ΠΑΟΚ

Ο ξεχασμένος Βαρέλα και ο Τσόλακ της... Μάλμε άλωσαν το ΟΑΚΑ

Ο Τσόλακ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ | 20 Μαρτίου 2022
Ο Τσόλακ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ | 20 Μαρτίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τους παίκτες του παίκτες του ΠΑΟΚ που "μετρήθηκαν" από τον προπονητή τους στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον έκαναν υπερήφανο δείχνοντας νοοτροπία νικητή.

Όταν αμέσως μετά την πρόκριση της ομάδας του στα προημιτελικά του Conference League ο Ραζβάν Λουτσέσκου αρνήθηκε στους παίκτες του μιας ημέρας ρεπό γιατί ακολουθούσε το ντέρμπι με την ΑΕΚ ήξερε τι έλεγε. Και εκείνη την στιγμή, στα μεθυσμένα από την επιτυχία αποδυτήρια της, πέρασε στην ομάδα του το μήνυμα για μια ακόμη επικράτηση στο ΟΑΚΑ

Για τον προπονητή του ΠΑΟΚ παιχνίδια σαν και το σημερινό είναι αυτά που μετρούν εξίσου αν όχι περισσότερο από αυτά που κρίνουν στόχους . Και αυτό διότι σε αυτά "ζυγίζει" την αφοσίωση των ποδοσφαιριστών του, "μετρά" την νοοτροπία τους και σε αυτά χτίζει και τον χαρακτήρα της ομάδας του.

Ο Λουτσέσκου ήξερε ότι ακόμη και αν η ομάδα του δεν τα κατάφερνε απέναντι στην ΑΕΚ κανείς δεν θα μπορούσε να της προσάψει τίποτα και αυτό ήταν που ήθελε να αποφύγει. Να μην περάσει από το μυαλό των παικτών του, ότι δεν τρέχει και τίποτα ότι και αν γίνει στο ΟΑΚΑ.

Και οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του. Οι παίκτες του πήραν άριστα στην νοοτροπία με την οποία αντιμετώπισαν το ντέρμπι, την αυταπάρνηση που έδειξαν. "Μετρήθηκαν" από τον προπονητή τους και όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος τον έκαναν υπερήφανο.

Νίκη νοοτροπίας και χαρακτήρα

Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στην Αθήνα με γεμάτο το μυαλό του από τις παραστάσεις που του αποτυπώθηκαν από την ιστορική τους πρόκριση στους 8 μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι συζητήσεις όλων γύρω από την ομάδα, τις τελευταίες 48 ώρες είχαν να κάνουν με την Μαρσέιγ και αν μπορεί να γίνει μια ακόμη υπέρβαση και όχι για τον αγώνα με την ΑΕΚ. Και επιπλέον με πολλά προβλήματα…

Οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου κατάφεραν να αδειάσουν το μυαλό τους και να συγκεντρωθούν στο ντέρμπι, παρά την έλλειψη σοβαρών κινήτρων. Δεν αφήσαν να φανούν οι απουσίες που αντιμετώπισαν, ούτε η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και να πάρουν μια σπουδαία νίκη "νοοτροπίας".

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε παρουσίες ακόμη και λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας του από το ξενοδοχείο στο ΟΑΚΑ και βρήκε άλλον έναν λειψό. Ο Αουγκούστο που ανέβασε χθες πυρετό, προσβεβλημένος από ίωση προστέθηκε στη λίστα των απόντων του που είχε εκτός από τους "σταθερούς" Ολιβέιρα και Μιχαηλίδη, τον Κρέσπο, τον Σβαμπ, τον Ελ Καντουρί και τον Μιχάι.

Με αυτά τα δεδομένα το γεγονός ότι έκανε επτά αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Πέμπτης στην Γάνδη ήταν απολύτως λογικό. Πασχαλάκης, Λύρατζης, Τσιγγάρας και Ίνγκασον κράτησαν φανέλα βασικού στην λογική ότι έρχεται η διακοπή του πρωταθλήματος και θα ξεκουραστούν στη συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ που έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια παράδοση…ανωτερότητας απέναντι στην ΑΕΚ, την κέρδισε και πάλι και μάλιστα σε ένα παιχνίδι που για την Ένωση ήταν πιο σημαντικό.

Ο "ξεχασμένος" Βαρέλα και ο Τσόλακ της... Μάλμε

Το πέτυχε μάλιστα στηριζόμενος σε παίκτες όπως ο Φερνάντο Βαρέλα που επέστρεψε στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ αλλά και σε παιχνίδι του Δικεφάλου για πρώτη φορά μετά την ήττα από τον Ιωνικό. Η επιστροφή του Βαρέλα ήταν μια διαδικασία που ο Λουτσέσκου την… έψηνε εδώ και καιρό.

Για τον Ρουμάνο κάθε ποδοσφαιριστής που ανήκει στο ρόστερ μπορεί να είναι χρήσιμος και οφείλει να είναι έτοιμος. Έτσι ο έμπειρος στόπερ κλήθηκε λόγω των πολλών απουσιών που είχε η ομάδα του στα στόπερ να δώσει λύσεις. Και παρά τις επιφυλάξεις πολλών έδειξε άξιος της εμπιστοσύνης του προπονητή του.

Και αυτός και ο Αντόνιο Τσόλακ, που επιτέλους κατάφερε να σκοράρει με την φανέλα του ΠΑΟΚ το πρώτο του γκολ σε ανοικτό παιχνίδι εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική μπαλιά του Μίτριτσα. Το τελείωμα της φάσης το έκανε να φαίνεται πολύ εύκολο.

Για πρώτη φορά ο Κροάτης έδειξε δείγματα του παίκτη που οδήγησε την Μάλμε στους ομίλους του Champions League και την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Σουηδία. Αν το γκολ στο ΟΑΚΑ αποτελέσει εφαλτήριο για αποδείξεις -που δεν έχει δώσει μέχρι τώρα- και αυτό έργο του Λουτσέσκου θα είναι και της εμπιστοσύνης που του έδειξε….

Μην μιλήσουμε για τον Μίτριτσα, που αγωνίστηκε στην πλάτη του φορ και τα πήγε περίφημα, τον Τέιλορ που μπήκε και πάλι για να παίξει εξτρέμ και τα έδωσε όλα. Μην πάμε την κουβέντα στον Λύρατζη που μαζί με τον Ίνγκασον ήταν οι κορυφαίοι στην άμυνα του ΠΑΟΚ ή τον Τσιγγάρα που έδειξε απίστευτη ωριμότητα στο παιχνίδι του, παίζοντας σχεδόν συνέχεια κάθετα την μπάλα και ανεβαίνοντας μέχρι την αντίπαλη περιοχή.

Δυνατός στο τελευταίο και καθοριστικό κομμάτι της σεζόν

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν στην καλύτερη δυνατή του κατάσταση και κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Με τη νίκη του στο ΟΑΚΑ σε μεγάλο βαθμό εξασφαλίζει την δεύτερη θέση έχοντας 12 βαθμούς διαφορά από την ΑΕΚ (την οποία περιμένει για μια τελευταία αναμέτρηση για φέτος στην Τούμπα) και με την αίσθηση ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα αν δεν έκανε εκείνη την καταστροφική "κοιλιά" στα μέσα του Νοέμβρη.

Ακόμη και έτσι όμως η διέξοδος για διάκριση φέτος παραμένει η Ευρώπη σε πρώτο πλάνο και φυσικά το κύπελλο Ελλάδας.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο ΠΑΟΚ των πολλών προβλημάτων, των πολλών αλλαγών από παιχνίδι σε παιχνίδι, χτίζει πάνω στην φιλοσοφία του προπονητή του και την εικόνα του που δεν αλλάζει όποιος και αν αγωνίζεται, χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή.

Και επειδή δείχνει να μαθαίνει και από τα λάθη του δημιουργεί μια τεράστια παρακαταθήκη για το μέλλον. Για μια ομάδα, που αν κάνει τις κατάλληλες κινήσεις το καλοκαίρι, θα μπορεί και πάλι να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρωτοκαθεδρία στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ