ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Ουί-Τζο μπορεί να λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα

Ο Ουί Τζό στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τον Αστέρα
Ο Ουί Τζό στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τον Αστέρα INTIME

Ο Τσάρλυ γράφει για τον Ουί-Τζο, που έχει το γκολ και την άμεση εκτέλεση, που ήταν ο πρώτος στόχος των Κομπουαρέ, Ζακαριάν και μπορεί να λύσει το πρόβλημα του Ολυμπιακού στο σκοράρισμα.

Ο Ολυμπιακός κόλλησε στο 0-0 στην Τρίπολη, σ' ένα παιχνίδι που έβγαλε ξανά τις παθογένειες που βλέπουμε από τις αρχές του καλοκαιριού.

Υπήρξε ξανά παθητική αντίδραση στο κέντρο άμυνας, στη φάση που σκόραρε ο Αστέρας και το γκολ ακυρώθηκε. Είχε για ακόμη ένα παιχνίδι πολύ αργή ανάπτυξη από την τελευταία γραμμή άμυνας, δεν πήρε επιθετικές βοήθειες από τα άκρα της επίθεσης και ο Αραμπί συνέχισε να είναι σπάταλος στις τελικές και να δείχνει αργός στην εκτέλεση.

Θετικό μήνυμα φέρνει η εμφάνιση του Χουάνγκ στη θέση 8

Στα θετικά καταγράφεται πως για τρίτο παιχνίδι που ξεκίνησε ο Κορέατης Χουάνγκ ήταν πολύ καλός και βοηθούσε, ώστε η μπάλα να πάει σωστά σε πολλούς χώρους. Επίσης, είναι ελπιδοφόρο για το άμεσο μέλλον της ομάδας το γεγονός πως έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και από την θέση 8.

Βλέπετε ο Κορμπεράν πρέπει να φροντίσει να σπάσει το βαρύ δίδυμο των Εμβιλά, Κούντε και να δώσει μία φρεσκάδα, μία έξτρα ενέργεια στην ομάδα από πιο χαμηλά, την οποία θα μπορέσει να την ακολουθήσει και η υπόλοιπη ομάδα.

Υπάρχουν φορές στο ποδόσφαιρο που οι προπονητές βλέπουν το πρόβλημα, προσπαθούν να το λύσουν, αλλά το ρόστερ και η κατάσταση των ποδοσφαιριστών δεν το επιτρέπουν.

Ο Κορμπεράν έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να βελτιώσει τη δημιουργία της ομάδας του

Ο Ισπανός τεχνικός προσπάθησε να διορθώσει κάποια κακώς κείμενα της ομάδας του. Έσπασε το δίδυμο Εμβιλά, Κούντε, κατέβασε πιο χαμηλά τον Χουάνγκ, έδωσε παιχνίδι στον άξονα στον Ζινκερνάγκελ, έπαιξε με δύο καθαρούς ακραίους επιθετικούς.

Λειτούργησε πολύ καλά ο Κορέατης και παίρνοντας την μπάλα από χαμηλά και για όσα προσέφερε έχει γράψει αναλυτικό κείμενο ο Θέμης.

Ο Δανός όμως, ήταν και στον άξονα βαρύς και δεν βοήθησε την επιθετική τριάδα και ο Ρατζέλοβιτς στα δεξιά λίγος για τα "θέλω" της αναμέτρησης. Ο Αστέρας έπαιζε ένα σφιχτό 4-4-2 και τους χώρους δεν τους έβρισκαν, έπρεπε να τους φτιάξουν οι δύο εξτρέμ, κάτι που ειδικά ο Ρατζέλοβιτς δεν μπόρεσε να κάνει.

Η πτώση του Αραμπί

Ο Ολυμπιακός σε διάρκεια παιχνιδιού αμύνθηκε καλύτερα από ό,τι στα προηγούμενα παιχνίδια, ο Χουάνγκ, έδινε τον έλεγχο και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο μοίραζε σωστά το παιχνίδι, όμως λείπουν πολλά πράγματα από τον Ισπανό τεχνικό, ώστε η ομάδα του να φθάσει στο σημείο που επιθυμεί η διοίκηση και ο κόσμος.

Για ακόμη ένα παιχνίδι πάντως, θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να το κερδίσει στο όριο, αν ήταν πιο αποτελεσματικός ο Αραμπί. Ο Μαροκινός έχει προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό, όμως είναι φανερό πως τα χρόνια έχουν αρχίσει να κάνουν τη δουλειά τους.

Είναι πολύ πιο αργός στην περιστροφή του σώματός του την ώρα της εκτέλεσης, κάτι που παίζει τον ρόλο του στο τελικό αποτελέσματα.

Ο Ουί-Τζο έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα

Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένο πως χρειάζεται ενίσχυση. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο Κορμπεράν έριξε στο γήπεδο, τον Κορεάτη φορ, Ουί-Τζο. Ασφαλώς και δεν μπόρεσε να βγει το παραμικρό συμπέρασμα η μπάλα δεν έφθασε σε αυτόν.

Από τα τρία του χρόνια στην Μπορντό μού έχει αφήσει θετική αίσθηση. Το γεγονός πως έβαλε 11 τέρματα πέρυσι, παίζοντας σε μία άρρωστη ομάδα που τερμάτισε στην τελευταία θέση, δείχνει την πόσο μεγάλη έφεση έχει στο σκοράρισμα.

Ο Ουί-Τζο πέτυχε 11 τέρματα πέρυσι, 12 πρόπερσι και έξι στον πρώτο χρόνο της παρουσία τους.

Ήταν ο πρώτος στόχος της Ναντ και της Μπρεστ

Έχει την ικανότητα να πετύχει προσωπικά γκολ. Δεν είναι τυχαίος επιθετικός. Ανήκει στο επίπεδο του Σαμπιονά και αρκετές ομάδες ήθελαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι έπεσε η Μπορντό και τον είχαν στα πλάνα τους για βασικό φορ.

Επίσημη πρόταση στην Μπορντό έκανε η Μπρεστ, αρχικά στα 3,5 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια στα 5 εκατ. ευρώ, τελικά απέκτησε τον Σλιμανί. Για να καταλάβετε το επίπεδο που θεωρούν πως βρίσκεται στη χώρα που έπαιξε για τρία χρόνια πρώτη επιλογή ήταν ο Ουί-Τζο και επειδή δεν κατάφεραν να τον πάρουν πήγαν στον Σλιμανί. Επίσης, αγώνα για να τον αποκτήσει έδωσε η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Ναντ.

Ένας από τους λόγους -όχι ο μοναδικός- που τα έχει σπάσει ο Κομπουαρέ με τον ιδιοκτήτη της Ναντ, Βαλντεμάρ Κίτα, είναι που δεν του έχει πάρει ακόμη επιθετικό. Ο πρώτος στην λίστα του ήταν ο Ουί-Τζο.

Μάλιστα, πριν ο Κορεάτης επιθετικός κλείσει στη Νότιγχαμ, γραφόταν πως υπάρχει συμφωνία της Ναντ με τη γειτονική Μπορντό στα 5 εκατ. ευρώ.

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός απέκτησε έναν φορ που οι ομάδες που τον είδαν στο πρωτάθλημα που αγωνίστηκε τον είχαν αξιολογήσει θετικά και οι αξιόλογοι προπονητές Ζακραιάν της Μπρεστ και Κομπουαρέ της Ναντ πίεσαν τις διοικήσεις για να τον αποκτήσουν. Έκανε θετική εντύπωση και πέτυχε σε δύο χρόνια 23 τέρματα, παίζοντας σε μία άρρωστη ομάδα που τη δεύτερη χρονιά πήγε άκλαυτη.

Βάζει δύσκολα τέρματα, ακόμη και εκτός περιοχής

Το πιο θετικό στοιχείο του Ουί-Τζο είναι πως βλέπει εστία. Έχει σοβαρή ικανότητα στην εκτέλεση και πέτυχε πολλά τέρματα προσωπικά.

Δοκιμάζει συχνά τα πόδια του και βάζει δύσκολα γκολ, ακόμη και εκτός περιοχής. Η Μπορντό στα περισσότερα παιχνίδια πέρυσι υπέφερε και ο Κορεάτης φορ αναγκαζόταν να βγει εκτός περιοχής και να ζητήσει την μπάλα. Έχει πετύχει πολύ όμορφα γκολ από μακρινή απόσταση και διαθέτει πολύ καλή μακρινή εκτέλεση.

Άμεση εκτέλεση

Στα τρία χρόνια που έπαιξε στην Μπορντό πέτυχε 29 τέρματα, τα επτά από αυτά εκτός περιοχής. Έχει πετύχει τέσσερα γκολ με εκτελέσεις φάουλ και τρία με πέναλτι. Από τα 29 γκολ, τα 18 τα έχει πετύχει με το δεξί πόδι, τα τέσσερα με το αριστερό και τα επτά με το κεφάλι.

Το μεγαλύτερό του προσόν είναι η άμεση εκτέλεση και η ικανότητά του να φτιάχνει την εκτέλεση για τον εαυτό του. Παίζοντας σε μία ομάδα, όπως η Μπορντό, που δεν ήταν καλά, αναγκάστηκε να προσπαθεί να αξιοποιεί την κάθε στιγμή για να απειλήσει.

Στα τρία χρόνια του στην Μπορντό είχε 2,2 εκτελέσεις κάθε 90 λεπτά, τις 0,6 εκτός περιοχής. Δοκίμαζε 1,7 ντρίπλες, επιτυχημένες ήταν μόλις οι 0,7. Δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις μονομαχίες στον αέρα, σε 2,5 μονομαχίες που δίνει το 90λεπτο νικητής βγαίνει στις 0,7. Το γεγονός όμως, πως έχει πετύχει στα τρία χρόνια του στην Μπορντό επτά τέρματα με το κεφάλι δείχνει την ευχέρειά του στο σκοράρισμα.

Η ικανότητα του στο να βρίσκει χώρους για να εκτελεί και η ευχέρεια του στο σκοράρισμα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του

Δεν είναι απλό να πετυχαίνεις 11 τέρματα σε μία ομάδα που τερμάτισε στην τελευταία θέση. Αυτήν την συνέπειά του στο σκοράρισμα εκτίμησαν οι Ζακαριάν και Κομπουαρέ και ήθελαν να τον κάνουν δικό τους.

Η λογική λέει πως θα μπορέσει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, να λύσει το πρόβλημα της αποτελεσματικότητας στην τελική εκτέλεση που έχει προκύψει από την πτώση του Αραμπί.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ