ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα για τον Ολυμπιακό

EUROPA LEAGUE 2022-2023 /  -  (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE 2022-2023 / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μια από τις χειρότερες ευρωπαϊκές σεζόν στην ιστορία του Ολυμπιακού έλαβε τέλος. Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να δουν σοβαρά το φετινό πάθημά τους και να ξαναγίνουν σύγχρονη ομάδα. Πλέον όλοι καλούνται να κάνουν κατάθεση ψυχής στη Λεωφόρο για να μην χαθεί από τον Νοέμβριο ο στόχος του πρωταθλήματος. Γράφει ο Τσάρλυ.

Η ευρωπαϊκή ταλαιπωρία τελείωσε και ο Ολυμπιακός πήρε απαλλαγή. Μία από τις χειρότερες ευρωπαϊκές σεζόν στην ιστορία του έλαβε τέλος.

Η περιπέτεια που άρχισε στις 20 Ιουλίου στη Χάιφα, με τον Ολυμπιακό να δίνει συνολικά 12 παιχνίδια, χωρίς να κάνει ούτε μία νίκη, να μπαίνει με δύο προκρίσεις στα πέναλτι στους ομίλους του Europa και να μην καταφέρνει να είναι ανταγωνιστικός σε έναν όμιλο με τις Φράιμπουργκ, Ναντ, Καραμπάγκ, ολοκληρώθηκε.

Χρειάζεται απαιτητική δουλειά

Ασφαλώς και στον σύλλογο του Πειραιά θα θέλουν να φύγει αυτή η σεζόν και να μην ξαναγυρίσει. Για να γίνει όμως αυτό, για να μην επιτραπεί ξανά σε όσους πληρώνονται από τον σύλλογο, προπονητικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές να δείξουν ξανά τέτοια εικόνα στην Ευρώπη, θα πρέπει να γίνει σημαντική δουλειά.

Ο Μίτσελ είναι ο τρίτος προπονητής που δούλεψε φέτος στον Ολυμπιακό και έχει την ευθύνη να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στο ευρωπαϊκό του μέγεθος.

Απλά έβαλε στο γήπεδο αυτούς που δεν πιστεύει

Για το παιχνίδι με την Ναντ, δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε, δεν ασχολήθηκε ο ίδιος ο Ολυμπιακός, δεν ασχολήθηκε ο προπονητής του. Μπορεί να ήταν ευρωπαϊκό παιχνίδι, οι βαθμοί να μην περισσεύουν, όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα αυτήν την εποχή.

Με τον τρόπο που πέρασε τους ποδοσφαιριστές του στο γήπεδο, έμοιαζε περισσότερο σαν να τους πέταξε στη βασική ενδεκάδα για να φύγει αυτό το παιχνίδι που ήρθε σε μία ημερομηνία που δημιουργεί πρόβλημα, παρά σαν να ήθελε να προσφέρει μία ευκαιρία σε αυτούς που δεν υπολογίζει.

Πραγματικά δεν πιστεύω πως έδωσε τίποτα, πως προσέφερε το παραμικρό στις σκέψεις του Μίτσελ ο αγώνας με την Ναντ. Ίσως να μπήκε ακόμη ένα σημείωμα απογοήτευσης για τον Ουί-Τζο και για τον Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Κανένας δεν πρόκειται από αυτό το παιχνίδι να κέρδισε τον παραμικρό χώρο στις σκέψεις του Μίτσελ. Για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε ο Ισπανός τεχνικός πίστευε πως θα συμβεί κάτι τέτοιο, απλά ήθελε να φύγει και να πάει στην προπόνηση της Παρασκευής με τους παίκτες που υπολογίζει για το ντέρμπι.

Με την ενδεκάδα που έχει ρολάρει στον τελικό της Λεωφόρου

Την Κυριακή έχουμε ντέρμπι και ο Μίτσελ δεν είχε το περιθώριο να σπαταλήσει δυνάμεις από κανέναν ποδοσφαιριστή που υπολογίζει για βασικό του. Θα μπορούσε για κάποιους να είναι κατακριτέα η συγκεκριμένη επιλογή, ασφαλώς σε κανέναν δεν αρέσει να παρατά μία ομάδα ευρωπαϊκά παιχνίδια και να παρουσιάζει την εικόνα που έδειξε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο.

Όμως, ό,τι και να γινόταν με την Ναντ, η φετινή χρονιά δεν σωζόταν. Ήταν πολλά τα προβληματικά παιχνίδια και είχε ήδη γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού.

Την Κυριακή στην Λεωφόρο, ο Ολυμπιακός έχει την τελευταία του ευκαιρία να επιστρέψει στη μάχη του τίτλου. Ο Μίτσελ το τελευταίο διάστημα έχει ρολάρει μία ενδεκάδα με τους Πασχαλάκη, Άβιλα, Παπασταθόπουλο, Ντόι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπιέλ, Μασούρα, Χάμες και Μπακαμπού.

Υποχρεωμένοι να δώσουν κατάθεση ψυχής

Με νίκη θα μειώσει τη διαφορά στους 7 βαθμούς, θα έχει πάρει απίστευτη ψυχολογική ώθηση, κερδίζοντας τον πρωτοπόρο και αήττητο Παναθηναϊκό και θα μπορεί να κοιτάξει με διαφορετικό πρίσμα την επόμενη ημέρα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ασφαλώς και δεν είναι εύκολο, ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα, που έχει καλή καθημερινή δουλειά από το καλοκαίρι του 2021 και ο Ολυμπιακός θα πάει στην Λεωφόρο με μία ενδεκάδα με ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς, που ο Μίτσελ προσπαθεί να τους δέσει τις τελευταίες δύο με τρεις εβδομάδες.

Κινδυνεύει να μείνει από τον Νοέμβριο εκτός διεκδίκησης

Ο βαθμός δυσκολίας, το χάντικαπ που έχει στη Λεωφόρο είναι σημαντικό, όμως πρόκειται για ένα παιχνίδι που άπαντες είναι υποχρεωμένοι όλοι να δώσουν κατάθεση ψυχής. Καθώς σε περίπτωση που έρθει ήττα από τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά μετά από τα πέτρινα χρόνια θα κινδυνέψει να μείνει από τον Νοέμβριο εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος.

Ο καθένας καταλαβαίνει πως με την μορφή που έχει πάρει το φετινό πρωτάθλημα, στην αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός αλλά και η ΑΕΚ, αν ηττηθεί και στο ντέρμπι και η διαφορά πάει στο -13, δεν υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής.

Στην πράξη, θα χρειαστεί να μπει στην κρύα και ξένη για τον σύλλογο διαδικασία να χρειαστεί να βρει αφήγημα για να συνεχίσει την χρονιά.

Πρέπει να δουν σοβαρά το φετινό ευρωπαϊκό πάθημα

Κατά την άποψη μου, είτε κερδίσει είτε χάσει είτε πάρει βαθμό στην Λεωφόρο, στον Ολυμπιακό θα πρέπει να αφήσουν σε δεύτερη μοίρα την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να δουν σοβαρά το φετινό τους πάθημα. Η χρονιά δεν θα εξελισσόταν με αυτόν τον τρόπο, αν ο Ολυμπιακός έχανε το περσινό πρωτάθλημα.

Το γεγονός πως παρότι δεν είχε δουλέψει σωστά την περσινή χρονιά, το κατέκτησε, δημιούργησε τις συνθήκες να στρουθοκαμηλίσει. Να μην δει τις αδυναμίες του, να μην φροντίσει έγκαιρα να τις λύσει και να κρατήσει μία ομάδα που ήδη έχει πεθάνει.

Προσέξτε, ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, αν περάσει με διπλό από τη Λεωφόρο, θα σημαίνει πως κάτι αρχίζει να γίνεται καλά, πως κάτι δουλεύει το τελευταίο διάστημα και σίγουρα θα μπορέσει να δει διαφορετικά την συνέχεια της σεζόν.

Να ξαναγίνει σύγχρονη ευρωπαϊκή ομάδα

Το σημαντικό όμως είναι να ξαναγίνει μία σύγχρονη ομάδα, με συγκεκριμένη ποδοσφαιρική λογική, ικανή να αγωνιστεί σε διάρκεια σε υψηλούς ρυθμούς. Να είμαστε ειλικρινείς, ακόμη και ο βελτιωμένος Ολυμπιακός των τελευταίων αγώνων, είναι πίσω σε τρεξίματα και σε αγωνιστική ένταση. Για να τα βάλει ξανά στις αγωνιστικές του σταθερές, θα χρειαστεί σωστή καθημερινή δουλειά σε διάρκεια.

Δεν αποκλείεται σύντομα ο Ολυμπιακός να βρεθεί στο σημείο να ψάξει για ένα νέο αφήγημα, να χρειαστεί να βρει λόγους για να συνεχίσει να παίζει και να βελτιώνεται.

Αυτό το κίνητρο για αγωνιστική βελτίωση, θα πρέπει να το πάρει από την ταπεινωτική για το μέγεθος του συλλόγου, εικόνα του Ολυμπιακού, σε έναν όμιλο όχι με μεγαθήρια, αλλά με μία άσημη ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν και τις μικρομεσαίες στα πρωταθλήματα τους Ναντ και Φράιμπουργκ.

Θα πρέπει να μην επιτρέψει ποτέ να βρεθεί σε τόσο προβληματικό αγωνιστικό επίπεδο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ