ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Αϊτόρ και η κίνηση - ματ του Γιοβάνοβιτς έφεραν τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού στην Τούμπα

Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει το πρώτο γκολ που πέτυχε στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός | 2 Οκτωβρίου 2022
Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει το πρώτο γκολ που πέτυχε στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός | 2 Οκτωβρίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για το πώς ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει με το μεγάλο διπλό από την Τούμπα, διατηρώντας το απόλυτο στο πρωτάθλημα της Super League και ανοίγοντας τη διαφορά του από τη δεύτερη θέση στους επτά βαθμούς.

Non-stop! Απέναντι σε κάθε δυσκολία, κόντρα στα δεδομένα που δημιουργήθηκαν από το "παγωμένο" γκολ του ΠΑΟΚ στο 18’, με τους "Τούκου" Παλάσιος και Μπένιαμιν Βέρμπιτς να μένουν εκτός την ύστατη ώρα και με την Τούμπα σε πολύ "hot" καταστάσεις, ο Παναθηναϊκός πήρε ένα τεράστιο διπλό στο "σπίτι" του ΠΑΟΚ, το πρώτο έπειτα από 10 ματς και 5,5 χρόνια και συνεχίζει.

Συνεχίζει με περίσσιο ενθουσιασμό, αλλά και με το κεφάλι στη θέση του και τα πόδια στη γη, διότι έχει πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να μπορέσει να φτάσει στη... Γη της Επαγγελίας και να "ξορκίσει" τα βάσανα 12-13 ετών.

Ο Παναθηναϊκός έχει ξαναβρεί πλέον το "μέταλλό" του και παίρνει μεγάλα διπλά στις έδρες των μεγάλων αντιπάλων του. Κι αυτό της Τούμπας ήταν ακόμη μία μεγάλη πέτρα στο χτίσιμο του χαρακτήρα του που έχει ξεκινήσει με υπομονή απ’ την περσινή σεζόν.

Το έκανε τον Μάιο στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό, όταν καιγόταν για να νικήσει και να μην χάσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, το έκανε και στην Τούμπα (με το ίδιο σκορ, αλλά με ανατροπή), απαντώντας στην πρώτη αμφισβήτηση όσων έλεγαν ότι είχε χτίσει το νικηφόρο σερί του στην εκκίνηση της χρονιάς, "πατώντας" μόνο στην ασφάλεια της Λεωφόρου. Με ένα μεγάλο κι αντρικό διπλό, που του δίνει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση για όσα ακολουθούν...

Το τριφύλλι βρέθηκε πίσω στο σκορ σε μία φάση που έγιναν όσα λάθη έπρεπε να γίνουν, για να φτάσει η μπάλα στα πόδια του Ολιβέιρα και να ανοίξει το σκορ στο 18’ για τον ΠΑΟΚ. Κι όμως η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν η πρέπουσα, παρά την ψυχρολουσία.

Άρχισε να διαβάζει καλύτερα το ματς, μολονότι μπροστά δεν είχε βρει τον τρόπο για να ξαναβάλει δύσκολα στην ευάλωτη άμυνα του ΠΑΟΚ, μετά την ευκαιρία του Αϊτόρ στο 12’.

Στα αργά πόδια του Βιεϊρίνια

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς έκανε την κίνηση - ματ, διατηρώντας τον Αϊτόρ δεξιά, πάνω στα αργά πόδια του Βιεϊρίνια και δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες στον Καταλανό για να χτυπήσει με τον τρόπο που έπρεπε την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Την ίδια ώρα ο Κουρμπέλης, λειτουργώντας ως πραγματικός αρχηγός, "ξύπνησε" όλη την ομάδα με τις φωνές του και μαζί με τον Ρουμπέν και το Τσέριν, πήραν τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή, βάζοντας το τείχος... ασφαλείας που χρειαζόταν η "πράσινη" άμυνα για να μην απειληθεί ξανά.

Μία μπασκετική ασίστ

Η μπασκετική ασίστ του Ρουμπέν στον Αϊτόρ, έκανε τα πάντα πολύ εύκολα για τον Καταλανό εξτρέμ, ο οποίος έσπασε καταπληκτικά το κορμί του στην προσποίηση πάνω στον Κοτάρσκι κι έβαλε ξανά τις δύο ομάδες σε ισορροπία πολύ νωρίς. Μόλις στο 51’. Αυτή τη φορά όμως ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ πιο έτοιμος για να διαχειριστεί τον αγώνα όπως έπρεπε.

Και την κατάλληλη στιγμή χτύπησε ξανά. Ο Αυστριακός Βάινμπεργκερ έδωσε σωστά το πέναλτι, έπειτα από την υπόδειξη του VAR, διότι ο Κοτάρσκι βρήκε με τη γροθιά του το κεφάλι του Σπόραρ την ώρα που αυτός έπιανε την κεφαλιά στο 69’ κι ο Αϊτόρ στο 73’ έβαλε άλλο ένα... κερασάκι στο προσωπικό ρεσιτάλ του, συνεχίζοντας την απίθανη παράδοση απέναντι στον ΠΑΟΚ (6 γκολ ήδη).

Οι "πράσινοι" το χειρίστηκαν πολύ σωστά το παιχνίδι από εκεί και πέρα κι έφτασαν σε ένα τεράστιο διπλό που έστειλε μήνυμα προς όλους. Φέτος, δεν έχει διάθεση για αστεία με κανέναν. Κι όποιος εξακολουθεί να τον υποτιμά, θα τον βρει μπροστά του!

Δείτε την Game Night για τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού στην Τούμπα

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ