OPINIONS

Η μαύρη δύναμη του ΠΑΟΚ

Η μαύρη δύναμη του ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός εξηγεί γιατί ο Ολίσε και ο Καμαρά αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας που κυνηγά ο “Δικέφαλος” σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Δεν χρειάζεται να κατέχεις δίπλωμα προπονητικής όπως ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης για να διαπιστώσεις ότι ο ΠΑΟΚ μετά το Γενάρη έχει ανέβει επίπεδο σαν ομάδα.

Είναι εμφανές σε κάθε παιχνίδι. Ενισχύθηκε, τόσο στη δύναμη και στο ψηλό παιχνίδι με Κατσουράνη και Σίλντεφελντ, όσο και στην ταχύτητα και την έκρηξη με Ολίσε και Καμαρά.

Απέκτησε ένα ποιοτικό και πολύ σταθερό τερματοφύλακα, τον Ιτάνζ και ακόμη ένα παίκτη, τον Βούκιτς, που δυνάμωσε, όσο έπαιξε πριν τραυματιστεί, τον άξονα της ομάδας και δημιούργησε προσδοκίες για τα πλέι οφ, όταν και θα επιστρέψει.

Ο ΠΑΟΚ δεν κάνει κάτι πολύ διαφορετικό σε θέματα τακτικής και κινήσεων μέσα στο παιχνίδι, απλά όλα γίνονται πιο καλά, με μεγαλύτερη ποιότητα. Κι αυτό βοηθά και τους Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη να σκοράρουν πιο εύκολα και τους μέσους της ομάδας, τον Κάτσε, το Λάζαρ και τον Φωτάκη, να κάνουν μόνο αυτά που αντιστοιχούν στο ρόλο τους και όχι να προσπαθούν να καλύψουν τα κενά που υπήρχαν πριν τον Γενάρη.

ΠΑΟΚ - Βέροια 2-0

Το ζητούμενο είναι αν όλα αυτά που περιέγραψα μπορούν να εγγυηθούν την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Χωρίς τη διάθεση να μειώσω την αξία κανενός ποδοσφαιριστή, εκτιμώ πώς τα πάντα για τον ΠΑΟΚ θα εξαρτηθούν από τα κέφια των Ολίσε και Καμαρά.

Των γεμάτων ενέργεια και με καλά πνευμόνια Αφρικανών που μέρα με τη μέρα παρουσιάζουν στοιχεία του ταλέντου και της προσωπικότητάς τους. Ο Ολίσε έχει τεχνική με την οποία μπορεί να εκθέσει κάθε αντίπαλο, ενώ ο Καμαρά, υπάρχουν στιγμές που θυμίζει άλογο που ξεχύνεται στον ιππόδρομο και δεν μπορεί κανείς να το πιάσει. Μιλάμε, όμως για δύο νεαρά παιδιά, 23 ετών, με απόλυτα λογικές για την ηλικία τους μεταπτώσεις.

Δώνης: "Ανάλογα το παιχνίδι μεγαλώνει και το κίνητρο"

Τόσο ο μέσος από την Γουινέα, όσο και ο Λιβεριανός, υπάρχουν σημεία του αγώνα που... εξαφανίζονται από το γήπεδο, ενώ σε κάποια άλλα, τον μετατρέπουν σε προσωπική υπόθεση. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι να αποκτήσουν σταθερότητα στην καλή απόδοση προκειμένου να βγει ωφελημένος ο ΠΑΟΚ.

Και οι δύο σουτάρουν πολύ, διεισδύουν αρκετά και έχουν ανεξάντλητες δυνάμεις. Δεν είναι τυχαίο, για παράδειγμα, ότι τόσο στο Καραϊσκάκη, όσο και χθες στην Τούμπα, ο Καμαρά φάνηκε ιδιαίτερα στο τελευταίο δεκάλεπτο, γιατί είναι καλά γυμνασμένος και μπορεί να εκμεταλλευτεί την κούραση των αντιπάλων.

Επιμένω στην ανάγκη οι δύο αυτοί παίκτες να διατηρηθούν σε φόρμα και λόγω του ότι στηρίζεται πολύ πάνω τους η απόδοση των επιθετικών της ομάδας (Κλάους, Σάλπι).

Καϊλή: "Σέβομαι τον Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ"

Οι δύο διεθνείς φορ αν τροφοδοτηθούν εκεί που πρέπει θα σκοράρουν ακατάπαυστα. Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι και οι ίδιοι οι Αφρικανοί και σουτάρουν πολύ και γενικώς ψάχνουν το γκολ. Ειδικά ο Καμαρά. Κατά συνέπεια ο ΠΑΟΚ μπορεί να αποκτήσει και άλλους σκόρερ στα κρίσιμα ματς που έπονται.

Από την άλλη πλευρά, ο Κατσουράνης και οι υπόλοιποι μέσοι (Λάζαρ, Κάτσε, Φωτάκης) θα αισθάνονται πιο άνετα που θα βλέπουν τους Αφρικανούς να παράγουν συνεχώς φάσεις και θα μπορέσουν να προσηλωθούν με μεγαλύτερη άνεση στα ανασταλτικά καθήκοντά τους.

Το προσωπικό κίνητρό τους για διάκριση θα παίξει, επίσης, καθοριστικό ρόλο, αφού άλλωστε στον ΠΑΟΚ ήρθαν επειδή πίστευαν ότι μπορούν να αποδείξουν την αξία τους. Για να το κάνουν οφείλουν να μάθουν να ξεχωρίζουν τις στιγμές που πρέπει να λειτουργήσουν με απλότητα και εκείνες που η ομάδα τούς ζητά κάτι παραπάνω.

Υ.Γ 1. Παρότι το άρθρο αφορά σε δύο φρέσκα πρόσωπα του ΠΑΟΚ, δεν γίνεται να μη σχολιάσει κανείς την παρουσία του Λίνο στο χθεσινό ματς με τη Βέροια. Ο Βραζιλιάνος ήταν για πολλοστή φορά φέτος η πιο σίγουρη λύση για την οργάνωση του επιθετικού παιχνιδιού της ομάδας, ενώ είναι άξιο θαυμασμού το πώς διαχειρίζεται τις δυνάμεις του και έχει βγάλει μία γεμάτη σεζόν, χωρίς ιδιαίτερα, προβλήματα στα 36 του. Σίγουρα αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα επαγγελματία για τη νέα γενιά ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.

Υ.Γ. 2. Το θέμα της επιστροφής του Ζαγοράκη θα το σχολιάσουμε μόλις έχουμε πλήρως το παζλ για το διοικητικό μοντέλο του ΠΑΟΚ μπροστά μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ