ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός που ξαναβρήκε τα... Φώτα του και τα μηνύματα του Ιβάν

Οι Κουρμπέλης και Ιωαννίδης πανηγυρίζουν το 2-0 στο Παναθηναϊκός - Λαμία | 13 Φεβρουαρίου 2022
Οι Κουρμπέλης και Ιωαννίδης πανηγυρίζουν το 2-0 στο Παναθηναϊκός - Λαμία | 13 Φεβρουαρίου 2022 EUROKINISSI

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τον Ιωαννίδη που ανέλαβε καθήκοντα... ηλεκτρολόγου κόντρα στη Λαμία, τη δικαιοσύνη του Γιοβάνοβιτς μέσω των επιλογών του στην ενδεκάδα και τον Κουρμπέλη που είναι πλέον "καλά".

Έγιναν πολλά τις τελευταίες δύο εβδομάδες στον Παναθηναϊκό. Κι εντός γηπέδων, όπου ελέω πολλών και διαφορετικών παραγόντων και "συνθηκών" κινδύνεψε να χάσει εντελώς το μυαλό του, τη συγκέντρωσή του και τη στοχοπροσήλωσή του κινδυνεύοντας να "εκτροχιαστεί" απ’ τις ευρωπαϊκές ράγες, αλλά κι εκτός γηπέδων. Μία αγωνιστική "κρίση", ωστόσο, την ξεπερνάς με δύο πράγματα: Ηρεμία και νίκες...

Τα βρήκε και τα δύο από την Τετάρτη (9/2) κι έπειτα ο Παναθηναϊκός και πλέον καλείται να πορευτεί στον ίδιο δρόμο, έχοντας μπροστά του δύο εκτός έδρας ματς σε Ριζούπολη (16/2) και Αγρίνιο (19/2), που μπορεί να του "καθαρίσουν" σε μεγάλο βαθμό το ευρωπαϊκό μονοπάτι μέσω του πρωταθλήματος, στοχεύοντας με μεγαλύτερη ηρεμία τον τελικό της 21ης Μαΐου, μέσω των δύο επόμενων συναντήσεών του με τη Λαμία στους ημιτελικούς.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του, προσπάθησαν -και σε μεγάλο βαθμό κατάφεραν- να "καθαρίσουν" όσο το δυνατόν περισσότερο το μυαλό των παικτών τους τις τελευταίες μέρες. Ανανεώνοντας την ψυχολογία τους και την εμπιστοσύνη όλης της ομάδας στις δυνατότητές τους και σ’ αυτό που έχουν ξεκινήσει όλοι μαζί απ’ τα τέλη του περασμένου Ιούνη.

Παράλληλα, ο Σέρβος έστειλε και δύο δυνατά "μηνύματα" ενδο-αποδυτηριακά, απ’ αυτά που δίχως να χρειαστεί να... πει το παραμικρό, περνάει με τον τρόπο του αυτό που θέλει. Εκτός ενδεκάδας ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, μέσα ο Διούδης σε αγώνα πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από τις 26 Σεπτεμβρίου 2021 και το 5-1 επί του Βόλου (4η αγωνιστική). Έξω κι ο Καρλίτος, μολονότι άπαντες περίμεναν την επιστροφή του μετά το break της ρεβάνς στην Καρδίτσα, μέσα σταθερά για τρίτο σερί ματς ο Φώτης Ιωαννίδης...

Κανείς δεν έχει τη φανέλα... σπίτι του

Γιατί; Γιατί, πρώτον, ουδείς θα πρέπει να νιώθει πως έχει πάρει τη φανέλα... σπίτι του και δεύτερον, όποιος δεν είναι σε καλή κατάσταση δεν θα ξεκινάει. Ο Μπρινιόλι δέχθηκε έξι γκολ στις τρεις σερί ήττες του Παναθηναϊκού από Αστέρα, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ. Όχι, εννοείται πως δεν ευθύνεται αγωνιστικά μόνο αυτός για το "0 στα 3" (αφήνοντας έξω τα διαιτητικά), καθώς όλος ο Παναθηναϊκός δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε να λειτουργήσει στις συνθήκες που διαμορφώθηκαν μέσα στα ματς.

Όμως απ’ την άλλη ο Ιταλός, πέραν της ευθύνης που είχε π.χ. στο γκολ της ισοφάρισης του Φελίπε Λουίζ στο Ηράκλειο ή το αντίστοιχο του Ίνγκασον στην Τούμπα, δεν έκανε τη διαφορά σ’ αυτή τη σειρά των αγώνων κάτω απ’ τα "πράσινα" γκολπόστ. Ο Διούδης, αντίθετα, παίζοντας (ως γκολκίπερ... Κυπέλλου) στη ρεβάνς με την Αναγέννηση Καρδίτσας, όπου η πρόκριση είχε "τελειώσει" απ’ το πρώτο ματς, έκανε δύο πολύ μεγάλες αποκρούσεις στο α’ ημίχρονο, όπου ο Παναθηναϊκός έπαιζε... σβηστά και ήταν εκεί που έπρεπε, για να έρθει μία νίκη ψυχολογίας και να μην πολλαπλασιαστεί η γκρίνια και η εσωστρέφεια.

Ετσι υπάρχει δικαιοσύνη στα αποδυτήρια

Ο δε Καρλίτος έχει να βρει δίκτυα σε αγώνα πρωταθλήματος απ’ τις 11 Δεκεμβρίου 2021. Το 2022 έχει σκοράρει -μέχρι στιγμής- μόνο στο πρώτο ματς με την Αναγέννηση στη Λεωφόρο και γενικά, μετά το εκρηκτικό ξεκίνημά του στη σεζόν -όπου "κούμπωσε" γάντι στον "ελεύθερο" ρόλο σ’ αυτό το 4-4-1-1- η παρουσία του τους τελευταίους μήνες είναι οριακά πάνω απ’ τη βάση.

Μέσα λοιπόν ο Ιωαννίδης, που σίγουρα δεν έχει (ακόμα) ένα πλήρες "πακέτο" επιθετικού, αλλά παλεύει, προσπαθεί, κυνηγάει τη βελτίωση. Αυτό που πρέπει να κάνει κάθε παίκτης. Κι ο Γιοβάνοβιτς αυτό πάντα θα το ανταμείβει, ανεξαρτήτως ονομάτων. Έτσι υπάρχει δικαιοσύνη στα αποδυτήρια, έτσι ανανεώνονται τα κίνητρα των παικτών, έτσι παραμένουν όλοι στην τσίτα και διατηρείται σε πιο υψηλό επίπεδο ο εσωτερικός ανταγωνισμός. Κι ο Παναθηναϊκός έχει πολλά και πάρα πολύ σημαντικά παιχνίδια μπροστά του και θα τους χρειαστεί όλους.

Ο Ιωαννίδης σε ρόλο... ηλεκτρολόγου

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, ο Παναθηναϊκός ξαναβρήκε μετά από τρεις εβδομάδες το "φως" προς τη νίκη στο πρωτάθλημα, από τον... Φώτη του (Ιωαννίδη), ο οποίος ανέλαβε ρόλο... ηλεκτρολόγου απ’ το ξεκίνημα του αγώνα με τη Λαμία. Πρώτο γκολ των "πράσινων" φέτος από κόρνερ μόλις στο 3' και όλα μπήκαν στη θέση τους από νωρίς.

Απέναντι σε μία ομάδα που ήταν παντελώς ακίνδυνη, ο Παναθηναϊκός βρήκε το γρήγορο προβάδισμα που ήθελε και στη συνέχεια κυνήγησε πολύ έντονα το 2-0 που θα "τελείωνε" το έργο, όμως οι τελικές επιλογές στις ουκ ολίγες φάσεις που δημιούργησε μέχρι το 30’ ήταν κακές.

Στο δεύτερο έκανε μία σχετικά άνετη διαχείριση του προβαδίσματός του, ανεβάζοντας ξανά "στροφές" στο τελευταίο τέταρτο, όπου έφτασε στο 2-0 με γκολ για σήμα αθλητικής εκπομπής του Ιωαννίδη, βάζοντας τίτλους τέλους από το 82’.

Ο Κουρμπέλης είναι πολύ "καλά"

Για φινάλε μία επισήμανση για τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Διότι είναι πολύ διαφορετικό να τον (ξανα)βλέπεις live. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει γυρίσει "καλά". Όχι μόνο γιατί έβγαλε την ασίστ προς τον Ιωαννίδη για το 2-0, παίζοντας πολύ ωραία και γρήγορα κάθετα προς τον φορ του "τριφυλλιού".

Αλλά γιατί πλέον παίζει άφοβα, σαν να μην έλλειψε 14 μήνες. Η φάση στην οποία μπήκε με χίλια στην κόντρα πάνω στον Αραμπούλι, που του κόστισε την κίτρινη κάρτα στο 73’ έδειξε πως ψυχολογικά και πνευματικά είναι πλέον πολύ καλά. Πόσο σημαντικό αλήθεια για τον Παναθηναϊκό να ξαναβάζει στο παιχνίδι του, όλα τα ποιοτικά στοιχεία του "Κούρμπε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ