ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κύριοι προσδεθείτε, ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μόλις ξεκίνησε

Οι Μπερνάρ και Σπόραρ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Βόλο
Οι Μπερνάρ και Σπόραρ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Βόλο INTIME SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τον Παναθηναϊκό που εντυπωσίασε στον Βόλο, τους οπαδούς του που θα τον ακολουθούσαν ακόμα και στην... Ανταρκτική, αλλά και τον Χουάν Ρότσα που θα χαίρεται βλέποντας την ομάδα του Γιοβάνοβιτς να σπάει το ρεκόρ του.

Είναι ακριβώς όπως το είχε πει κάποτε ο σπουδαίος Μαχάτμα Γκάντι: "Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς...".

Στην αρχή της χρονιάς η πρώτη ατάκα για τον Παναθηναϊκό ήταν "...μόνο 1-0 τον Ιωνικό, σιγά, έτσι δεν πάει πουθενά φέτος". Μετά το 2-0 στο Ηράκλειο "...εντάξει μωρέ, ο ΟΦΗ είναι σε κακή κατάσταση". Μία εβδομάδα πιο μετά "...και που νικάει τι έγινε, δεν βλέπεις ότι αγκομαχάει;". Ακολούθως προστέθηκε στην όλη κουβέντα το "...μόνο με πέναλτι παίρνει νίκες" λες και το VAR δεν δημιουργήθηκε για να διορθώνει τα λάθη που κάνουν οι διαιτητές και οι βοηθοί (και που είναι αλήθεια πως είχαν γίνει αρκετά και σημαντικά στα έως τώρα παιχνίδια των "πράσινων").

Έπειτα ήρθε και το περίφημο "...δεν έχει μεγάλο ρόστερ, να δούμε τι θα κάνει τώρα με τους τραυματισμούς. Χωρίς τον Αϊτόρ θα αρχίσουν οι ‘γκέλες’". Ύστερα ήρθε το... 5-1 στο Βόλο. Κι εδώ πάλι κάτι θα ειπωθεί, κάπως θα γίνει προσπάθεια να... υποβαθμιστεί κι αυτό το διπλό κι ας έφτασε ο Παναθηναϊκός πλέον τις 10 σερί νίκες, δημιουργώντας νέο ρεκόρ στην Ιστορία του σε εκκίνηση πρωταθλήματος.

Όμως ό,τι κι αν γραφτεί ή ειπωθεί, δεν έχει καμία, μα καμία σημασία... Ο Παναθηναϊκός επί ημερών Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει μάθει να "απαντάει" σε όλα μέσα στο γήπεδο, κι όχι στα social media ή στο τι θα αναφέρει η κάθε αρθρογραφία. Και γι’ αυτό νικάει... Γι’ αυτό έχει δημιουργήσει αυτό το σερί... Γι’ αυτό μετέτρεψε ξανά μετά από χρόνια την "σπίθα" που άναψε απ’ το φινάλε της περσινής σεζόν με την εικόνα του στα playoffs και την κατάκτηση του Κυπέλλου, σε απίστευτη "λάβα" και μαζί με την ορμή του κόσμου του δεν "φρενάρει" για την ώρα πουθενά.

Μέχρι την... Ανταρκτική αν χρειαστεί

Περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας άφησαν τα σπίτια τους πρωί Σαββάτου (άλλοι απ’ την Παρασκευή) για να ταξιδέψουν στον Βόλο και να "πλημμυρίσουν" με πράσινο όλο το "Πανθεσσαλικό" σε μία ονειρική εκδρομή, όπου δεν συνέβη το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ και θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια.

Κι αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη νίκη, η σπουδαιότερη κατάκτηση για τον Γιοβάνοβιτς και τους ποδοσφαιριστές του: Το γεγονός ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού όχι μόνο έχει "ψηθεί" και γουστάρει αυτή την ομάδα, αλλά είναι έτοιμος να την ακολουθήσει και μέχρι την... Ανταρκτική αν χρειαστεί. Συσπείρωση, ενότητα κι ένας κοινός στόχος: Η "επιστροφή" του Παναθηναϊκού παντού.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο σύλλογος επιστρέφει με πολύ σταθερά βήματα στα κανονικά κυβικά του, όσο κι αν ορισμένοι εξακολουθούν να μη το βλέπουν. Κι ονειρεύονται "καθιζήσεις" και στραβοπατήματα κάθε Σαββατοκύριακο. Θα έρθουν κι αυτά, νομοτελειακά θα ακολουθήσουν κάποια στιγμή και δύσκολες βραδιές. Όμως πλέον ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για να τις αντιμετωπίσει κι αυτές. Κι έχει σφυρηλατηθεί πολύ απ’ τον προπονητή του για να αντέξει.

Αυτό που αρνούνται δε, να δουν ορισμένοι είναι πως λόγω των ουκ ολίγων προβλημάτων απ’ την αρχή τη σεζόν, οι "πράσινοι" έπαιζαν έως τώρα στο 50% με 60% της δυναμικής και των δυνατοτήτων τους. Για την ακρίβεια, ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μόλις "ξεκίνησε" να πλησιάζει λίγο-λίγο στα ποδοσφαιρικά κι αγωνιστικά στάνταρντς που έχει θέσει ο προπονητής του. Κι ο Βόλος ήταν το πρώτο checkpoint όσων θα ακολουθήσουν...

Τα τρία στοιχεία που έκαναν τη διαφορά

Στο "Πανθεσσαλικό" τη διαφορά την έκαναν τρία πράγματα για τον Παναθηναϊκό:

  • Η δυναμική και η ενέργεια της εξέδρας, που έκανε τους (ούτως ή άλλως απόλυτα προσηλωμένους στο στόχο τους) παίκτες του "τριφυλλιού" να μπουν στο γήπεδο απ’ το πρώτο λεπτό με το... μαχαίρι στα δόντια και να μην επιτρέψουν στον Βόλο να αμφισβητήσει ούτε δευτερόλεπτο την κυριαρχία και την ανωτερότητά τους.
  • Η ατομική κλάση και η ποιότητα παικτών όπως ο Σεμπαστιάν Παλάσιος που "ξεκλείδωσε" το τρίποντο και ο Μπερνάρ Ντουάρτε, ο οποίος αρχίζει να ξεδιπλώνει στο χορτάρι όλες τις αρετές του.
  • Η άρτια πνευματική κι αγωνιστική προετοιμασία όλης της ομάδας κι όλων των παικτών για έναν αγώνα αποδείξεων, απέναντι σε μία απ’ τις καλύτερες ομάδες της εφετινής Super League. Την ομάδα που νίκησε τη 2η αγωνιστική την ΑΕΚ στη Ριζούπολη, που έφερε "Χ" με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και είχε 6 σερί νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Με τυπική... διαδικασία με μπαλάρα

Κι όμως ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε αυτό το παιχνίδι, με αυτόν τον αντίπαλο -ο οποίος είχε αποσπάσει δικαιολογημένα τα κολακευτικά λόγια όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας- σε... τυπική διαδικασία. Με ουσία, αλλά και μπαλάρα σε μεγάλα κομμάτια του αγώνα! Κι ας μην εξαργύρωσε γρήγορα σε γκολ την ανωτερότητά του και το σωστό χτίσιμο των επιθέσεών του, που συνδυάζονταν πάντα με ταχύτητα κι εξαιρετική οργάνωση.

Ο Παλάσιος έκοψε στο 39’ το "Γόρδιο Δεσμό" με ένα γκολ-ποίημα, μπολιασμένο με... 100 κιλά ατόφιας, αργεντίνικης "αλητείας" (απανωτές προσποιήσεις στον Λούνα που τον... έχασε από τα μάτια του και χτύπημα με εξωτερικό φάλτσο στη γωνία του Κλέιμαν), το οποίο αν το βλέπαμε σε ξένο πρωτάθλημα θα ουρλιάζαμε "...τι έβαλε ρε ο τύπος;". Και μετά από πέντε λεπτά ήρθε δεύτερο χτύπημα, με διαφορετικές πινελιές κλάσης. Κατέβασμα της μπάλας που ερχόταν από τον... ουρανό με το στήθος και σουτ με τη μία με το αριστερό στη γωνία. Ζωγραφιές...

Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις στο γήπεδο

Μετά ανέλαβε δράση ο κύριος Μπερνάρ. Συνεχή ρήγματα, "τάισμα" όλων των επιθετικών, φοβερές επινοήσεις, κάθετο ποδόσφαιρο, ασίστ πάρε... βάλε, άλλο επίπεδο ο Βραζιλιάνος που δεν είναι ακόμα στο 100%. Όμως ό,τι πληρώνεις, παίρνεις... Νόμος!

Και βεβαίως ο Σπόραρ... Ο Παναθηναϊκός έχει ξανά μετά από 5 χρόνια τον κανονικό φορ που πρέπει να έχει μία ομάδα η οποία θέλει να πρωταγωνιστεί. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση ο Σλοβένος και φαίνεται πλέον μέσα στο γήπεδο, το "φωνάζει" σε όλους τους αγώνες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ένα ονειρεμένο βράδυ για τον Παναθηναϊκό, 8 μέρες πριν απ’ τη "μητέρα των μαχών", το clasico με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. "Άλλο" ματς αυτό, καμία σχέση με όλα όσα προηγήθηκαν ως τώρα. Διότι ότι και να λέει ο καθένας μας, αυτό ήταν, είναι και θα είναι πάντα το απόλυτο ντέρμπι στην Ελλάδα...

Θα χαίρεται με την ψυχή του κι ο Ρότσα

Και η Λεωφόρος θα είναι πραγματικά πολύ μικρή για να χωρέσει όλη αυτή την ορμή των δεκάδων χιλιάδων Παναθηναϊκών που θα θελήσουν να είναι "παρόντες" σ’ αυτό το παιχνίδι.

Εκεί, στα VIP του "Απόστολος Νικολαΐδης", το βράδυ της επόμενης Κυριακής (6/11) θα βρίσκεται κι ο Χουάν Ρότσα για να τιμηθεί στο ημίχρονο απ’ τον Παναθηναϊκό (μαζί με τους Σαραβάκο, Καραγκούνη και Ζάετς), όπως τιμήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες και τόσοι άλλοι σπουδαίοι άσοι του "τριφυλλιού". Και σίγουρα ο "Ινδιάνος" θα το χαίρεται με την καρδιά του, που όλα τα μεγάλα προπονητικά ρεκόρ του με τον Παναθηναϊκό (όπως το "9Χ9" σε εκκίνηση πρωταθλήματος), έχει αρχίσει να τα "γκρεμίζει" ένα προς ένα, αυτός ο σπουδαίος Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ