THE SPORTS ECONOMIST

Τζίμας: Για χάρη του 17χρονου και μόνο στην Ιρλανδία η Λίβερπουλ

Ο Στέφανος Τζίμας πανηγυρίζει με τα ασπρόμαυρα του ΠΑΟΚ
Ο Στέφανος Τζίμας πανηγυρίζει με τα ασπρόμαυρα του ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Εντυπωσιασμένος από τα πεπραγμένα και το ντεμπούτο του Στέφανου Τζίμα με δύο γκολ στην Εθνική Κ19 έμεινε απεσταλμένος της Λίβερπουλ που βρέθηκε (και θα συνεχίσει να το κάνει) στην Ιρλανδία αποκλειστικά και μόνο παρακολουθώντας τον 17χρονο επιθετικό του ΠΑΟΚ - του μικρότερου σε ηλικία ποδοσφαιριστή του ομίλου της γαλανόλευκης στο Elite Round του Euro. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. 

Άγνωστος στην σχετική αγορά δεν είναι ο Στέφανος Τζίμας. Κάθε άλλο. Μπορεί στο ελληνικό κοινό μόλις πρόσφατα να συστήθηκε σε ευρεία βάση, αλλά το ταλέντο και η δυναμική του εδώ και καιρό, χρόνια για την ακρίβεια, είναι γνωστά διεθνώς.

Δεν είναι υπερβολή πως το όνομα του 17χρονου επιθετικού του ΠΑΟΚ είναι κυκλωμένο από όλα τα scouting departments των πολύ σημαντικών clubs Ευρώπης που στοχεύουν στον εντοπισμό τέτοιων ταλέντων σε τέτοιες ηλικίες. Και η φετινή εξέλιξη του Τζίμα επιβεβαιώνει αφενός δυναμική και εξέλιξη, αφετέρου τις πολύ μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν γι' αυτόν, αλλά και τον ντόρο που προκαλεί με τις επιδόσεις του.

Στο φετινό εντυπωσιακό ομολογουμένως λογαριασμό του - έχει σκοράρει σε τρία διαφορετικά πρωταθλήματα, με την k19 του ΠΑΟΚ, τον ΠΑΟΚ Β’ και την πρώτη ομάδα, στην "εξάρα" επί του Ιωνικού, όταν και έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του Δικεφάλου - ήρθε να προστεθεί και το εντυπωσιακό του ντεμπούτο στην Εθνική Νεών.

Στην προχτεσινή αναμέτρηση του Elite Round του Euro U19 στο Γουέξφορντ της Ιρλανδίας, ο Τζίμας χρειάστηκε επτά λεπτά (21’, 27’) στο πρώτο ημίχρονο για να σημειώσει δύο γκολ, ανοίγοντας τον δρόμο για την άνετη επικράτηση (3-0) της Εθνικής μας κόντρα στην Εσθονία στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Διοργάνωση στην οποία ο Έλληνας επιθετικός είναι ο νεαρότερος συμμετέχοντας, ο μόνος απ' όλους τους ποδοσφαιριστές των τεσσάρων ομάδων του ομίλου (και μεταξύ των απολύτως ελάχιστων, μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού, σε όλους τους επτά ομίλους του Elite Round), ο οποίος είναι γεννημένος το 2006. πρακτικά λοιπόν παίζοντας κόντρα σε ποδοσφαιριστές (κατά τεκμήριο) δύο χρόνια μεγαλύτερους του.

Και, όπως απέδειξε με το… καλημέρα, χωρίς πρόβλημα, κάνοντας τη διαφορά. Στοιχείο που οι scouts που ελέγχουν πρόοδο και εξέλιξη, υπολογίζουν πάρα πολύ.

Αναμενόμενα συνεπώς τα όσα θετικά προκάλεσε η εικόνα του Τζίμα, αξιοσημείωτο και συνάμα ενδεικτικό του επιπέδου των ομάδων που τσεκάρουν τον επιθετικό του ΠΑΟΚ το γεγονός ότι στο γήπεδο βρέθηκε αποκλειστικά για χάρη του, χωρίς να ενδιαφέρεται για κανέναν άλλον από το τουρνουά και χωρίς να κάνει ένα… διαδικαστικό check in εγκυκλοπαιδικού περιεχόμενου, απεσταλμένος της Λίβερπουλ.

Και από τα όσα είδε… παραμιλούσε μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι "κόκκινοι" τσέκαραν δια ζώσης τον Τζίμα, ούτε και ο συγκεκριμένος ο πρώτος scout που το κάνει. Και από το feedback που συνεχίζει να τροφοδοτεί με τις εμφανίσεις του ο 17χρονος επιθετικός, σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία (και προφανώς δεν αφορά απλώς τα αμέσως επόμενα παιχνίδια του Elite Round, το αυριανό με την Σλοβακία και της Τρίτης με την Ιρλανδία, όπου θα βρίσκεται και πάλι η Λίβερπουλ).

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ