OPINIONS

Τα γκολ του Μαρινάκη

LONDON, ENGLAND - Sunday, October 26, 2008: Liverpool's players Ryan Babel, Albert Riera, Xabi Alonso and Fabio Aurelio celebrate their 1-0 victory over Chelsea during the Premiership match at Stamford Bridge. (Photo by David Rawcliffe/Propaganda)
Αποθέωση μετά από νικηφόρο παιχνίδι των Reds DAVID RAWCLIFFE/PROPAGANDA

Δεν μπορείς να κρίνεις ποτέ μια ομάδα από τις μεταγραφές της. Δεν μπορείς ποτέ να κάνεις πρόβλεψη και να πεις αν ένα σύνολο «δέσει» ή όχι. Δεν μπορείς να προβλέψεις, δεν είσαι μάγος, δεν έχεις χάρισμα.

Ίσως και να μην υπάρχει αυτό το χάρισμα. Όμως μπορείς, να κρίνεις τις κινήσεις. Την διάθεση και τον τρόπο με τον οποίο «χτίζεται» μια ομάδα. Μου ζήτησαν να γράψω κάτι για τον Ολυμπιακό, μετά και την συμφωνία με τον Ριέρα. Εύκολο είναι… Ο Μαρινάκης έδωσε τις απαντήσεις του, προς όλες τις κατευθύνσεις.

Απέδειξε ότι δεν κορόιδευε, όταν τόσο καιρό έλεγε «θα βάλω τόσα». Απέδειξε, πως ξέρει να διαπραγματεύεται. Απέδειξε ότι δεν είναι περαστικός, γιατί οι…περαστικοί δεν κάνουν τέτοιες επενδύσεις. Σε έναν Ολυμπιακό, που την τελευταία τριετία, ζούσε με…δανεικούς, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, «έπαιξε μπάλα» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν άφησε τον ατζέντη του Ριέρα να φύγει δίχως συμφωνία.

Ήταν μεγάλη αυτή η κίνηση. Γιατί αν ο μάνατζερ αποχωρούσε, γύρναγε στην Ισπανία και δεν είχε πει «ναι», μετά η διαπραγμάτευση από το τηλέφωνο θα ‘ταν χειρότερη, πιο σκληρή και μάλλον θα ‘χε πέσει στο κενό. Ο Μαρινάκης, έφτιαξε την μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και θα πρέπει να κοιτάξει και την επίθεση.

Εύκολα γράφουμε τι χρειάζεται μια ομάδα, πολύ πιο δύσκολα το αποκτά. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τους «ερυθρόλευκους». Όταν όμως ένας ποδοσφαιριστής όπως ο Ριέρα, δέχεται να έρθει στην Ελλάδα, αυτό είναι τεράστια επιτυχία για την ομάδα που το καταφέρνει.

Σε πολύ καλή ηλικία και με τεράστια όρεξη. Ο Ολυμπιακός φέρνει παίκτη στην θέση του Τζόρτζεβιτς και σταματάει πια τα πειράματα στην αριστερή πλευρά. Από δεξιά η διοίκηση απέκτησε τον Ρόμενταλ, πίσω από τον επιθετικό θα κινείται ο Ιμπαγάσα και απομένει άλλος ένας «κόφτης» για να ταιριάξει με Ντουντού και Μαρέσκα(δυο από τους τρεις θα παίζουν και όταν αυτό χρειάζεται, γιατί μπορεί να μένει και ένας με τον Ιμπαγάσα, ώστε να παίζουν δυο επιθετικοί).


Επειδή βέβαια οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι ανικανοποίητοι, είναι δεδομένο, πως μετά την υπογραφή του Ριέρα, θα απαιτούν τον επόμενο. Όπως και να ‘χει πάντως, ο Μαρινάκης, αυτό το καλοκαίρι έχει μπει φορτσάτος και…σκοράρει κατά ριπάς. Το ένα γκολ μετά το άλλο. Απλά, όποια ομάδα και να υποστηρίζετε, μην ξεχνάτε πως όλα θα κριθούν στην…πίστα. Μόλις βγουν οι παίκτες και τους δούμε στο πρωτάθλημα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ