ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός καλείται να κερδίζει, αλλάζοντας ταυτόχρονα πρόσωπα και στυλ παιχνιδιού

Ο Ολυμπιακός καλείται να κερδίζει, αλλάζοντας ταυτόχρονα πρόσωπα και στυλ παιχνιδιού
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Ντόη ξεκλείδωσε το ματς, ο Τούτου εξέθεσε τον μισό Ολυμπιακό και εν μέσω αρκετών μεταγραφών οι Πειραιώτες κράτησαν το τρίποντο στο σπίτι τους και συνεχίζουν σε τροχιά τίτλου. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος.

Ο ΠΑΣ μπορεί να έχει δείξει κακός με ομάδες της δικής του δυναμικότητας, όμως στο ματς του Ν. Φαλήρου το άγχος δεν το είχε αυτός. Και όσο η ώρα περνούσε ο Ολυμπιακός ήξερε ότι αν δεν πετάξει βαθμούς θα 'χει βγάλει ξανά τα μάτια του. Τελικά την έσωσε την όρασή του, χάρη σε όλα αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω.

Ωστόσο, ως πρόλογο το μόνο που έχω να πω είναι ένα: Πήραν μια συγκεκριμένη απόφαση στο λιμάνι. Το αν τους βγει ή όχι θα το δούμε, δεν χρειάζεται να προδικάζουμε. Να κάνουν αρκετές μεταγραφές και να διαφοροποιήσουν πρόσωπα και στυλ. Αυτό θα φέρνει πάντα τον πρώτο καιρό σε κάθε αγώνα την απορία "πόσο δεμένη θα 'ναι η ομάδα;".

Στο συγκεκριμένο ματς πάντως, το πρόβλημα δεν ήταν το δέσιμο, αλλά τα τρεξίματα απέναντι στην καλά αμυνόμενη ομάδα από Γιάννενα. Μόλις ο Ντόη ξεκλείδωσε την πόρτα, άλλαξε η εικόνα του ματς, χωρίς όμως κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού να αποφύγουν τις κουταμάρες...

Τρόποι σπασίματος άμυνας!

Το ότι ο Ολυμπιακός θα έμπαινε πιο δυνατά δεν ήταν είδηση. Όπως δεν θα μπορούσε να προκαλέσει εντύπωση πως οι Πειραιώτες θα ήταν πιο κινητικοί από τους αντιπάλους τους, θα έπαιρναν την μπάλα, θα είχαν κατοχή και θα έψαχναν νωρίς το πρώτο γκολ. Αυτό συνέβαινε, συμβαίνει και θα συμβαίνει όταν οι διαφορές δυναμικότητες των ομάδων που βρίσκονται σε ένα ματς είναι μεγάλες.

Ο ΠΑΣ από την ουρά της βαθμολογίας και κυρίως με κάκιστη εικόνα μέχρι τώρα στα περισσότερα ματς, το μόνο που ήθελε να κάνει στο "Καραϊσκάκης" ήταν τον χρόνο σύμμαχο. Να περάσει η ώρα, να αγχωθούν οι γηπεδούχοι και να σχηματιστούν συνθήκες έκπληξης στον Πειραιά.

Ο Καρβαλιάλ εμφάνισε τον Όρτα δίπλα στον Έσε, ο Κίνι πήρε την θέση του Ροντινέι και οι Φορτούνης- Μασούρας- Μάρτινς κινούνταν πίσω και πλάγια από τον Ναβάρο.

Οι Γιαννιώτες είχαν φράξει όλους τους διαδρόμους μπροστά από τον Αθανασίου και αυτό έγινε ορατό μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο.

Για να βάλεις γκολ σε τέτοια άμυνα ή πρέπει ένας παίκτης να κάνει το κάτι παραπάνω μόνος του ή να βρεις ένα καλό στημένο. Με το να γυρνάνε την μπάλα χωρίς έκρηξη και ταχυδύναμη οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν πολλά οφέλη και το ήξεραν.

Ο Ντόη και το... καθάρισμα

Ο ΠΑΣ είχε σε καλό βράδυ τον Ροσέρο, που μπορούσε να κρατήσει μπάλα, να φέρει κοντά του, τους συμπαίκτες του και πάνω απ' όλα κατάφερε να δυσκολέψει την ζωή του Ορτέγκα.

Κάποια στιγμή ο Καρβαλιάλ έφερε μπροστά από τον Αργεντίνο μπακ τον Φορτούνη, αλλά και πάλι δεν άλλαξαν πολλά. Ο αρχηγός των Πειραιωτών έχασε την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, όμως πέρα αυτής της φάσης, ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά αργός, σε σημείο μέχρι να βρει την προσωπική του στιγμή (ένας από τους δυο τρόπους που λέγαμε) ο Ντόη να αναρωτιούνται όλοι πως θα μπει γκολ.

Σε μια φάση λοιπόν που οι φιλοξενούμενοι πήγαν να ξεμυτίσουν, ο Ντόη τους άρπαξε την μπάλα, προχώρησε, σούταρε, γκολ...

Γενικά έγινε πιο κινητική η ομάδα του λιμανιού μετά το γκολ, σημείωσε άλλα δυο με τον ναβάρο. Σε αυτό το σημείο να γράψω πως και στα δυο ο πρώτος βοηθός σήκωσε την σημαία. Στο πρώτο είχε δίκιο. Το δεύτερο (μέτρησε) προκαλεί περιέργεια γιατί το έδωσε οφσάιντ, την στιγμή που ο σκόρερ καλυπτόταν από δυο (!) ποδοσφαιριστές.

Γκολ για καψώνια

Ο υπότιτλος αυτός έχει να κάνει, με το τι θα πάθαιναν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, παλαιότερες δεκαετίες, τότε που μέσα στην προπονητική υπήρχαν ακόμη και καψόνια σε στρατιωτικό στυλ. Πόσα παπούτσια θα καθάριζαν ή πόσα σκαλοπάτια θα ανεβοκατέβαιναν.

Δεν γίνεται ποδοσφαιριστές τέτοιου επιπέδου, να δέχονται το σλάλομ του συμπαθέστατου Τούτου. Τον έβλεπαν να καλπάζει, ο Καρβάλιο φοβήθηκε να τον ακουμπήσει και τελικά ο Ρέτσος πήγε και του έκανε πέναλτι! Ο μισός Ολυμπιακός έτρεχε να προλάβει τον παίκτη του ΠΑΣ που έκανε την δουλειά του και χάρη σ' αυτόν ήρθε το 2- 1 του Κόντε.

Το γκολ αυτό δημιούργησε και ένα έξτρα μπελά στους "ερυθρόλευκους" αφού πλέον το ματς ήταν ανοιχτό για όλα. Ο ΠΑΣ ξεθάρρεψε, πάτησε στην περιοχή του Πασχαλάκη, όμως τελικά ο Ολυμπιακός είχε και δοκάρι – έξω, αλλά και δοκάρι- γκολ. Ο Μασούρας ήταν ο συνδετικός κρίκος στις περισσότερες φάσεις, ο Φορτούνης κουβάλησε μπάλες, ενώ πιο θετικός από άλλες φορές εμφανίστηκε μετά την είσοδό του ο Ποντένσε.

Δεν κρίνονται οι Όρτα- Τσικίνιο, από τα πρώτα τους λεπτά στην Super league. Φάνηκε σε τρεξίματα και ένταση η απουσία των τιμωρημένων Ρόντινέι, Αλεξανδρόπουλου, αλλά και του Καμαρά που ήταν εκτός 20αδας.

Η συνέχεια

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε φυσικά σε τροχιά πρωταθλήματος, αλλά η εικόνα του θα πρέπει να βελτιωθεί πάρα πολύ. Την επόμενη αγωνιστική παίζει στην Λεωφόρο και εκεί οι εξετάσεις που θα δώσει είναι σίγουρα πιο δύσκολες απ' ότι απέναντι στα Γιάννενα.

Με τις πολλές προσθήκες θα 'χει ενδιαφέρον στα επόμενα παιχνίδια να βλέπουμε και τις ενδεκάδες που θα επιλέγει ο Καρβαλιάλ αλλά και την τακτική που θα ακολουθεί αναλόγως πάντα και τον αντίπαλο.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ