ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο μαέστρος Χουάνγκ έφερε ποιότητα στη δημιουργία του Ολυμπιακού

Ο μαέστρος Χουάνγκ έφερε ποιότητα στη δημιουργία του Ολυμπιακού
EUROKINISSI

Ο Τσάρλυ γράφει για τον Ίνμπομ Χουάνγκ, ο οποίος από το 19' έως το 66' μετέτρεψε το Απόλλωνας Λεμεσού - Ολυμπιακός σε προσωπικό σόου και έφερε ξανά χαμόγελα στον ερυθρόλευκο κόσμο.

Τρίτο επίσημο παιχνίδι με τον Κορμπεράν στον πάγκο του Ολυμπιακού, τρίτη ισοπαλία με 1-1. Με την Σλόβαν η πρόκριση ήρθε στα πέναλτι, ο Ισπανός προπονητής όμως σίγουρα θα κατάλαβε πως έχει δύσκολη δουλειά.

Έχει αναλάβει μία σκληρή αποστολή, βρίσκεται σε μία ομάδα που έχει συνηθίσει την επιτυχία, αλλά την περασμένη σεζόν ο βασικός της κορμός, οι παίκτες δηλαδή που έφεραν τις επιτυχίες, είχε μία απότομη πτώση και οι μεταγραφές που είχαν γίνει δεν έπιασαν.

Τα προκριματικά φρέναραν τις αλλαγές

Η περσινή χρονιά φώναζε ότι χρειάζονται πολλές αλλαγές και πως ο Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς είχαν την ευκαιρία να αποχωριστούν χωρίς την φθορά κάποιας αποτυχίας. Όμως ο σύλλογος έπρεπε να μπει νωρίς στην προκριματική διαδικασία, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί μία ευκαιρία στον Μαρτίνς και στην περσινή ομάδα. Ευκαιρία που, εκ των πραγμάτων, ήταν αδύνατον να αξιοποιηθεί.

Αυτή η δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες που είναι υποχρεωμένες να μπουν στην προκριματική διαδικασία έφερε τις αλλαγές πιο αργά απ' όσο έπρεπε να γίνουν.

Ο Χουάνγκ έγινε η αφορμή για να χαμογελάσει ξανά ο κόσμος του Ολυμπιακού

Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λεμεσού ήταν ακόμη μία απόδειξη πόσο πολύ έχει ανάγκη αυτή η ομάδα από φρέσκο αίμα. Από ποδοσφαιριστές που θα έρθουν και θα δώσουν ενέσεις ενέργειας. Ποδοσφαιριστές που θα κάνουν ό,τι ο Χουάνγκ στη φάση του γκολ. Θα πάρουν την μπάλα και θα τρέξουν με ορμή κάθετα ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου.

Ο Κορεάτης χαφ δεν έδωσε μόνο το γκολ στον Ολυμπιακό, έγινε αφορμή για να χαμογελάσει μετά από καιρό ο κόσμος της ομάδας. Έδειξε στοιχεία που έλειπαν την περασμένη χρονιά από την ομάδα. Φρεσκάδα, κάθετο τρέξιμο, εκπληκτική υποδοχή μπάλας με πλάτη, γρήγορη περιστροφή, ποιητική σκέψη και μεταβίβαση στους συμπαίκτες του.

Από το 19' μέχρι το 66' μετέτρεψε το παιχνίδι σε προσωπικό σόου

Μετά το γκολ του Απόλλωνα που μπήκε στο παιχνίδι και μέχρι να ζητήσει αλλαγή μετέτρεψε τον αγώνα σ' ένα προσωπικό του σόου. Έφερε μία απλότητα και μία φρεσκάδα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και έβαλε στο παιχνίδι και τους συμπαίκτες του.

Είχε πολύ καλή συνεργασία με την αριστερή πλευρά, που σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια, το δίδυμο Ρέαμπτσουκ, Ζινκερνάγκελ λειτούργησε καλά και έβγαλε επιθέσεις. Κατάφερε να βάλει μέσα στο παιχνίδι τον Ραντζέλοβιτς και να του περάσει πάσες στο τρέξιμο του και να δημιουργήσει καθαρές στιγμές για να σκοράρει ο Αραμπί.

Δεν υπάρχει καλή στιγμή που δεν συμμετείχε

Στον Ολυμπιακό θα πρέπει να προβληματιστούν για την εικόνα που είχε η ομάδα τους στα διαστήματα που δεν υπήρχε ο Κορέατης. Δηλαδή στο αρχικό κομμάτι του αγώνα και η εικόνα της ομάδας από την στιγμή που αποχώρησε.

Ό,τι καλό έκανε δημιούργησε ο Ολυμπιακός είχε μέσα τον Χουάνγκ, αυτός έφτιαξε τους υπόλοιπους. Δύσκολα θα βρεις καλή στιγμή που δεν συμμετείχε ο ίδιος. Η εικόνα του ασφαλώς και φέρνει χαμόγελα δημιουργεί συνθήκες αισιοδοξίας, όμως υπάρχουν σοβαρά ζητήματα.

Πρέπει να αποκτήσει τον καινούριο "φονιά"

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ελ Αραμπί φέτος δεν θα είναι αυτός που ξέραμε. Τα χρόνια περνούν και αρχίζουν και φαίνονται στο σώμα, στις κινήσεις, στην αυτοπεποίθηση του Μαροκινού. Ο Χουάνγκ έκανε ένα παιχνίδι, που αν ο Μαροκινός ήταν ο "φονιάς" που ξέραμε, θα είχε πετύχει δύο γκολ.

Προσέξτε, δεν ισχυρίζομαι πως τελείωσε, είναι σίγουρο πως θα χαρίσει νίκες και μεγάλα γκολ στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός όμως χρειάζεται τις ημέρες που απομένουν μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές να βρει τον αντικαταστάτη του. Τον επιθετικό, που θα δώσει το δικαίωμα στον προπονητή του, να κρατά στον πάγκο τον Αραμπί, χωρίς η εικόνα του να δείχνει πως έκανε λάθος, όπως γινόταν την εποχή του Μαρτίνς με τον Τικίνιο.

Χρειάζεται δηλαδή, ένας φορ ικανός να προσφέρει τα γκολ, που δεδομένα δεν θα μπορεί να δώσει από εδώ και πέρα ο Αραμπί.

Τρία διαστήματα

Όπως ανέφερα και παραπάνω, το παιχνίδι είχε τρία διαστήματα. Στο πρώτο κομμάτι ο Κορμπεράν παρουσίασε μία φοβική ομάδα που είχε αφήσει την μπάλα στους Κύπριους. Τους περίμενε στον χώρο της σέντρας και είχε μία συνολικά παθητική στάση μέχρι που δέχθηκε το γκολ στο 19ο λεπτό.

Υπήρξε το δεύτερο κομμάτι, στο οποίο ο Χουάνγκ έγινε ο μαέστρος του αγώνα, έβαλε τους συμπαίκτες του μέσα στο παιχνίδι και πραγματικά δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να καθαρίσει ο Ολυμπιακός την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Ο Απόλλωνας άφηνε χώρους και σίγουρα με καλύτερο δεξί εξτρέμ από τον Ρατζέλοβιτς και με πιο αποτελεσματικό τον Ελ Αραμπί θα ερχόταν μία καθαρή νίκη.

Υπάρχει και το τελευταίο κομμάτι, από τη στιγμή που βγήκε ο Χουάνγκ, το οποίο έμοιαζε με το ξεκίνημα του αγώνα, με τη διαφορά πως μέχρι να βγει από το γήπεδο και ο Ζινκερνάγκελ, που είχε περάσει στον άξονα, υπήρχε μία καλύτερη πίεση ψηλά. Στο τέλος έδωσε μέτρα χωρίς να δικαιολογείται από την εικόνα του αντιπάλου και για ελάχιστα εκατοστά δεν το πλήρωσε ακριβά.

Ο Χουάνγκ τον έκανε πιο δημιουργικό

Σίγουρα ο Ολυμπιακός δημιούργησε περισσότερο από τα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια που έδωσε. Όμως αν δούμε συνολικά το παιχνίδι, αυτό δεν οφείλεται σε μία πρόοδο που είχε ως σύνολο. Στην πράξη παρουσίασε βελτίωση μόνο η λειτουργία της αριστερής πλευράς με τις συνεργασίες των Ρέαμπτσουκ και Ζινκερνάγκελ.

Την πραγματική πρόοδο την έφερε η ποιότητα, η φρεσκάδα και η δημιουργία που έφερε η παρουσία ενός νέου παίκτη. Ο Χουάνγκ άλλαξε για μεγάλο διάστημα προς το καλύτερο τον Ολυμπιακό και δείχνει τον δρόμο. Η ομάδα χρειάζεται δύο - τρεις ποδοσφαιριστές που θα έχουν την ικανότητα να μπουν στο γήπεδο και να την αλλάξουν. Να δώσουν ώθηση και στους υπόλοιπους, να φέρουν ταχύτητα και φρεσκάδα.

Στο διάστημα που ο Χουάνγκ είχε το παιχνίδι στα πόδια του, ο Απόλλων έδειξε πολύ εύκολη ομάδα για τον Ολυμπιακό. Θα είναι ακραίο να μην καταφέρει να πετύχει την πρώτη του νίκη σε αυτήν την διαδικασία την επόμενη εβδομάδα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ