ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο εφιάλτης του Ολυμπιακού πέρασε, τώρα καλείται να... ξυπνήσει

Ο Σισέ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ναντ
Ο Σισέ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ναντ EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για την κάκιστη ευρωπαϊκή παρουσία των πρωταθλητών, το ξεσκαρτάρισμα του Μίτσελ και επισημαίνει ότι οι Πειραιώτες έχουν χρέος, αλλά και κάθε δικαίωμα να προσπαθήσουν με την... καινούργια τους ομάδα να διεκδικήσουν όσα προλαβαίνουν.

Ένα από τα μικρότερα άρθρα που έχω γράψει στην καριέρα μου. Ποτέ δεν ήμουν των... τηλεγραφημάτων. Όμως, ο φετινός Ολυμπιακός της Ευρώπης πέρασε και δεν ακούμπησε. Κυριολεκτικά. Σε μια από τις χειρότερες σεζόν στην ιστορία του σε διοργανώσεις. Τίποτα στο Champions League, τίποτα και στο Europa League. Καμία νίκη. Από τις αρχές του Ιουλίου. Και έφτασε το φινάλε της περιπέτειας. Το φινάλε του εφιάλτη για να είμαστε ακριβείς.

Μπορεί λοιπόν τα ρεπορτάζ να έγραφαν για την αφοσίωση και την αντιμετώπιση του ματς με τους Γάλλους, ο Μίτσελ όμως είχε πάρει την απόφασή του μέρες τώρα. Και καλά έκανε. Το μυαλό όλων στον οργανισμό, είναι στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Αυτό σκέφτονται, για αυτό προετοιμάζονται. Από τον κόσμο που μπορεί να πάει στην ανοιχτή προπόνηση, μέχρι τους ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να τα βγάλουν πέρα με τον αήττητο (και... αϊσόπαλο) ως τώρα πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός με μια ενδεκάδα που ποτέ δεν είχε εμφανιστεί και αμφιβάλω αν την ξαναδούμε, άνοιξε τις πόρτες της έδρας του και αντιμετώπισε την Νάντ. Το μοναδικό αληθινό ζητούμενο κατά την γνώμη μου, ήταν όσοι κλήθηκαν να παίξουν με την γαλλική ομάδα, να εμφανίσουν διάθεση και όρεξη.

Γιατί πολύ απλά, με τόσο κόσμο που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στις μη ελληνικές διοργανώσεις, καταλαβαίνετε πως πολλούς από αυτούς που έβαλε ο Μίτσελ τούτο το βράδυ, μπορεί εύκολα να τους "φάει η μαρμάγκα". Και δεν θα του ζητήσει και κανείς τον λόγο του Ισπανού...

Απ' το 0-0 στην γκολάρα

Πιο ευγενικά κάποιοι το είπαν "ξεκαθάρισμα" μέρος του ρόστερ. Οκ, δεκτό και αυτό. Οι εξαφανισμένοι για παράδειγμα Ανδρούτσος ή Μπόουλερ. Ο Καμαρά που λένε ότι τον θέλει ο Άρης. Ο Ουί Τζο που αποκτήθηκε για σκόρερ και δεν μπορεί να βρει καν τέρμα. Είναι κάποιες περιπτώσεις αυτές που έπρεπε να κάνουν... θόρυβο.

Ο Ελ Αραμπί κλήθηκε να πάρει ρυθμό και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα. Ο Ρέτσος να "ζεσταθεί" ξανά. Ο Βρουσάι είναι πασπαρτού και έπαιξε ένα ημιχρονάκι για να ξαναπάρει χρόνο ο Βρσάλικο. Ο Κούντε και ο Μπουχαλάκης πήραν χρόνο αγωνιστικής διατήρησης.

Μόνο ο Καλογερόπουλος μπορούσε να είναι άνετος και να απολαύσει με την ψυχή του το ματσάκι. Και είχε και την ευκαιρία να δείξει, ότι μετά τον Ντόι μπορεί και αυτός να δώσει πνοή στο βασανισμένο κέντρο άμυνας των πρωταθλητών. Το ίδιο ισχύει για τον Σαπουντζή στο δεύτερο μέρος.

Κόντρα σε έναν αντίπαλο που δεν ήταν κάτι σπουδαίο, οι "ερυθρόλευκοι" ξεπέρασαν ένα... παγωμένο πρώτο δεκάλεπτο και σιγά- σιγά πήραν μπάλα, πήραν μέτρα και προσπάθησαν να γίνουν επιθετικά αξιόπιστοι. Εδώ που τα λέμε, ήταν ένα παιχνίδι από αυτά που είναι η μοίρα τους να λήγουν 0-0.

Και αυτό χαλάει μόνο με κάποια φοβερή έμπνευση ή κάποια γκέλα. Τελικά δεν συνέβη κάτι τέτοιο για να μπουν τα γκολ. Οι Γάλλοι έβαλαν δυο τέρματα. Το πρώτο επειδή ο Ουί Τζο δεν κράτησε μπάλα μετά από πάσα του Μαρσέλο. Η Νάντ βρήκε ανοργάνωτη την ανασταλτική λειτουργία της ελληνικής ομάδας στα δεξιά και ήρθε το 0- 1. Το 0- 2 ήταν απλά γκολάρα!

Να πάει και να μην ξανάρθει

Ο Ολυμπιακός έκλεισε την ευρωπαϊκή του υποχρέωση χωρίς να κερδίσει. Σε δυο διοργανώσεις. Χάρηκε κάτι προκρίσεις στα πέναλτι και ως εκεί. Στον όμιλο του Europa η ομάδα δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ στο "Καραϊσκάκης"!!! Ποιός; Ο Ολυμπιακός που κάποτε όπως και να λεγόταν ο αντίπαλός του που εμφανιζόταν στο λιμάνι, τον έκανε να υποφέρει. Δυο γκολ στον όμιλο.

Εκτός έδρας. Το ένα αυτογκόλ. Κακό ποδόσφαιρο τις περισσότερες φορές. Ελάχιστη συνοχή. Τρεις προπονητές που οι δυο (Κορμπεράν- Μίτσελ) δεν έβγαλαν άκρη και δεν φταίνε και πολύ. Η ομάδα φτιάχτηκε χάλια από τον Μαρτίνς και όσα και να έσπευσε να σώσει με τις κινήσεις του ο οργανισμός, δεν πρόλαβε.

Οι ποιοτικοί έμειναν εκτός λίστας, λόγω ημερομηνιών. Και αυτοί είναι που θα κληθούν να αντιστρέψουν το σκηνικό στην Ελλάδα. Με δυο λόγια, αυτή η ευρωπαϊκή σεζόν να πάει και να μην ξανάρθει. Αν θέλετε την άποψή μου, δεν ήρθε η καταστροφή. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος γουστάρει μια πορεία. Την ποθεί. Αλλά καταστροφή δεν ήρθε.

Το ζήτημα είναι η ομάδα να βρει σωστά μονοπάτια στον εντεύθεν τον συνόρων μας χώρο. Μπορεί; Ίδωμεν... Η συνέχεια είναι παραπάνω από απαιτητική και λέγεται "Λεωφόρος". Ο Μίτσελ πλέον θα κάνει την τελική διαλογή και θα μάθουμε όλοι μια και καλή ποιος θα είναι ο Ολυμπιακός αυτής της σεζόν. Τι είπατε; Έχει μπει ο Νοέμβρης; Μα όλα πήγαν με καθυστέρηση. Η ομάδα τρέχει πλέον να προλάβει. Έχει χρέος αλλά και δικαίωμα να το προσπαθήσει...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ