OPINIONS

Μαρινάκης-Πατέρας και το κέρδος του ΠΑΟΚ

Μαρινάκης-Πατέρας και το κέρδος του ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Αυτή η σεζόν για τον ΠΑΟΚ έτσι ή αλλιώς ήταν δύσκολη. Με τη δεύτερη θέση πέρυσι κάπου έπιασε το ταβάνι του, ενώ ταυτόχρονα όφειλε να προσαρμοσθεί στη μετά Σάντος εποχή.

Έγινε ακόμα δυσκολότερη με την απόλυση Μπερέτα και τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ. Καπάκι ήρθε η αποχώρηση του Ζήση Βρύζα, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα. Όλα κρεμόντουσαν σε μια κλωστή και ειδικότερα στα ματς με τη Φενερμπαχτσέ.

Τελικά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να το γυρίσει. Πήρε την πρόκριση και με επικό τρόπο μάλιστα μέσα στο Σουκρού Σαράτσογλου. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, παρά το γεγονός ότι το ματς με τον Πανσερραϊκό τού στράβωσε δύο φορές, πήρε τους τρεις βαθμούς. Σε αντίθεση με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, που έπεσαν στη λακούβα.

Το βάθος του πάγκου...

Ακόμα βέβαια είναι νωρίς. Η σεζόν είναι μεγάλη. Και ειδικά για τον ΠΑΟΚ, που έχει να αντιμετωπίσει την ταλαιπωρία του Γιουρόπα Λιγκ. Το Πέμπτη-Κυριακή έχει πολύ μεγαλύτερο ζόρι από το Τρίτη-Σάββατο ή το Τετάρτη-Κυριακή.

Σ' αυτή την προσπάθεια ο ΠΑΟΚ έχει ένα ιδιαίτερα σημαντικό αβαντάζ. Διαθέτει σε όλες τις γραμμές (γκολκίπερ, κέντρο άμυνας, χαφ κι επίθεση) ποδοσφαιριστές με εμπειρία και προσωπικότητα. Ποδοσφαιριστές που μπορούν να τραβήξουν το κουπί και να δίνουν λύσεις όπου χρειάζεται. Δεν είναι εύκολο, αλλά με το βάθος που υπάρχει στον πάγκο είναι εφικτό.

...και η φιλία των "αιώνιων"

Ταυτόχρονα υπάρχει μια ακόμα σημαντική παράμετρος. Η αλλαγή των δεδομένων σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό. Στην πιάτσα ήδη ακούγεται ότι αυτή η σεζόν θα έχει τα λιγότερα εσκεμμένα διαιτητικά λάθη. Ο Ν. Πατέρας, που επέστρεψε, κάπου με το περσινό νταμπλ έχει ξεχαρμανιάσει. Έκανε αυτό που ήθελε. Παράλληλα η απουσία του Σ. Κόκκαλη του αφαιρεί το άλλοθι για "σκληρές" παρεμβάσεις. Η παρουσία του φίλου του, Β. Μαρινάκη (που όπως όλοι, απαιτεί στα λόγια μόνο το πενήντα-πενήντα), δίνει μια προοπτική ιστορικού συμβιβασμού. Έχει ιδιαίτερη σημασία, άλλωστε, ότι μιλάνε απ' ευθείας μεταξύ τους και όχι δια μέσου τρίτων.

Μόνο αφελής, βέβαια, μπορεί να υποστηρίξει ότι ομάδες σαν τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό θα πάνε σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαιτησία με το σταυρό στο χέρι. Τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολλά και οι εποχές δύσκολες. Οι ειδικές συνθήκες, όμως, και οι καλές προσωπικές σχέσεις των δύο προέδρων δίνουν την προοπτική για μια συμφωνία κυρίων κι έναν ιστορικό συμβιβασμό.

Το κέρδος του ΠΑΟΚ

Είναι κάτι που θα φανεί και θα το δούμε. Σε μια τέτοια περίπτωση, όμως, ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι ο ΠΑΟΚ. Χωρίς ιδιαίτερη εύνοια των άλλων δύο και χωρίς, όταν πάει να μπει γερά στο πρωτάθλημα, να βρίσκει μπροστά του κάποιον Σπάθα, όπως πέρυσι στο Χαριλάου.

Δεν είναι βατράχι ο ΠΑΟΚ, αλλά όταν τσακωθήκανε τα βουβάλια, όπως έλεγε ο Σκόρδας, αυτός είχε πληρώσει τη νύφη. Αν, όμως, τα βρουν τελικά μεταξύ τους, θα είναι αυτός που θα επωφεληθεί. Δεν μπορείς να πεις από τώρα ότι θα χτυπήσει πρωτάθλημα, αλλά χωρίς τρικλοποδιές και αβάντες των άλλων οι πιθανότητές του θα είναι πολύ περισσότερες. Οψόμεθα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ