ΑΕΚ

ΑΕΚ - Ζάμπρζε 1-0: Το ποιοτικό 10λεπτο του Λιβάγια έκανε τη διαφορά

ΑΕΚ - Ζάμπρζε 1-0: Το ποιοτικό 10λεπτο του Λιβάγια έκανε τη διαφορά

Η ΑΕΚ στο πρώτο ματς της σεζόν επικράτησε της Ζάμπρζε με 1-0 χάρη σε γκολ του Μάρκο Λιβάγια στο 52'. Ξεκάθαρο το πλάνο του Καρντόσο που θέλει να φέρει κάτι νέο στην Ένωση.

Πήραμε μια γεύση από ΑΕΚ 2019-2020 στο πρώτο φιλικό της Ένωσης στο Κίελτσε με αντίπαλο την Ζάμπρζε (1-0 η Ένωση με Λιβάγια στο 52'). Ο Μιγκέλ Καρντόσο ανακάτεψε την τράπουλα, χρησιμοποίησε πολλά πρόσωπα και φανέρωσε ότι θέλει να φέρει στην ομάδα του κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτά που έχουν δει οι φίλοι του κλαμπ τα προηγούμενα χρόνια.

Φυσικά, είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα ωστόσο η ΑΕΚ και ο προπονητής της έδειξαν στον κόσμο τι σκέφτονται να κάνουν, τι θέλουν να χτίσουν και να παρουσιάσουν σε βάθος χρόνου. Η Ένωση βγαίνει από τη νοοτροπία με το συμπαγές ποδόσφαιρο, το safe mode και την προσπάθεια να έρθει το αποτέλεσμα από τους ποιοτικούς παίκτες της μπροστινής γραμμής.

Ο Καρντόσο θέλει να κάνει την ΑΕΚ πιο ομάδα, με συγκεκριμένη προσέγγιση στο ματς και όλους τους ποδοσφαιριστές να συμμετέχουν στην επιθετική ανάπτυξη. Είδαμε τα μπακ, μαζί με τον τερματοφύλακα του Πορτογάλου να δίνουν πλάτος στο build up, ανοίγοντας χώρους στους παίκτες του κέντρου, ενώ την ίδια ώρα οι εξτρέμ με αντίθετα πόδια ερχόνταν πιο κοντά στο φορ και δημιουργούσαν περισσότερους χώρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ βρήκε το ζητούμενο, την ουσία...

Χωρίς φορ, ουσιαστικά, και με τον Κλωναρίδη πίσω από τον Λιβάγια η Ένωση έβγαλε ένα ποιοτικό 10λεπτο με γκολ. Ο Κροάτης δεν έκατσε ποτέ "καρφωμένος" μέσα στην περιοχή, καθώς όπως συνηθίζει έβγαινε εκτός και ζητούσε μπάλα για να την μοιράσει τα πλάγια. Το γκολ των "κιτρινόμαυρων" ήρθε στο 52' όταν ο "Κλώνα" βρήκε τον "Λα Μπόμπα" και εκείνος με το αριστερό πλάσαρε ιδανικά για το 1-0.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΚΟΡΝΙΚ ΣΑΜΠΡΙΖΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ  ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) ΓΚΟΛ ΤΟ 1-0
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΚΟΡΝΙΚ ΣΑΜΠΡΙΖΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) ΓΚΟΛ ΤΟ 1-0 EUROKINISSI SPORTS

Αξίζει να σημειωθεί πως Καρντόσο και ΑΕΚ έχουν κάνει μόνο 14 προπονήσεις μαζί, λείπουν ο φορ και ο εξτρέμ, αλλά το πλάνο είναι φτιαγμένο και με τις προσθήκες ίσως ο Πορτογάλος βοηθηθεί περισσότερο για να βγάλει το πλάνο του. Επόμενος ματς για την ΑΕΚ στις 12/7 με την Τρέτσιν.

Τέλος, επισημαίνουμε πως η Ένωση δεν έβγαλε αλώβητη το παιχνίδι αφού ο Γιακουμάκης αποχώρησε με ενοχλήσεις και ο Ζεράλντες μετά από ένα δυνατό μαρκάρισμα ζαλίστηκε και δεν πήρε άλλο χρόνο μετά το 31' όταν έγινε αναγκαστική αλλαγή.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ