ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ο Κούρτιτς έχει τρέλα στο μυαλό

Ο Κούρτιτς πανηγυρίζει το 1-3 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο
Ο Κούρτιτς πανηγυρίζει το 1-3 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που πέρασε νικηφόρα από τη Λεωφόρο, γιατί βρήκε, επιτέλους, σε ένα ολόκληρο παιχνίδι την ισορροπία που ψάχνει από την αρχή της φετινή σεζόν ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Μια ισορροπία που του την έδωσαν οι μεγάλες του προσωπικότητες.

Ο ΠΑΟΚ κάνοντας μια από τις πιο ώριμες και σοβαρές εμφανίσεις του στην φετινή αγωνιστική περίοδο κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου εξακολουθεί να ρεφάρει εκτός έδρας τις γκέλες που κάνει στο σπίτι της. Η ικανότητα αυτή είναι που κρατά τον ΠΑΟΚ ψηλά στην βαθμολογία και του δίνει ελπίδες ότι θα παραμείνει μέχρι τέλους στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Δεν μιλάμε πλέον για συγκυριακό φαινόμενο. Ο ΠΑΟΚ το κάνει συνεχώς από την αρχή της σεζόν… Στο πρωτάθλημα έχει πάρει μόλις 7 από τους 12 βαθμούς που διεκδίκησε στην Τούμπα -τους 3 μάλιστα από τους οποίους στο ντέρμπι με την ΑΕΚ- και μακριά από την Τούμπα έχει κατακτήσει τους 12 από τους 15 κερδίζοντας σε Τρίπολη, Αγρίνιο, Κρήτη και Λεωφόρο και έχει χάσει μόνο στο Καραϊσκάκης από τον Ολυμπιακό.

Αυτή η μάλλον παράδοξη φετινή του επίδοση μακριά από την Τούμπα, μπορεί να τον… δικαιώσει και στην Ευρώπη. Και εκεί εμφανίζεται καλύτερος στα παιχνίδια που δίνει μακριά από την έδρα του. Αρκεί να κερδίσει τον «τελικό» με την Σλόβαν Μπρατισλάβας στην Σλοβακία και να περάσει από την φάση των ομίλων του Europa Conference League.

Άλλωστε την πρώτη θέση στον όμιλο στην Τούμπα την έχασε την περασμένη Πέμπτη σε ένα παιχνίδι που τον έστειλε στην Λεωφόρο, πληγωμένο και καταπονημένο για να παίξει χωρίς περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες το ντέρμπι με τον φιλόδοξο Παναθηναϊκό.

Οι παίκτες που είναι σημεία αναφοράς του έδωσαν τη νίκη

Ο Λουτσέσκου τελικά όχι μόνο έκανε αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας αλλά αυτές ήταν και σημαντικές. Άλλαξε την ομάδα του με τους Βαρέλα και Τέιλορ να επιστρέφουν στην άμυνα, τον Εσίτι στον άξονα της μεσαίας γραμμής δίπλα στον Κούρτιτς, τον Μουργκ αντί του Ελ Καντουρί και τον Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Πέντε αλλαγές προσώπων σε σχέση με το πολύ απαιτητικό παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης στο οποίο ο ΠΑΟΚ ξόδεψε σωματική ενέργεια και πνευματικές δυνάμεις. Είχε όμως και σημεία αναφοράς όπως ο Βιεϊρίνια που τελικά δεν άντεξε να βγάλει όλο το παιχνίδι, τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που όσο έχει δυνάμεις αποδεικνύει γιατί παραμένει ο αγαπημένος του προπονητή του αλλά και τον Άντριγια Ζίβκοβιτς, που είναι ότι καλύτερο διαθέτει αυτή την στιγμή ο Δικέφαλος.

Σταρ και εργάτης ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Ο Σέρβος, απελευθερωμένος μετά την συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου, έδειξε και πάλι ότι δίκαια είναι πλέον ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Ο Ζίβκοβιτς στα καλά του είναι ο πιο ποιοτικός ακραίος του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό όμως που τον κάνει ξεχωριστό δεν είναι η ικανότητα του να κουβαλήσει την μπάλα ανάμεσα σε 5 ή 6 πράσινες φανέλες και να την περάσει την κατάλληλη στιγμή στον Άκπομ για να ανοίξει ο Άγγλος το σκορ. Ο «Ζίλε» ξεχωρίζει για την νοοτροπία νικητή που διαθέτει και που τον κάνει να τρέχει σαν τρελός στην άμυνα για να δώσει βοήθειες στον Τέιλορ ή τον Ροντρίγκο ή ακόμη και να καλύψει το κενό τους όταν αυτοί ανεβαίνουν μπροστά. Ο Ζίβκοβιτς είναι ταυτόχρονα και σταρ και…εργάτης στο γήπεδο και αποτελεί την πιο πετυχημένη μεταγραφή του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ για να κάνει πρωταθλητισμό χρειάζεται όσους περισσότερους Ζίβκοβιτς μπορεί να αποκτήσει και στη Λεωφόρο τουλάχιστον φάνηκε ότι έχει ποιοτικούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές που μπορούν να στηρίξουν το πλάνο και κυρίως τις φιλοδοξίες του προπονητή τους.

Ο Κούρτιτς, με το μάτι να γυαλίζει, του προσφέρει ισορροπία

Στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό φάνηκε για παράδειγμα πόσο έλειψε ο Γιάσμιν Κούρτιτς στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ δεν έγινε πιο γρήγορη με τον Σλοβένο στην ενδεκάδα αλλά ήταν πολύ πιο οργανωμένη. Ο Κούρτιτς -που δυσκολεύτηκε την Πέμπτη απέναντι στους γρήγορους ποδοσφαιριστές της Κοπεγχάγης- στη Λεωφόρο έδινε τον τόνο στον άξονα του ΠΑΟΚ για το που θα πρέπει να πάει η μπάλα, για που θα πρέπει να βρίσκονται οι γραμμές του ώστε για να μην υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις και να επιτευχθεί επιτέλους αυτό που από την αρχή της σεζόν ψάχνει ο προπονητής του και το είδαμε ίσως για πρώτη φορά τόσο έντονα φέτος: Ισορροπία. Balance που λέει και ο Λουτσέσκου.

Ο Κούρτιτς κουβαλώντας στην πλάτη την εμπειρία δέκα χρόνων στο Καμπιονάτο έχει και…τρέλα στο μυαλό. Για αυτό και στις καθυστερήσεις του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και με το σκορ στην εύθραυστη ισορροπία το ενός γκολ δεν σκέφτηκε ούτε μια στιγμή να κερδίσει χρόνο. Το μάτι του γυάλιζε τόσο ώστε ούτε που είδε τον Ζίβκοβιτς δίπλα του με ανοικτά τα χέρια να προσπαθεί να τον πείσει να μην εκτελέσει απευθείας το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του έξω από την περιοχή των πράσινων. Ο Κούρτιτς έβαλε την μπάλα κάνω και την…μπουμπούνισε στις αράχνες της εστίας του Παναθηναϊκού.

Πρέπει να βρει διάρκεια και να χτίσει αυτοπεποίθηση

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του όχι μόνο από παιχνίδι σε παιχνίδι αλλά ακόμη και στη διάρκεια ενός και μόνο ματς ή και από ημίχρονο σε ημίχρονο. Το κύριο μέλημα που θα πρέπει να έχει ο Λουτσέσκου είναι πως θα καταφέρει να βρει η ομάδα του διάρκεια στην καλή της απόδοση. Αυτό είναι το στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσει ο Ρουμάνος, προκειμένου ο ΠΑΟΚ να ανακτήσει και ο ίδιος ως ομάδα την απαραίτητη, για να κάνει πορεία πρωταθλητισμού, αυτοπεποίθηση αλλά και για να την μεταφέρει και στους άλλους: φίλους και αντιπάλους.

Νίκες και εμφανίσεις σαν την σημερινή και μάλιστα όταν έρχονται μετά από βαριές ήττες όπως αυτή της περασμένης Πέμπτης χτίζουν αυτοπεποίθηση και δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου αποκτά και πάλι νοοτροπία ομάδας που θέλει να έχει υψηλές φιλοδοξίες.

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολιάζουν το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, καθώς και το Ολυμπιακός - Ιωνικός για την 9η αγωνιστική της Super League Interwetten.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ