ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με τέτοιο "μέταλλο" ο Παναθηναϊκός θα είναι διεκδικητής του τίτλου μέχρι τέλους

Ο Αντράζ Σπόραρ
Ο Αντράζ Σπόραρ EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ μπορεί να πει ότι είναι διεκδικητής του τίτλου και τη σωστή ψυχολογία που είχε η ομάδα για να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα.

Όταν περάσουν πολλά χρόνια κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα έχει φύγει πια από τον Παναθηναϊκό (που μακάρι να αργήσει για πολύ καιρό όλο αυτό) θα πρέπει να γίνει, θα του αξίζει πέρα για πέρα να γίνει για πάρτη του ένα ντοκιμαντέρ για όλη την πορεία του κι όλα όσα θα έχει ζήσει στο "τριφύλλι".

Και πως πήρε στα χέρια του μια ομάδα η οποία είχε απ’ άκρη σ’ άκρη "καμένη γη" και βήμα με το βήμα, την έκανε ξανά χέρσα. Κι άρχισε να σμιλεύει καθημερινά όλα τα κακώς κείμενα, για να μετατρέψει τον Παναθηναϊκό και πάλι σε μία ομάδα πρωταγωνίστρια.

Να τον αλλάζει μέρα με τη μέρα, να του δίνει πάλι όλα τα κανονικά χαρακτηριστικά και την κανονική μορφή του, επαναφέροντάς στα φυσιολογικά στάνταρντς του σαν κλαμπ και σαν μέγεθος. Έχει δρόμο ακόμη, αλλά την έχει διανύσει την πιο δύσκολη και δύσβατη απόσταση ο Σέρβος τεχνικός και τα παιδιά του κι ο Παναθηναϊκός "επανέρχεται" όλο και πιο κοντά στα "κανονικά" του.

Ναι με τέτοιο "μέταλλο" πρωταθλητή που κατέθεσε στο γήπεδο, ιδίως απ’ την στιγμή που βρέθηκε από το... πουθενά πίσω στο σκορ απέναντι στην ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός δικαιούται πλέον να λέει πως θα είναι διεκδικητής του τίτλου μέχρι τέλους φέτος. Δεν ξέρω αν θα τον κατακτήσει. Αυτό που σίγουρα ξέρω, είναι πως όλοι μα όλοι οι φίλοι του είναι και πάλι περήφανοι γι’ αυτό που βλέπουν μέσα στο γήπεδο. Και για την νοοτροπία που δείχνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Μίας ομάδας που δεν έχει παίξει ποτέ πλήρης από την εκκίνηση της σεζόν, αλλά έχει κάνει 4 νίκες σε ισάριθμα ματς και είναι για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία στο +4 από τον Ολυμπιακό! Μία ομάδας που έπαιξε ξανά με τους Πούγγουρα και Σάρλια βασικούς στόπερ σε ματς με την ΑΕΚ, διότι ο προπονητής της είναι τεράστιος μάγκας και μπορεί να διαχειρίζεται ιδανικά τους πάντες.

Να δείχνει εμπιστοσύνη και να τη μεταδίδει ατσαλώνοντας το μυαλό και την ψυχολογία του Πούγγουρα που από εκεί που έμοιαζε με... αδύναμος κρίκος προς αποχώρηση το περασμένο καλοκαίρι, μπήκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ κι έκανε το... ματς της ζωής του.

Δεν θα μπορούσε απ’ την περασμένη εβδομάδα να επαναφέρει τον Μάγκνουσον στην ενδεκάδα απ’ την στιγμή που ιατρικά είναι έτοιμος; Θα μπορούσε... Έτσι όμως θα έχανε τον Πούγγουρα ή τον Σάρλια και δεν θα ήταν δίκαιος. Τώρα όλη η ομάδα νιώθει τη δικαιοσύνη του προπονητή της και είναι περήφανοι για όλους τους παίκτες της. Κι εκείνοι του το ανταποδίδουν μέσα στο γήπεδο.

Με ψυχολογία "πάμε να το γυρίσουμε"

Ο Παναθηναϊκός δεν ήπιε... θάλασσα όταν η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ. Αντίθετα, βγήκε με ψυχολογία "πάμε να το γυρίσουμε" αμέσως. Γιατί το πίστευαν. Ακόμη κι όταν ο Αϊτόρ ισοφάρισε στο 43’ στο (θεωρητικά βολικό, έτσι όπως είχε πάει το ματς) 1-1, οι παίκτες του δεν έμειναν εκεί, αλλά ξαναβγήκαν μπροστά για να βρουν κι άλλο γκολ πριν πάνε στα αποδυτήρια. Και το ποδόσφαιρο επειδή είναι δίκαιο άθλημα τους αντάμειψε.

Με δύο πέναλτι; Ναι με δύο πέναλτι, απ’ την στιγμή που υπήρξαν παραβάσεις και στα δύο και τα πιστοποίησε και ο VAR από το μόνιτορ. Πάμε παρακάτω, δεν θα είναι πια "βολικός" για κανέναν ο Παναθηναϊκός κι αυτό αποδείχθηκε μεσοβδόμαδα με το πώς διαχειρίστηκε το θέμα με τον Σιδηρόπουλο και τους Έλληνες διαιτητές που προσπάθησε να... επαναφέρει ο Μπένετ στα ντέρμπι. Έλα που η UEFA όμως είχε αντίθετη άποψη. Και το κατάλαβε... καλά κι ο Άγγλος αρχιδιαιτητής και η Ομοσπονδία.

Ο Κώτσιρας και ο Κουρμπέλης

Μεγάλα credits για τη νίκη επί της ΑΕΚ αξίζουν και στον Γιάννη Κώτσιρα που έκανε ένα καταπληκτικό ματς, ίσως το καλύτερό του όσο παίζει στον Παναθηναϊκό μαζί με τον περσινό τελικό του Κυπέλλου, τόσο αμυντικά όσο κι επιθετικά. Και επιβεβαίωσε πως αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος Έλληνας δεξιός μπακ κι αξίζει να το εξαργυρώσει αυτό και στην Εθνική Ομάδα.

Τρομερό παιχνίδι συνολικά κι από τον Αϊτόρ, ο οποίος… έφαγε όλο το γήπεδο και λίγο έλειψε να πετύχει κι άλλο γκολ (λες και... κουνήθηκε το δοκάρι ήταν στη φάση που πήγε να κάνει τα 3-1), ενώ πρέπει να πάρει αντίστοιχα τα εύσημα και ο Κουρμπέλης που άφησε και τα... πνευμόνια του μέσα στο γήπεδο. Όλοι πήγαν εξαιρετικά, όλοι οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στο "4Χ4", όλοι μπορούν να τον πάνε ως το τέλος του δρόμου. Μαζί με τον κεντρικό χαφ που θα έρθει τις επόμενες 2-3 μέρες...

Δείτε την Game Night για την πρόκριση της Εθνικής επί της Τσεχίας και τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ