ΠΑΟΚ

Τα όνειρα δεν… σβήνουν, τα επόμενα ταξίδια περιμένουν τον ΠΑΟΚ

Ο Κουλιεράκης απογοητευμένος στο ματς του ΠΑΟΚ με τη Μπριζ
Ο Κουλιεράκης απογοητευμένος στο ματς του ΠΑΟΚ με τη Μπριζ EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να αποκλείστηκε από την Μπριζ αλλά μόνο οφέλη αποκόμισε από την φετινή ευρωπαϊκή του πορεία. Ο Σάββας Τζιομπάνογλου εξηγεί γιατί ο Δικέφαλος θα πρέπει να συνεχίσει να επενδύει στην Ευρώπη και γιατί οφείλει να μαζέψει τα κομμάτια του και να αφοσιωθεί στο πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε ούτε την Πέμπτη απέναντι στην Μπριζ και δίκαια αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Conference League. Ο τρόπος που αποχαιρέτησε τη διοργάνωση μπορεί να μην ήταν σε καμία περίπτωση αντιπροσωπευτικός της εικόνας που έδειξε σε όλη την φετινή διαδρομή του – δύο ήττες χωρίς γκολ και στην πραγματικότητα χωρίς φάση στα δύο παιχνίδια με τους Βέλγους- αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μειώσει όλο αυτό το φετινό του ταξίδι.

Ένα ταξίδι που ξεκίνησε, στις 27 του Ιουλίου πριν από 267 ημέρες και ότι και αν γίνει στη συνέχεια, του σημάδεψε τη φετινή σεζόν. Με νίκες που ήρθαν, άλλες εύκολα και άλλες μέσα από μεγάλες δυσκολίες, με ταξίδια στις άκρες της Ευρώπης και στα πέρατα της Μεσογείου, από το Ισραήλ μέχρι την Σκωτία, από την κοντινή Κροατία μέχρι και την Φινλανδία.

Και πάντα με υπερβάσεις από αυτήν την ομάδα που έγραψε τρεις προκρίσεις μέσα στο κατακαλόκαιρο, που τερμάτισε πρώτη και αήττητη στον όμιλο της κερδίζοντας δυο φορές το μεγάλο φαβορί του ομίλου την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με τέσσερα συνεχόμενα ευρωπαϊκά διπλά και με μεγάλες ανατροπές που σφυρηλάτησαν τον χαρακτήρα της, τροφοδότησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αυτοπεποίθηση της.

Αν απαριθμήσει κανείς τα κέρδη που είχε ο ΠΑΟΚ από την φετινή ευρωπαϊκή του πορεία θα δυσκολευτεί να ιεραρχήσει τα πιο σημαντικά από αυτά.

Τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία από τα μπόνους που συγκέντρωσε;

Οι πόντοι που τον εκτόξευσαν στην ειδική βαθμολογία της UEFA και του δίνουν το δικαίωμα να ευελπιστεί σε αντίστοιχα καλές πορείες και τα επόμενα χρόνια;

Οι εμπειρίες και οι παραστάσεις που αποκόμισαν οι ποδοσφαιριστές του;

Η υπεραξία που απέκτησαν οι νεαροί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές του, ο Κοτάρσκι, ο Ντέλιας που χόρεψε τις αντίπαλες άμυνες, ο Κουλιεράκης που τρέλανε τους Γερμανούς της Άιντραχτ με τις εμφανίσεις του;

Εντάξει, η Μπριζ αποδείχθηκε και στα δυο παιχνίδια καλύτερη από τον ΠΑΟΚ και δεν του επέτρεψε να συνεχίσει να… ονειρεύεται, αλλά το χειροκρότημα της Τούμπας στο τέλος προς τους παίκτες ήταν αυτό που τους άξιζε για τη φετινή τους πορεία. Οι Βέλγοι ίσως και να έδωσαν και μάθημα στον ΠΑΟΚ που θα πρέπει να συνεχίσει να επενδύει σε ευρωπαϊκές πορείες όπως και η φετινή ώστε να γίνεται ακόμη πιο δυνατός και να διεκδικεί ακόμη περισσότερα στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ.

Για την ώρα η ομάδα του Λουτσέσκου θα πρέπει να βρει τρόπο να αντιδράσει στο πρωτάθλημα την μοναδική πλέον διοργάνωση που της απέμεινε για να ψάξει μια μεγάλη διάκριση. Μπορεί το ευρωπαϊκό κεφάλαιο να έχει κλείσει για φέτος, αλλά υπάρχουν άλλα έξι πολύ σημαντικά παιχνίδια στα playoffs με πρώτο αυτό στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα ο ΠΑΟΚ δεν έχει δικαίωμα να επηρεαστεί από τον αποκλεισμό του, όσο σκληρός και αν ήταν τελικά. Από αύριο κιόλας θα πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια του και να μείνει όρθιος στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Και στο τέλος να δει αν το…ταμείο ήταν αυτό που δικαιούταν με βάση την εικόνα του σε όλη τη φετινή χρονιά.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι φέτος ο ΠΑΟΚ κατάφερε να καταρρίψει τις θεωρίες για τα πόσα καρπούζια χωράνε σε κάθε μασχάλη και όχι μόνο δεν επηρεάστηκε από την παρουσία του στην Ευρώπη αλλά επωφελήθηκε από αυτήν, μεταφέροντας την αύρα της στη προσπάθεια του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ