ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Πεπ Μπιέλ έρχεται καυτός στον Ολυμπιακό, αλλά χρειάζεται ελευθερία στο παιχνίδι του

Ο Μπιέλ κατά την άφιξή του στην Αθήνα
Ο Μπιέλ κατά την άφιξή του στην Αθήνα INTIME

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον ποδοσφαιριστή που έδωσε το περσινό πρωτάθλημα στην Κοπεγχάγη, τον Πεπ Μπιέλ. Ο Τσάρλυ εξηγεί πότε ήρθε η εκτόξευση για τον Ισπανό επιθετικό και τι ακριβώς έχει τη δυνατότητα να δώσει στην ομάδα του Κορμπεράν.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει ξεκινήσει καλά τη φετινή σεζόν. Έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για να χάσει τα σκήπτρα στο ελληνικό πρωτάθλημα, όμως έχει δύο σοβαρά πλεονεκτήματα.

Το πρώτο είναι ότι ξέρει να κατακτά τίτλους και δεν φαίνεται αυτήν την εποχή, κρατώντας ένα ερωτηματικό για τον Παναθηναϊκό, να υπάρχει κάποια ομάδα ικανή να κάνει πρωταθλητισμό μέχρι τέλους. Το δεύτερο είναι αυτό που αρχίζει να ενεργοποιεί η διοίκησή του: έχει τη δυνατότητα να κινείται σε πιο υψηλά νούμερα για συμβόλαια και μεταγραφές από τον εγχώριο ανταγωνισμό.

Αυτό το πλεονέκτημα ελπίζουν οι φίλοι του Ολυμπιακού (και αρχίζει να φαίνεται) πως θα κάνει και τη διαφορά.

Απέκτησε τον ποδοσφαιριστή που έκανε τη διαφορά στη Δανία

Η προσθήκη του Ουί-Τζο Χουάνγκ έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει. Η Νότιγχαμ κέρδισε τη Ναντ και την Μπρεστ στον πλειστηριασμό για τον Νοτιοκορεάτη επιθετικό και τον έδωσε δανεικό στον Ολυμπιακό.

Πραγματικό κρότο όμως έκανε η μεταγραφή του Πεπ Μπιέλ, που την επόμενη εβδομάδα, στις 5 Σεπτέμβρη, γίνεται 26 ετών. Μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή που φαινόταν πως δεν υπήρχαν οι συνθήκες για να πραγματοποιηθεί. Ο Ισπανός έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο να μπει η ομάδα του στους ομίλους του Champions League και είχε συμβόλαιο μέχρι το 2024.

Η Κοπεγχάγη το 2019 δεν τον είχε αγοράσει φθηνά. Ξόδεψε 5.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Σαραγόσα. Η διοίκηση του Ολυμπιακού όμως βρήκε την άκρη για να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή που κάνει τη διαφορά στο πρωτάθλημα Δανίας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φορμαρισμένος, με σπάνια ικανότητα στην τελική εκτέλεση

Το πρωτάθλημα Δανίας βρίσκεται στην 7η αγωνιστική. Η πρωταθλήτρια Κοπεγχάγη δεν έχει ξεκινήσει καλά, τρέχει ρεκόρ 3-0-4, όμως ο Μπιέλ είναι ο πρώτος σκόρερ της Superliga με 6 τέρματα κι έχει δώσει 3 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός βάζει στη μηχανή του έναν φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή, με σπάνια ικανότητα στην τελική εκτέλεση, που από πέρυσι η καριέρα του έχει εκτοξευτεί. Η ευκολία με την οποία βρίσκει τέρμα και ο τρόπος που το κάνει θυμίζει λίγο τον Χρήστο Τζόλη, μόνο που έχει αποδειχτεί πως του ταιριάζει να παίζει πιο μέσα και όχι να ξεκινά από τα άκρα.

Ο Θόρουπ τον απελευθέρωσε και εκτόξευσε τα νούμερα του

Στην Κοπεγχάγη πήγε το 2019. Την πρώτη χρονιά σε όλες τις διοργανώσεις έπαιξε 44 παιχνίδια, πέτυχε 5 γκολ κι έδωσε 5 ασίστ. Τη δεύτερη χρονιά αγωνίστηκε σε 31 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε 3 τέρματα κι έδωσε 5 ασίστ.

Κάπου εκεί αρχίζει η εκτόξευση. Τον Οκτώβριο του 2020 φεύγει ο Στόλε Σολμπάκεν από την Κοπεγχάγη και ένα μήνα αργότερα αναλαμβάνει ο Θόρουπ. Ο Δανός τεχνικός κατάλαβε την ικανότητα του Μπιέλ στην εκτέλεση και πώς περιορίζεται παίζοντας μόνιμα στα δεξιά. Όσο περνούσε ο καιρός τού έδινε όλο και πιο ελεύθερους, πιο επιθετικούς ρόλους, είτε πίσω από τον επιθετικό είτε ακόμη και ως ψεύτικο 9άρι.

Με τον Σολμπάκεν ήταν καρφωμένος στα δεξιά και μαζί του έπαιξε σε 47 παιχνίδια, πέτυχε μόλις 6 τέρματα και έδωσε 7 ασίστ. Με τον Θόρουπ αγωνίστηκε σε 78 παιχνίδια, πέτυχε 26 τέρματα και έδωσε 23 ασίστ. Με το Δανό τεχνικό, κάθε 118 λεπτά είτε σκόραρε είτε έδινε τελική πάσα που γινόταν γκολ.

Το πρωτάθλημα στην Κοπεγχάγη το έδωσε η εκτόξευση της καριέρας του Μπιέλ

Η εκτόξευση ήρθε πέρυσι, όταν η πλήρης απελευθέρωση του Μπιέλ οδήγησε την Κοπεγχάγη στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μιλώντας με ανθρώπους που έχουν γνώση από το πρωτάθλημα Δανίας, πέρυσι τα δεδομένα στο πρωτάθλημα τα άλλαξε αυτή η εκτόξευση της καριέρας του νέου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, την οποία έφερε η απελευθέρωση του.

Πρώτος παντού, σε γκολ και ασίστ

Ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στην κατηγορία με 11 γκολ, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στην Ευρώπη με 7 γκολ, πρώτος σε ασίστ με 5 στο πρωτάθλημα, πρώτος σε ασίστ στην Ευρώπη με 6. Ο Ολυμπιακός λοιπόν απέκτησε τον ποδοσφαιριστή που πέρυσι όρισε το ποια ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα της Δανίας.

Χρειάζεται ελευθερία

Στην ερώτηση σε ποια θέση κάνει τη διαφορά ο Μπιέλ, η απάντηση που έλαβα είναι πως όταν βγήκε από τα καλούπια του Σολμπάκεν, έδειξε πως μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Στα δεξιά εγκλωβίζεται, του ταιριάζει καλύτερα να παίζει κάτι ανάμεσα σε κρυφός κυνηγός, σε ψεύτικο 9άρι και δεκάρι. Βρίσκεται στις παρυφές της περιοχής και είναι πάντοτε έτοιμος να αξιοποιήσει το αποτελεσματικό και έξυπνο τελείωμα που διαθέτει.

Το μυστικό του είναι να διαβάζει τη φάση και να διεισδύει κάθετα στην αντίπαλη περιοχή, ώστε να αξιοποιεί τη γρήγορη και αποτελεσματική εκτέλεση που διαθέτει, παίζοντας με πρόσωπο στην αντίπαλη εστία.

Έρχεται καυτός

Φέτος, η Κοπεγχάγη δεν έχει αρχίσει καλά το πρωτάθλημα, αλλά ο ίδιος είναι καυτός. Φεύγει ως πρώτος σκόρερ της λίγκας με 6 τέρματα και 3 ασίστ σε 7 παιχνίδια. Αν πάρουμε τα νούμερά του την περσινή και τη φετινή σεζόν, από τα πόδια του η Κοπεγχάγη βρίσκει τέρμα κάθε 109,5 λεπτά, είτε σκοράροντας είτε από ασίστ.

Ο Ολυμπιακός παίρνει έναν ποδοσφαιριστή που θα τον βοηθήσει σε σημαντικά κομμάτια που του λείπουν. Θα του προσφέρει αποτελεσματικότητα, περισσότερη κίνηση στο χώρο και που μπορεί να πλησιάσει τόσο τον Ουί-Τζο Χουάνγκ, όσο και τον φορ περιοχής, παίζοντας ανάμεσα στους στόπερ και στους αμυντικούς μέσους των αντιπάλων.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ