ΑΕΚ

Καρντόσο: "Ρίχνουμε τα τούβλα, έχουμε χρόνο για να χτίσουμε την ΑΕΚ"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΚΟΡΝΙΚ ΣΑΜΠΡΙΖΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ  ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΚΟΡΝΙΚ ΣΑΜΠΡΙΖΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ικανοποιημένος απ' όσα είδε στο πρώτο φιλικό της ΑΕΚ κόντρα στην Ζάμπρζε εμφανίστηκε ο τεχνικός των "κιτρινόμαυρων", Μιγκέλ Καρντόσο που τόνισε πως υπάρχει χρόνος για να φτιάξει την ομάδα όπως τη θέλει.

Η ΑΕΚ στο πρώτο της φιλικό μετά από δεκατέσσερις προπονήσεις με τον Μιγκέλ Καρντόσο στον πάγκο νίκησε 1-0 την Ζάμπρζε που είναι μπροστά σε επίπεδο προετοιμασίας και ο Πορτογάλος τεχνικός είδε αρκετά πράγματα που του άρεσαν.

Όπως τόνισε όμως ακόμα ο ίδιος και οι συνεργάτες του ρίχνουν τα τούβλα στο σπίτι που θέλει να χτίσει και υπάρχει ο χρόνος για να παρουσιαστεί η ΑΕΚ πανέτοιμη όταν πρέπει. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μιγκέλ Καρντόσο, με τη λήξη της φιλικής αναμέτρησης υποστήριξε:

"Πρώτα απ' όλα πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε κάνει 14 προπονήσεις στο σύνολο και παίξαμε κόντρα σε μια ομάδα που αυτό ήταν το πέμπτο της φιλικό και ήταν ξεκάθαρο πως όσο περνούσε ο χρόνος τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα και σε αυτό το γεγονός οφείλεται πως δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τη μπάλα όσο θέλαμε.

Παρόλα αυτά είδαμε μια ομάδα που είχε ξεκάθαρα ένα πλάνο στο παιχνίδι της και ακόμα και όταν κάναμε τα λάθη ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε. Βελτιωνόμαστε, ρίχνουμε τούβλα στον τοίχο, έχουμε ακόμα χρόνο για να χτίσουμε την ομάδα που θέλουμε".

Για την ανάπτυξη από πίσω και τον τερματοφύλακα:
"Νομίζω ότι υπάρχουν αρκετές διαφορές σε σχέση με την περσινή ΑΕΚ αλλά δεν χρειάζεται να κοιτάμε στο παρελθόν. Το να παίζεις από πίσω και να ξεκινάς την ανάπτυξη από τον γκολκίπερ είναι ένας τρόπος παιχνιδιού. Χρειαζόμαστε περισσότερη κίνηση στις γραμμές ώστε να έχουμε περισσότερο χώρο αλλά είναι απόφαση του τερματοφύλακα".

Για τους χώρους που δημιουργούν τα ανεβάσματα των μπακ:
"Βασικά το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι στο οποίο δημιουργείς και χρησιμοποιείς χώρους. Αυτό κάνουμε, ανοίγουμε τους χώρους και προσπαθούμε να τους εκμεταλλευόμαστε".

Για τον αθλητικό ψυχολόγο που είναι κάτι νέο στην ΑΕΚ και τι θέλει να κερδίσει:
"Πρώτα απ' όλα δεν είναι αθλητικός ψυχολόγος. Είναι ένας φίλος δικός μου που δουλεύει σε διαφορετικό επίπεδο και που βοηθάει εμένα με κάποιες ερωτήσεις που θέλω να κάνω στους παίκτες ώστε να με βοηθήσει. Είναι ένας εξωτερικός συνεργάτης στην ομάδα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ