ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γουόκαπ: "Είμαστε μια αγέλη πεινασμένων λύκων"

Ο Τόμας Γουόκαπ στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ζάλγκιρις
Ο Τόμας Γουόκαπ στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ζάλγκιρις EUROKINISSI

Αγέλη πεινασμένων λύκων χαρακτήρισε τον φετινό Ολυμπιακό ο Τόμας Γουόκαπ στο βίντεο-αφιέρωμα που ετοίμασε η EuroLeague για αυτόν.

Αφιέρωμα στον Τόμας Γουόκαπ έκανε η EuroLeague, με τον Αμερικανό γκαρντ του Ολυμπιακού να μιλάει για την προσαρμογή του στο σύστημα των ερυθρολεύκων και την... πείνα που υπάρχει στην ομάδα.

"Νόμιζα ότι θα το κερδίζαμε (σσ. το Final Four στο Βελιγράδι). Δώδεκα χιλιάδες ερυθρόλευκοι οπαδοί εκεί μέσα, νόμιζα ότι θα το κερδίζαμε. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς από πλευράς συναισθημάτων.

Ερχόμενος εδώ, ήξερα πως τα τελευταία 4-5 χρόνια δεν ήταν σούπερ επιτυχημένη ομάδα, αλλά αμέσως κατάλαβα ποια είναι τα στάντερ, κι αυτά είναι το Final Four. Έχουν κατακτήσει τη Euroleague, θέλουν πάντα να λάμπουν. Το να είσαι μέρους αυτού, αυτών των υψηλών προσδοκιών είναι υπέροχο. Τώρα είμαστε σε άλλο λέβελ, είμαστε μια αγέλη πεινασμένων λύκων.

Νομίζω ότι εξελίχθηκα αρκετά στη διάρκεια της περσινής σεζόν. Αρχικά μου πήρε λίγο χρόνο να βρω τα πατήματά μου, καινούργιο σύστημα, καινούργια επίθεση, καινούργιοι προπονητές, συμπαίκτες, τα πάντα ήταν καινούργια. Όμως στο τέλος της χρονιάς ένιωθα ότι παίζω πολύ καλό μπάσκετ.

Το να είσαι 29 χρονών και να μαθαίνεις ακόμα πράγματα στο μπάσκετ είναι απόλαυση, δεν είναι κάτι που πρέπει να το θεωρείς δεδομένο. Είναι ένα περιβάλλον που δεν είχα συνηθίσει να είμαι μέρος, αλλά στο φινάλε είναι ένα περιβάλλον που αγαπώ να αποτελώ μέλος. Είναι διαφορετικό και νομίζω για αυτό είμαστε τόσο επιτυχημένοι".

Όλο το κλαμπ μου έχει δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη και δεν το παίρνω αψήφιστα. Το να σε εμπιστεύεται ο κόσμος, οι προπονητές, η διοίκηση, οι συμπαίκτες σου, είναι κάτι που πρέπει να το εκτιμάς", σημείωσε ο Γουόκαπ.

"Είναι πάντα έτοιμος να δώσει το 100%, σε κάθε προπόνηση. Είναι πολύ σοβαρός. Είμαι ευλογημένος να έχω παίκτες σαν αυτόν. Είναι πάντα έτοιμος να θυσιάσει τον εαυτό του. Παίζει με ανιδιοτέλεια σε κάθε παιχνίδι. Προσπαθεί να δώσει το winning mentality σε κάθε παίκτη" ανέφερε από την πλευρά του ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

"Ο Τομ κι εγώ έχουμε προϊστορία. Είμαστε εξαιρετικοί φίλοι. Ξεκινήσαμε να παίζουμε στην EuroLeague την ίδια περίοδο. Θυμάμαι το καλοκαίρι που σκεφτόμουν να έρθω στον Ολυμπιακό και του έστελνα μηνύματα. Φυσικά προσπαθούσε να με..σπρώξει 'Κάντο, κάντο, κάντο, θα τα βρούμε όλα, μη σε νοιάζει΄. Είμαι ευγνώμων που έχω κάποιον σαν αυτόν για να μοιράζομαι εμπειρίες", είπε από τη δική του πλευρά ο Άλεκ Πίτερς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ