OPINIONS

Αυτοδυναμία Καρντόσο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΚΟΡΝΙΚ ΣΑΜΠΡΙΖΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ  ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΚΟΡΝΙΚ ΣΑΜΠΡΙΖΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Καρντόσο θα επιχειρήσει να παρουσιάσει κάτι νέο στον κόσμο της ΑΕΚ, μία ομάδα διαφορετική απ' αυτή που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε επί Χιμένεθ. Πρέσινγκ, επιθετικό ρίσκο, συμμετοχή στη δημιουργία μέχρι και από τον κίπερ.

Θα τους πιει το αίμα ο Πορτογάλος... Η ΑΕΚ ήθελε αλλαγή, αντικατέστησε τον Μανόλο Χιμένεθ με τον Μιγκέλ Καρντόσο και ο νέος προπονητής επιχειρεί να παρουσιάσει κάτι εντελώς δικό του που ουδεμία σχέση θα έχει μ' αυτά που συνηθίσαμε να βλέπουμε την τελευταία τριετία. Θα τα καταφέρει; Θα το δούμε εν καιρώ, ωστόσο για να πετύχει το ζητούμενο θα χρειαστεί χρόνο και υπομονή απ' όλους, εντός και εκτός της ομάδας.

Σαφώς, με 14 προπονήσεις στο πρώτο φιλικό δεν βγάζεις συμπεράσματα. Στην περίπτωση του Καρντόσο, όμως, καταλάβαμε τι θέλει να περάσει στην ομάδα. γι' αυτό και ο τίτλος "αυτοδυναμία". Η ΑΕΚ θα επιχειρήσει να βγει από το safe mode του Χιμένεθ και να ρισκάρει στο παιχνίδι της, με μία προσέγγιση βέβαια στην τακτική που απαιτεί χρόνο για να αγγίξεις το ζητούμενο, διότι το τέλειο δεν υπάρχει πουθενά στη ζωή και ειδικά στο ποδόσφαιρο που μ' έναν τραυματισμό ή μία μεταγραφή που δεν θα κάτσει παρατηρούνται συχνά ανατροπές στα "θέλω" του κόουτς και της διοίκησης.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ

Τι είδαμε από τον Καρντόσο στο παρθενικό του ματς με την ΑΕΚ; Έχουμε και λέμε: Ο Πορτογάλος απαιτεί συμμετοχή στη δημιουργία από τους τερματοφύλακες του. Μπάλα κάτω στα γυρίσματα και συνεργασίες των στόπερ με τους μπακ, οι οποίοι δεν θα είναι και οι πιο καθαροί πλάγιοι οπισθοφύλακες. Αρκετά προωθημένοι οι Χουλτ και Παουλίνιο που με τη βοήθεια του Κρστίτσιτς στη δημιουργία, έβρισκαν χώρους στην πλευρά εκμεταλλευόμενοι την κίνηση των Ντέλετιτς και Μάνταλου στον άξονα. Οι δύο τελευταίοι ήταν ακραίοι κυνηγοί μόνο στη θεωρία, καθώς σε κάθε επίθεση της ΑΕΚ προσπαθούσαν να συγκλίνουν κινούμενοι εντός περιοχής ή περιφερειακά, προσφέροντας στήριξη στον Γιακουμάκη και έξτρα επιλογές σε εκτέλεση ή δημιουργία

Ο Ζεράλντες ήταν σε εντελώς ελεύθερο ρόλο, ενώ ο Γαλανόπουλος ήταν η "σκούπα" που θα καθάριζε τις αντεπιθέσεις. Καταλαβαίνουμε πως με τον τρόπο που θέλει ο Καρντόσο να φτάνει η ομάδα του στην αντίπαλη εστία υπάρχει ρίσκο. Αν δεν βγουν συνεργασίες κινδυνεύεις να μείνεις εκτεθειμένος στα μετόπισθεν, οπότε ένας "Γαλανό" ή ένας Σιμόες αναλαμβάνουν τις αναχαιτίσεις με τα χιλιόμετρα που έχουν την ικανότητα να καταπίνουν στο χορτάρι.

ΤΟ ΠΑΖΛ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΚΟ

Από εκεί και πέρα αναμένουμε πώς θα κινηθεί η ΑΕΚ μεταγραφικά για να προσθέσει στο ρόστερ τον σέντερ φορ και τον εξτρέμ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι "κιτρινόμαυροι" σκόραραν επειδή ο Μάρκο Λιβάγια εντός 10λεπτού προσέφερε ποιότητα και δύο τρεις καλές συνεργασίες με τον Κλωναρίδη και τους μπακ που έκαναν μπασίματα στην περιοχή της Ζάμπρζε.

Επί της ουσίας, όμως, η Ένωση έπαιξε χωρίς καθαρό επιθετικό, με τον Κροάτη ως συνηθίζει να βγαίνει από τα στεγανά της περιοχής για να πάρει μπάλα και να μοιράσει το παιχνίδι στους συμπαίκτες του. Επίσης, έχει ήδη τρομερό ενδιαφέρον πώς ο Καρντόσο θα χωρέσει όλους όσους θα επιλέξει να έχει στη διάθεσή του. Ο Πορτογάλος είχε ζητήσει ευέλικτο σχήμα, άρα οι μονομαχίες για την 11αδα θ' αυξήσουν τον ανταγωνισμό και ενδεχομένως την απόδοση όλης της ομάδας.

Υ.Γ Ιδιαίτερη προσοχή στις "σφήνες" αυτή την περίοδο.

Υ.Γ.1 Εντυπωσιακό αυτό με τον βοηθό του Καρντόσο, Νούνο Μπαπτίστα που βρισκόταν στην άλλη πλευρά του γηπέδου και έδινε οδηγίες πώς να κινείται η ΑΕΚ. Σχέση εμπιστοσύνης, πράγματα που δεν έχουμε δει στα μέρη μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ