STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Λαμία 2-0: Με πρωταγωνιστή τον Ιωαννίδη επιστροφή στις νίκες και στην τετράδα

Ο Ιωαννίδης πανηγυρίζει το γκολ του επί της Λαμίας | 13 Φεβρουαρίου 2022
Ο Ιωαννίδης πανηγυρίζει το γκολ του επί της Λαμίας | 13 Φεβρουαρίου 2022 EUROKINISSI

Με τον Φώτη Ιωαννίδη να πετυχαίνει δύο γκολ, το ένα μόλις στο 3' της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Λαμία, οι πράσινοι επικράτησαν 2-0 της ομάδας της Φθιώτιδας, επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα αλλά και στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Με τον Φώτη Ιωαννίδη να πετυχαίνει δύο γκολ, για πρώτη φορά στη θητεία του στον Παναθηναϊκό εκ των οποίων το πρώτο μόλις στο 3' μετά από εκτέλεση κόρνερ οι πράσινοι επικράτησαν της Λαμίας με 2-0 και επέστρεψαν στις νίκες και στην τετράδα του πρωταθλήματος.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη μετά από τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα για τους πράσινους που πήραν την όγδοη νίκη τους στη Λεωφόρο με το αγαπημένο τους φετινό σκορ εντός έδρας, το 2-0.

Στα θετικά για τον Παναθηναϊκό πέρα από τα δύο γκολ του Ιωαννίδη, η παρουσία του Γκατσίνοβιτς ο οποίος στα πρώτα 45 λεπτά ήταν εξαιρετικός και φυσικά ότι ο Κουρμπέλης πήρε ξανά χρόνο συμμετοχής, αγωνιζόμενος αυτή τη φορά για 25 λεπτά.

Από την άλλη η Λαμία έδειξε επηρεασμένη από τις πολλές απουσίες που είχε λόγω κορονοϊού και τραυματισμών, απείλησε ελάχιστα και δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό από το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Με τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τρεις αλλαγές στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με την ενδεκάδα της Τούμπας. Ο Διούδης επέστρεψε στα γκολπόστ σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από καιρό. Ο Βιγιαφάνιες εξέτισε την τιμωρία του και έπαιξε στο κέντρο και ο Γκατσίνοβιτς ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ενδεκάδα των πράσινων να αποτελείται από τους Διούδη, Σάντσες, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς, Παλάσιος, Αϊτόρ και Ιωαννίδη. Ο Σέρβος μέσος μάλιστα πήρε θέση πίσω από τον Έλληνα φορ ο οποίος αποδείχτηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης με δύο τέρματα.

Η Λαμία από την πλευρά της έπαιξε και αυτή με πολλά νέα πρόσωπα στο αρχικό της σχήμα καθώς ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες και προβλήματα τραυματισμών.

Το γρήγορο γκολ έδιωξε το άγχος

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και είναι χαρακτηριστικό ότι πραγματοποίησε το καλύτερο φετινό του ξεκίνημα. Οι πράσινοι βρήκαν γκολ μόλις στην πρώτη τους τελική και μάλιστα μετά από στατική φάση. Ήταν το 3' όταν ο Αϊτόρ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά με τον Ιωαννίδη να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και να ανοίγει το σκορ για τον Παναθηναϊκο. Ένα γρήγορο τέρμα με το οποίο οι πράσινοι έδιωξαν το άγχος από πάνω τους.

Εν συνεχεία μάλιστα και μέχρι το 16' της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός είχε τρεις ακόμη εξαιρετικές ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα. Στο 6' με κεφαλιά του Ιωαννίδη που έφυγε μόλις έξω, στο 9' με κεφαλιά του Γκατσίνοβιτς που έδιωξε σε κόρνερ ο Σαράνοβ και στο 16' όταν οι πράσινοι άλλαξαν τη μπάλα με τη μία ο Σέρβος μέσος βρήκε τον Αϊτόρ που έπιασε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του γκολκίπερ της Λαμίας.

Στο πρώτο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος μην αφήνοντας ουσιαστικά τη Λαμία να πατήσει στην περιοχή του ενώ είναι χαρακτηριστικό πως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ούτε τελική προς την εστία του Διούδη. Αντίθετα το πρώτο μέρος έκλεισε με μια ακόμη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο 40' μετά από σουτ του Βιγιαφάνιες εκτός περιοχής.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Κυνήγησε την ισοφάριση η Λαμία

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε δύο αλλαγές προκειμένου να κάνει επιθετικότερη την ομάδα του και με στόχο να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση καθώς γνώριζε πως η ήττα δεν του έκανε.

Μάλιστα οι αλλαγές αυτές έφεραν και αλλαγή στην εικόνα της ομάδας του που απείλησε, έκανε την πρώτη της τελική, με τον Αραμπούλι να απειλεί με κεφαλιά και τον Διούδη να μπλοκάρει στο 53'.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έδειξε να μην πατάει τόσο καλά στο δεύτερο μέρος ενώ ο Γιοβάνοβιτς είδε τον Αϊτόρ να τραυματίζεται και να βγαίνει εκτός αγώνα με τον Βιτάλ να περνάει στη θέση του.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Μέσα ο Κουρμπέλης, το "κλείδωσε" ο Ιωαννίδης

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να απειλεί και πάλι μετά το 60' και συγκεκριμένα στο 64' με ωραία ενέργεια και σουτ του Γκατσίνοβιτς που έδιωξε σε κόρνερ ο Σαράνοβ ενώ εν συνεχεία ο κύριος αποδέκτης των τελικών του τριφυλλιού ήταν ο Βιτάλ ο οποίος αρχικά στο 70' είδε τον γκολκίπερ της Λαμίας να του λέει όχι και στο 80' σούταρε άστοχα.

Λίγο νωρίτερα ο Γιοβάνοβιτς είχε ρίξει στο ματς τον Κουρμπέλη, στην επιστροφή του σε αγώνα πρωταθλήματος, με τον "αρχηγό" να παίρνει επιπλέον χρόνο συμμετοχής μετά το ματς του Κυπέλλου.

Το γκολ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός για να "κλειδώσει" τη νίκη το βρήκε στο 82' με την τρίτη προσπάθεια στο δεύτερο μέρος του Ιωαννίδη. Στις πρώτες δύο ο Έλληνας επιθετικός δεν μπόρεσε να σουτάρει. Στην τρίτη όμως υποδέχτηκε τη μπάλα όμορφα, την έφερε μπροστά του και έκανε ένα εξαιρετικό σουτ με το οποίο έγραψε το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΛΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ