην Γερμανια για το ματς με την Μπάγερν δεν ένιωθε καθόλου άνετα.

Αναζητούσε εναγωνίως μιά καλή εκτός έδρας νίκη για να μπει σε τροχιά playoffs. Μέχρι τότε ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και όλα έμοιαζαν αβέβαια.

Μια μέρα μετά, η δύσκολη νίκη επί της Μπάγερν ήταν κάτι παραπάνω από λυτρωτική. Και για αγωνιστικούς, αλλά κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.

Διόλου τυχαία ο Γιώργος Μπαρτζωκας είχε μπει στα αποδυτήρια και είχε πει στους παίκτες του ότι αυτή η νίκη είναι το σημείο καμπής για τη σεζόν. Το κρίσιμο σημείο που μπορεί να αλλάξει όλη τη χρονιά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όσο ξέρει άλλωστε ο Μπαρτζωκας τον Ολυμπιακό και τους παίκτες του δεν τους γνωρίζει κανείς άλλος. Από εκείνο το ματς και μετά λοιπόν, το turning point του Μπαρτζώκα, ο Ολυμπιακός είναι αήτητος.

Είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα, που θυμίζει πλέον σε όλους τον φοβερό και τρομερό περυσινό σύνολο. Ο Ολυμπιακός είναι πλέον μια ομάδα που βγάζει εμπιστοσύνη ακόμα κι οταν είναι πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά στο 19ο λεπτό.

Δεν υπάρχει η λέξη φόβος

Είναι μια ομάδα που κανείς δεν την φοβάται ακόμα κι αν είναι εκτός ο Γουόκαπ, ο Λαρεντζάκης, ο Μιλουτίνοβ και ανέτοιμοι οι Γουίλιαμς Γκος και Μήτρου Λονγκ.

Γι αυτό άλλωστε την Πέμπτη το βράδυ κανείς στο ΣΕΦ δεν γκρίνιαξε όταν η Βίρτους βρέθηκε στο +12 και έκλεισε το ημίχρονο στο +9.

Κανείς δεν δυσανασχέτησε, όλοι έδειχναν να είναι σίγουροι για την ανατροπή. Κι αυτό όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατι πολύ απλά πλέον βγάζει εμπιστοσύνη ο Ολυμπιακός ακόμα και σε δύσκολες βραδιές.

Μέχρι και πριν από 40 μέρες, σε αντίστοιχη στιγμή το ΣΕΦ θα ήταν έτοιμο να εκραγεί από το άγχος και την πίεση. Μέσα σε λιγότερο από 40 μέρες λοιπόν ο Ολυμπιακός βρήκε το δρόμο του και είναι άλλη ομάδα.

Μετρά πέντε συνεχόμενες νίκες στην Euroleague, οι τρεις εκτός έδρας με Μπάγερν, Βαλένθια και Ζάλγκιρις. Είναι αήττητος στο πρωτάθλημα, πήρε και το Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Άλλαξαν την εικόνα του Πετρούσεβ και Ράιτ

Ακριβώς την κατάλληλη στιγμή βρίσκει το δρόμο του, με δυό παίκτες που αποκτήθηκαν μεσούσης της σεζόν να έχουν βάλει το πολύτιμο ληθαράκι τους.

Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν στα πρόσωπα τον Πετρούσεβ και Ράιτ δύο υπερπολύτιμες λύσεις, που άλλαξαν όλη την εικόνα. Ακόμα και ο Μήτρου-Λονγκ μπαίνει τραυματίας και παίζει και δίνει πολύτιμες ανάσες στην λαβωμένη περιφέρεια του Ολυμπιακού.

Και κάπως έτσι δεν πηγαίνει χαμένη η προσπάθεια των παλιών, που κι αυτοί πια έχουν βρει το ρυθμό τους. Με μπροστάρη τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός βγάζει τον καλό του εαυτό.

Φαλ, Κάναν, Μακίσικ, Γουίλιαμς Γκος μίλησαν ο καθένας στο σημείο που έπρεπε και ο Ολυμπιακός πέταξε στο καναβάτσο και την Βίρτους. Και ο κόσμος έφυγε από το ΣΕΦ χαμογελαστός, παρότι η βραδιά είχε ξεκινήσει άσχημα.

Πλέον ο στόχος την απευθείας πρόκρισης στα playoffs μοιάζει κάτι παραπάνω από εφικτός, ειδικά μετά την κάλυψη και της διαφοράς της ήττα στην Μπολόνια.

Και η αισιοδοξία πηγάζει από την εικόνα του Ολυμπιακού, που θυμίζει όπως είπαμε την φοβερή και τρομερή ομάδα. Όχι ότι έχει τελειώσει κάτι ή έχει επιτευχθη ο στόχος. Άλλωστε υπάρχουν δύσκολα ματς μπροστά.

Όμως υπάρχει μια διαφορά. Ένα πρόγραμμα που ίσως έμοιαζε φωτιά μέχρι τον Γενάρη, τώρα στα μάτια όλων δείχνει βατό. Καλό. Εφικτό.

Όχι γιατι άλλαξαν οι αντίπαλοι, αλλά γιατί ο Ολυμπιακός είναι πλέον άλλη ομάδα. Η περυσινή πολεμική μηχανή ή η αγέλη πεινασμένων λύκων, όπως αυτοαποκαλούνται οι παίκτες του Ολυμπιακου.

  • ΥΓ1. Είναι άδικο για τον Γουίλιαμς Γκος να στέκονται οι περισσότεροι στις ενοχλήσεις που ένιωσε στο τέλος και όχι στην αυταπάρνηση που έδειξε σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός τον είχε τόσο ανάγκη. Ο Αμερικανός δεν έπρεπε να παίξει χθες, αλλά μπήκε λόγω των προβλημάτων. Και είναι αλήθεια ότι δεν έχει προσφέρει εξ αιτίας των συνεχόμενων απουσίων, σε αυτό δεν διαφωνεί κανείς, αλλα την Πέμπτη αγωνίστηκε ρισκάροντας. Και ήταν και πολυ καλός. Χωρίς αυτόν ίσως να μην κέρδιζε ο Ολυμπιακός.
  • ΥΓ2. Ο Φιλίπ Πετρούσεβ ήταν παντού και στο ματς με την Βίρτους. Προσθήκη από το πάνω ράφι για τον Ολυμπιακό, παίκτης ομάδας με στοιχεία ψηλού που θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στην Euroleague.
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ