STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-3: Ο Κούρτιτς "εκτέλεσε" τους πράσινους στη Λεωφόρο και έδωσε τη νίκη στον Δικέφαλο

Οι Κούρτιτς και Άκπομ πανηγυρίζουν το γκολ του Σλοβένου στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ | 7 Νοεμβρίου 2021
Οι Κούρτιτς και Άκπομ πανηγυρίζουν το γκολ του Σλοβένου στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ | 7 Νοεμβρίου 2021 EUROKINISSI

Ο Κούρτιτς με δύο γκολ, ένα πέναλτι, και μια απίστευτη εκτέλεση φάουλ πέτυχε δύο γκολ στη νίκη του ΠΑΟΚ με 3-1 επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο. Οι "πράσινοι" είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Μαουρίσιο.

Ο ΠΑΟΚ με έναν εκπληκτικό Κούρτιτς ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης έφυγε με μια σπουδαία νίκη, 3-1 επί του Παναθηναϊκού στην κατάμεστη Λεωφόρο από 15.000 φίλους των πράσινων.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε το τρίποντο και παραμένει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας την ώρα που ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του ήττα στη Λεωφόρο και έχει μείνει αρκετα μακριά από την πρώτη πεντάδα.

Πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ ήταν φυσικά ο Κούρτιτς ο οποίος σκόραρε δις, με εκτελέσεις, την πρώτη από τα έντεκα βήματα και τη δεύτερη με υπέροχο φάουλ από τα αριστερά. Ο Παναθηναϊκός ισοφαρίσει προσωρινά το σκορ με τον Μαουρίσιο.

Με αλλαγές οι δύο ομάδες

Τόσο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς όσο και ο Λουτσέσκου παρέταξαν τις ομάδες τους με αλλαγές στις ενδεκάδες. Συγκεκριμένα ο τεχνικός των γηπεδούχων άφησε στον πάγκο τον Χατζηγιοβάνη και επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Παλάσιος που έπαιξε στην τριάδα πίσω από τον Ιωαννίδη μαζί με τους Βιτάλ και Καρλίτος.

Από την άλλη ο Ρουμάνος προπονητής έκανε αρκετές αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση με την Κοπεγχάγη με τους Εσίτι, Μουργκ, Άκπομ να είναι στο αρχικό σχήμα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Το ίδιο γκολ για τρίτη φορά

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύττερα στο παιχνίδι, είχε τη μπάλα στα πόδια του στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά δέχτηκε γκολ στην πρώτη επίθεση του ΠΑΟΚ και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο όπως στα προηγούμενα ματς. Συγκεκριμένα ο Βιτάλ έχασε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, ο Ζίβκοβιτς την πήρε, έκανε 40' μέτρα από τα αριστερά χωρίς να τον σταματήσει κανείς με τον Σέρβο να γυρνάει στον Άκπομ ο οποίος από κοντά με προβολή άνοιξε το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ μάλιστα βρέθηκε κοντά και σε δεύτερο γκολ στο 28' αλλά τα δύο σουτ του Μπίσεσβαρ μέσα από την περιοχή σταμάτησαν διαδοχικά πάνω στον Βέλεθ.

Η πρώτη καλή στιγμή του Παναθηναϊκού ήρθε στο 32' όταν ο Χουάνκαρ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Παλάσιος ανενόχλητο να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα έξω από την εστία του Πασχαλάκη.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να απειλήσουν στο 41' όταν ο Άκπομ έφυγε όμορφα από τα αριστερά, επιχείρησε και το σουτ με τον Χουάνκαρ όμως να του βάζει την κόντρα και να σταματάει τη μπάλα. Μάλιστα και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε στον ΠΑΟΚ με τον Μπίσεσβαρ να σουτάρει με το αριστερό υπό πίεση και να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Άλλαξε η εικόνα μετά τις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Οι δύο προπονητές συνέχισαν με τις ίδιες ενδεκάδες που τελείωσαν το πρώτο 45λεπτο.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την υπεροχή και να απειλεί με τον Μουργκ σε δύο διαδοχικές φάσεις να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Μπρινιόλι ο οποίος ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του.

Στο 57' ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τους Μαουρίσιο - Χατζηγιοβάνη αντί των Αλεξανδρόπουλου - Βιτάλ και κυρίως με τον δεύτερο το τριφύλλι έγινε περισσότερο απειλητικό.

Είναι χαρακτηριστικό πως δύο λεπτά μετά την είσοδο τους οι πράσινοι έφεραν ωραία τη μπάλα στην περιοχή του ΠΑΟΚ από τα αριστερά με τον Χουάνκαρ ο οποίος έκανε παράλληλη μπαλιά προς τον Καρλίτος, που έστρωσε όμορφα στον Μαουρίσιο ο οποίος με σουτ ισοφάρισε και έκανε το 1-1 σε ένα γκολ που δεν πανηγύρισε κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός μάλιστα θέλησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, συνέχισε να πιέζει και να προσπαθεί να πετύχει ένα δεύτερο γκολ για να πάρει το προβάδισμα και να φτάσει στην ανατροπή. Στο 73' μάλιστα ο Μαουρίσιο μετά την εξαιρετική σέντρα του Χατζηγιοβάνη από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα έξω και έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 2-1.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του απείλησε στο 78' με τον Άκπομ να βγαίνει τετ α τετ με τον Μπρινιόλι, έκανε το σουτ, αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ απέκρουσε τη μπάλα και κράτησε το 1-1.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Οι εκτελέσεις του Κούρτιτς έδωσαν τη νίκη στον ΠΑΟΚ

Στο 80' έγινε η φάση που ουσιαστικά έκρινε το ματς. Σε ένα κόρνερ από τα δεξιά η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν απομάκρυνε, η μπάλα έμεινε στην περιοχή με τους Μιχαηλίδη-Βιγιαφάνιες να τη διεκδικούν και τον αμυντικό του ΠΑΟΚ να πέφτει εντός περιοχής. Ο Ισπανός διαιτητής της αναμέτρησης πήγε στο VAR και μετά από αρκετή ώρα έδωσε πέναλτι καθώς ο Αργεντινός είχε βρει χαμηλά τον Έλληνα στόπερ.

Ο Κούρτιτς ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και νίκησε τον Μπρινιόλι για να γράψει το 2-1 πανηγυρίζοντας έξαλλα μέσα στη Λεωφόρο. Ένα πέναλτι βέβαια που αμφισβήτησαν έντονα οι παίκτες και ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Το τριφύλλι προσπάθησε στο χρόνο που απέμενε να ισοφαρίσει και πάλι, αρχικά στο 90+2' σε μια περίεργη φάση, σε σέντρα από τα αριστερά ο Βιγιαφάνιες βρήκε τη μπάλα, αυτή πήρε περίεργη τροχιά με τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα σε νέα σέντρα από τα δεξιά ο Πασχαλάκης έκανε λανθασμένη έξοδο, αλλά την ώρα που ο Μακέντα ήταν έτοιμος να εκτελέσει ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ επέστρεψε και του πήρε τη μπάλα. Η τελευταία καλή στιγμή του Παναθηναϊκού ήρθε στο 90+4' όταν ο Χατζηγιοβάνης από τα δεξιά γύρισε τη μπάλα από τα δεξιά αλλά κανείς δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας.

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Κούρτιτς με μια απίθεση εκτέλεση φάουλ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Σλοβένος έστησε τη μπάλα στα αριστερά εκτός περιοχής και με ένα υπέροχο σουτ νίκησε τον Μπρινιόλι καθώς έστειλε τη μπάλα στο δεξί γάμα του Ιταλού.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ