ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ καμαρώνει δίκαια για τα παιδιά του

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το "χαμογελαστό" ντεμπούτο του Γιάννη Κωνσταντέλια στην Εθνική Ελλάδας και τον Στέφανο Τζίμα που… έρχεται.

Ο ΠΑΟΚ από την αρχή της φετινής σεζόν έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για τα παιδιά του. Οι ακαδημίες του Δικεφάλου συνεχίζουν μια παραγωγική διαδικασία που φέτος τουλάχιστον αποδίδει σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορεί να τον οδηγήσει σε υπέρβαση και να μετατρέψει μια μεταβατική περίοδο σε απόλυτα επιτυχημένη.

Το τι τελικά θα προκύψει στη Stoiximan Super League και Κύπελλο Ελλάδας Novibet θα το διαπιστώσουμε στα επόμενα έντεκα παιχνίδια στις δυο εγχώριες διοργανώσεις, όμως ότι και να γίνει σε αυτό το τελευταίο κομμάτι της σεζόν τα οφέλη που έχει αποκομίσει ο Δικέφαλος είναι τεράστια.

Το next level του Κωνσταντέλια

Καταλύτης στην φετινή αγωνιστική περίοδο είναι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Το wonderkind του Δικέφαλου… απογείωσε το πρότζεκτ που ξεκίνησε με τους Κουλιεράκη, Λύρατζη, Τσαούση να παίζουν εξ αρχής ρόλο στον φετινό ΠΑΟΚ, έστω και αν οι δυο Έλληνες ακραίοι να στάθηκαν άτυχοι με τραυματισμούς.

Η καθιέρωση του Κωνσταντέλια είχε πολύ μεγάλη επίδραση στην βελτίωση που είχε η ομάδα του. Στην πραγματικότητα ο Κωνσταντέλιας έγινε ο μεσοεπιθετικός που έψαχνε απεγνωσμένα ο Ραζβάν Λουτσέσκου και δεν είχε αποκτηθεί στις μεταγραφικές περιόδους που προηγήθηκαν.

Το ντεμπούτο του με την Εθνική στο Φάρο απέναντι στο Γιβραλτάρ αποτελεί “new era” μια νέα εποχή, ένα παραπάνω επίπεδο για την καριέρα του, που εξελίσσεται ραγδαία.

Μην ξεχνάει κανείς ότι σε μόλις πέντε μήνες ο "Ντέλιας" καθιερώθηκε στις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου, έγινε βασικός και λίγο πολύ αναντικατάστατος στον ΠΑΟΚ, υπέγραψε νέο συμβόλαιο – με πολύ μεγάλη αύξηση των ετήσιων απολαβών του- και φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα με το εθνόσημο. Και όλα αυτά τα έκανε με… το χαμόγελο που φώτιζε το πρόσωπο του την ώρα της αλλαγής όταν αγκαλιαζόταν με το Δημήτρη Πέλκα.

Λίγο πολύ ίδια εξέλιξη είχε και ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, με τη διαφορά ότι ίσως μάλλον λόγω θέσης ή ακόμη και σωματοδομής ο Κρητικός στόπερ τα κάνει όλα με κάπως μεγαλύτερη "ωριμότητα". Και αυτός όμως μέσα σε λίγους μήνες από την προετοιμασία του καλοκαιριού στην Ολλανδία και μετά έτρεξε κεφαλαιώδη πράγματα στην καριέρα από την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ μέχρι και την πρώτη του εμφάνιση με την Εθνική στο φιλικό με την Μάλτα.

Ο Στέφανος Τζίμας που… έρχεται

Αν πάντως η καριέρα του Γιάννη Κωνσταντέλια, που στις αρχές του μήνα έκλεισε τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, αυτή του 17χρονου Στέφανου Τζίμα εξελίσσεται ακόμη πιο γρήγορα.

Ο Τζίμας που όπως παρατήρησε πολύ σωστά μια ιστοσελίδα του εξωτερικού που ασχολείται με ποδοσφαιρικά ταλέντα από όλο το κόσμο την φετινή σεζόν έχει πετύχει απίστευτα πράγματα. Το “next big think” του Δικεφάλου έχει σκοράρει 5 γκολ σε 10 αγώνες με την Κ-19 του ΠΑΟΚ, 4 γκολ σε 8 παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ Β', έπαιξε και σκοράρε με την πρώτη ομάδα Δικεφάλου.

Ο Τζίμας είναι ο νεαρότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και με το γκολ που πέτυχε στον αγώνα με τον Ιωνικό και έγινε ο μικρότερος σε ηλικία σκόρερ στην ιστορία του Δικεφάλου σπάζοντας το ρεκόρ του εμβληματικού Γιώργου Κούδα.

Και μέσα σε όλα αυτά στο ντεμπούτο του στην Εθνική μας ομάδα U-19 σκόραρε 2 φορές στη νίκη επί της Εσθονίας. Σε αυτό το παιχνίδι μάλιστα έγινε και το τσεκάρισμα του από τη Λίβερπουλ.

Στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν πολύ καλά τι… θησαυρό έχουν δημιουργήσει οι Ακαδημίες του. Και μετά τις φετινές του εμφανίσεις οι άνθρωποι του Δικεφάλου έχουν εκπονήσει ένα συγκεκριμένο πλάνο για τον 17χρονο φορ. Και αυτό το πλάνο λέει ότι την επόμενη σεζόν ο Τζίμας θα σταματήσει να είναι πολυθεσίτης αλλά θα προπονείται και θα αγωνίζεται αποκλειστικά στην πρώτη ομάδα.

Ο νεαρός θα είναι στο γκρουπ των φορ του ΠΑΟΚ την νέα χρόνια που ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί. Με τις συζητήσεις με τον Νέλσον Ολιβέιρα να μην έχουν φτάσει ακόμη στο οικονομικό και τις αποφάσεις για την παραμονή του Μπράντον Τόμας να μην έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, ο Στέφανος Τζίμας είναι, αυτή τη στιγμή, ο μοναδικός σίγουρος στην τριάδα των επιθετικών του ΠΑΟΚ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο…

Ο ΠΑΟΚ έχει κάθε δικαίωμα να καμαρώνει για τα παιδιά του. Όχι μόνο για τον Κωνσταντέλια , τον Κουλιεράκη και τον Τζίμα αλλά και τους υπόλοιπους πιτσιρικάδες που επανδρώνουν τις Εθνικές μας ομάδες στις μικρότερες ηλικίες.

Από τον Μπαλωμένο και τον Παναγιώτου στην Ελπίδων τους Μοναστηρλή, Δεληγιάννη, Τσίκο, Κωττά, Γεωργιάδη, Γκούμα, Σμυρλή, Τασιούρα και Σπυράκο της Νέων μέχρι και τον Μαξ Σνάουτσνερ τον γιο του Μίροσλαβ συνεργάτη του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ Β' που αγωνίζεται με την Κ-17 της Πολωνίας.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ