ΠΑΟΚ

Ο πιο ισοπεδωτικός ΠΑΟΚ των τελευταίων χρόνων σε ντέρμπι

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη συγκλονιστική νίκη του ΠΑΟΚ στο "Καραϊσκάκης", τα τέσσερα γκολ του που βγήκαν με συνεργασίες η μια καλύτερη από την άλλη και τον Λουτσέσκου που αυτή τη φορά έδωσε ρεσιτάλ με τις επιλογές του.

Ο ΠΑΟΚ έδωσε σήμερα τη μεγαλύτερη παράσταση των τελευταίων χρόνων σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Απέναντι στους ερυθρόλευκους και μετά από την χειρότερη φετινή της εμφάνιση στην OPAP Arena λίγες ημέρες πριν στην ήττα από την ΑΕΚ η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε χαρακτήρα και έφτασε σε ένα ονειρικό 4-0 πριν "σβήσει" και δώσει το δικαίωμα στους γηπεδούχους να μειώσουν το σκορ σε 4-2.

Μια τέτοια εμφάνιση και μια τόσο εμφαντική νίκη στην έδρα των ερυθρόλευκων είναι δεδομένο ότι θα μνημονεύεται για καιρό ως μια βραδιά που ο Δικέφαλος σκόρπισε τον αντίπαλο του… Με ποια προηγούμενη νίκη μπορεί να τη συγκρίνει κανείς;

Οι πιο παλιοί θα θυμούνται ένα 4-0 από τη μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του 1970, οι μεγαλύτεροι το 4-2 στον τελικό του κυπέλλου στη Νέα Φιλαδέλφεια, ωστόσο η σημερινή πανάξια επικράτηση θα αποτελεί σημείο αναφοράς για αυτή την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Οι αλλαγές του Λουτσέσκου άλλαξαν την εικόνα του ΠΑΟΚ

Όσο και αν ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν το παραδέχεται, οι αλλαγές του ήταν αυτές που έδωσαν στην ομάδα του την ενέργεια για να φτάσει σε αυτό το σημερινό αποτέλεσμα.

Πρώτα από όλα το σημερινό ντέρμπι ήταν το πρώτο στο οποίο δεν ξεκίνησε βασικός ο Γουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ, γεγονός που δεν μπορεί να παρά να συνδέεται με τις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις του Νιγηριανού αμυντικού. Ο Εκόνγκ όλο και όλο σε τρία παιχνίδια δεν έχει ξεκινήσει: με την Κηφισιά, τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες και τον Ατρόμητο. Και στα τρία, όπως και στο "Καραϊσκάκης", τον αντικατέστησε ο Τόμας Κεντζιόρα, ποτέ όμως δίδυμο με τον Κουλιεράκη.

Με τον Σάστρε στα δεξιά αντί του Βιεϊρίνια μάνι μάνι είχε τρεις αλλαγές στους τέσσερις της άμυνας. Ο Ρουμάνος τεχνικός διατήρησε το δίδυμο Μεϊτέ και Οζντόεφ στα χαφ άλλαξε όμως και τους τρεις της επίθεσης. Τάισον, Ζίβκοβιτς και Μουργκ, στο καλύτερο παιχνίδι του με την φανέλα του ΠΑΟΚ και ο μυθικός Μπράντον σαν αιχμή του δόρατος του.

Βγήκα όλες οι επιλογές του

Με Μπάμπα- Τάισον στα αριστερά και Σάστρε- Ζίβκοβιτς στα δεξιά ο ΠΑΟΚ έβγαλε μεγάλη ενέργεια στα άκρα του, όχι μόνο ακυρώνοντας ανασταλτικά τις πτέρυγες του Ολυμπιακού και χτυπώντας αυτός από εκεί τους ερυθρόλευκους.

Επειδή οι συγκρίσεις σε σχέση με το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι μάλλον λογικές θα πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι όπως στην ΟPAP Arena ο ΠΑΟΚ δέχθηκε μια και μοναδική φάση στο πρώτο ημίχρονο από ένα κακό γέμισμα του τερματοφύλακα του στη φάση του Ποντένσε. Μόνο που σε αντίθεση με το ντέρμπι της Δευτέρας αυτή την φορά ο Κοτάρσκι διόρθωσε το λάθος του.

Αποθέωση των συνεργασιών στα γκολ του Δικεφάλου

Όσο ο Δικέφαλος αισθανόταν ασφάλεια στα μετόπισθεν και με τους Μειτέ και Οζντόεφ να κάνουν πολύ καλό παιχνίδι, άρχισε να ανεβαίνει και να δημιουργεί φτάνοντας το σκορ τελικά σε ένα τεράστιο και πανάξιο 4-0 βγάζοντας στα 3 από αυτά συνεργασίες για σεμινάριο που δεν μπορεί παρά να είναι δουλεμένες στις προπονήσεις.

Στο πρώτο το ανέβασμα του Τάισον με τον Μπάμπα να ακολουθεί είναι κάτι σύνηθες όταν οι δυο τους είναι στο παιχνίδι και την μπάλα να βγαίνει στον Ζίβκοβιτς που κλείνει στην περιοχή. Το δεύτερο με το πρώτο πέναλτι που εκτελεί ο Μπράντον Τόμας.

Στο τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ η φάση ξεκινά στο 64.40'' με τον Οζντόεφ να έχει την μπάλα έξω από την περιοχή του Κοτάρσκι και καταλήγει στην εκτέλεση του Ισπανού στο 64.59'' σε κενή ουσιαστικά εστία μετά από έξι πάσες και χωρίς καμία ντρίμπλα.

Ο Ρώσος στον Μπάμπα, αυτός στον Μπράντον που είναι πλάγια αριστέρα και την περνά στον Ζίβκοβιτς που αποφεύγει έναν αντίπαλο και πασάρει στον Μουργκ και ο Αυστριακός την περνά στον Μπράντον που έχει κάνει τη κίνηση για να τη στείλει στα δίχτυα.

Όσο για το 4-0; Σε αυτό έγινε και το μαγικό του Κωνσταντέλια που μπορεί να μπήκε στο 73΄αλλά έβαλε την σφραγίδα του στο ντέρμπι. Ο Ντέλιας πήρε την μπάλα από τον Μουργκ στη γωνία της μεγάλης περιοχής έπαιξε το ένα- δυο με τον Μπράντον Τόμας, που πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Πορόσο και χόρεψε τον Πασχαλάκη και μετά με ένα άγγιγμα με το τακουνάκι έδωσε το γκολ στον Οζντόεφ.

Μαγικά πράγματα και όχι μόνο από τον μικρό αλλά από όλο τον ΠΑΟΚ…

Μπορεί μετά το 4-0 το παιχνίδι να έσβησε για τον ΠΑΟΚ αλλά μέχρι τότε και ανασταλτικά η ομάδα του Λουτσέσκου λειτούργησε σωστά έστω και αν τα 2 γκολ του Ολυμπιακού στο τέλος μπορεί να δημιουργήσουν λάθος εντύπωση σε όποιον δεν είδε το παιχνίδι.

Από το 1-0 μέχρι και το 4-0 η μόνη φάση που δέχθηκε ο Δικέφαλος ήταν ένα σουτ του Φορτούνη, εκτός περιοχή όταν ο Μεϊτέ έχασε την μπάλα από την πίεση των παικτών του Ολυμπιακού. Καμία άλλη…

Ακόμη και ψηλά που φέτος υπήρξαν αδυναμίες οι αμυντικοί του δεν έχασαν ούτε μια κεφαλιά παρά μόνο αυτή του Μασούρα στο 98΄με έφερε το 4-2.

Έδωσε απαντήσεις στην αμφισβήτηση

Το πως ο ΠΑΟΚ κατάφερε λίγες ημέρες μετά την χειρότερη εμφάνιση του στη φετινή σεζόν να κάνει το καλύτερο του παιχνίδι σε ντέρμπι εδώ και πολλά πολλά χρόνια, είναι κάτι που απαιτεί ανάλυση.

Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε χαρακτήρα, επέστρεψε με εμφαντικό τρόπο και δήλωσε σε όλους ότι δεν μπορούν να την ξεγράψουν, έστω και μετά από μια πολύ κακή βραδιά της. Στο μέλλον θα έρθουν και άλλες άσχημες εμφανίσεις, δύσκολα όμως αυτές θα φέρουν τόσο έντονη αμφισβήτηση…

Δείτε τη Game Night

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ