ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ

Ο Ράπτης και οι υπασπιστές του Μιλενκόσκι έδωσαν τον τίτλο στον ΠΑΟΚ

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ με το τρόπαιου του Κυπέλλου
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ με το τρόπαιου του Κυπέλλου EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Χολίδης γράφει για την τεράστια εμφάνιση του Αλέξανδρου Ράπτη, ο οποίος είχε όμως την πολύτιμη βοήθεια των συμπαικτών του για να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στον τίτλο κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ το βράδυ του Σαββάτου κατέκτησε το πέμπτο Κύπελλο της ιστορίας του αφού επικράτησε 3-1 σετ απέναντι στον Ολυμπιακό σε έναν εντυπωσιακό τελικό.

Ο Δικέφαλος ωστόσο το συγκεκριμένο τρόπαιο και όποιο κατακτήσει στη συνέχεια της χρονιάς το πήρε αρκετό καιρό νωρίτερα. Τότε που ο Γιόσκο Μιλενκόσκι ήταν έτοιμος να αποχωρήσει όμως η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να τον στηρίξει και το αποτέλεσμα τη δικαιώνει.

Από τότε ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει σταθερή βελτίωση και στην Καλαμάτα επιβεβαίωσε ότι είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα αυτή την περίοδο.

Η ραψωδία του Ράπτη

Δε θα γινόταν να ξεκινήσουμε το σχολιασμό του τελικού από κάτι άλλο πέρα από τον MVP. Ο Αλέξανδρος Ράπτης το περασμένο καλοκαίρι έφυγε από τον Παναθηναϊκό και ανηφόρησε στον ΠΑΟΚ.

Ο λόγος; Να βρει σταθερό και βασικό ρόλο σε μια ομάδα που θα έχει ως στόχο τον τίτλο. Στα 23 του χρόνια ο Αλέξανδρος Ράπτης έκανε μια εμφάνιση βγαλμένη από όνειρο.

Κράτησε στην υποδοχή, ήταν διαστημικός στην επίθεση με 76% (25/33 επιθέσεις με μόλις ένα λάθος) και τρεις άσους. Τι άλλο να ζητήσει ο Μιλενκόσκι από τον ακραίο του ο οποίος σταμάτησε στους 28 πόντους.

Η ομάδα ανέτρεψε το σκηνικό

Όπως και είπε και ο MVP, Αλέξανρος Ράπτης στις δηλώσεις του, για να μπορέσει εκείνος να κάνει αυτή τη εμφάνιση χρειάστηκε να κάνει όλη η ομάδα μπόλικη δουλειά.

Συγκεκριμένα, Κοκκινάκης και Γιόρνα σκούπισαν την πίσω ζώνη, ο Γουόλς μοίρασε εξαιρετικά το παιχνίδι μετά το πρώτο σετ, Σκρεντάου και Βουλκίδης βοήθησαν σε μπλοκ και επίθεση, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του Ντεν Ντρις.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η στατιστική μπορεί να λέει ότι ο Βέλγος είχε 30% στην επίθεση με 12/40, όμως βοήθησε τόσο με τα σερβίς του όσο και με τα μπλοκ του (4).

Όλοι δούλεψαν για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να γυρίσει το σκηνικό του πρώτου σετ και να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Το σημείο κλειδί του τελικού

Δίχως αμφιβολία εκεί που κρίθηκε ο τελικός ήταν στο δεύτερο μισό του τρίτου σετ. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός μπήκε προηγούμενος με 17-13, αλλά η συνέχεια ανήκε στον ΠΑΟΚ ολοκληρωτικά.

Ο Δικέφαλος κατάφερε να τρέξει επί μέρους 12-4 σε εκείνο το σημείο με τους Ντεν Ντρις και Ράπτη να κάνουν τρομερή δουλειά στην επίθεση, το πιεστικό σερβίς και το εξαιρετικό μπλοκ άμυνα ήταν αυτά που οδήγησαν τον ΠΑΟΚ στην ανατροπή.

Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά επιβεβαίωσε την εικόνα που μας είχε δείξει και στη σειρά αγώνων με τον Παναθηναϊκό παίζοντας εξαιρετικά και έχοντας πολλούς πρωταγωνιστές.

Βραχυκύκλωσε ο Τράβιτσα, χαμηλή πτήση του Ιντάλγκο

Πάμε τώρα και στον ηττημένο Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Τζουλιάνι πήγαν στην Καλαμάτα με την ψυχολογία στα ύψη, όπως συμβαίνει μετά από την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά του Challenge Cup.

Ωστόσο, στον τελικό απέναντι στον ΠΑΟΚ εμφάνισαν την εικόνα που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε από αυτούς τον τελευταίο περίπου ένα μήνα μόνο στο πρώτο σετ. Ακόμα και στο τρίτο που ήταν μπροστά στο σκορ εκμεταλλεύτηκαν απλά τα πολλά λάθη του Δικεφάλου, αλλά και το εξαιρετικό μπλοκ τους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ποιο ήταν όμως το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού; Το βασικότερο ήταν ότι θόλωσε το μυαλό του Τράβιτσα. Ο σπουδαίος πασαδόρος είδε ότι ο Στερν ήταν σε καλή ημέρα (17/37 επιθέσεις είχε ο Σλοβένος) και τον φόρτωσε.

Για την ακρίβεια τον υπερφόρτωσε αφού πήρε περισσότερες μπάλες σχεδόν από ότι πήραν μαζί Παγένκ (11), Κουμεντάκης (15) και Λινάρδος (7). Την ίδια ώρα ο Ιντάλγκο έμοιαζε να είναι απόλυτα διαβασμένος από το μπλοκ του ΠΑΟΚ το οποίο έσπασε πολλές μπάλες στις επιθέσεις τους με τον Κουβανό να μετρά το απογοητευτικό 8/26 επιθέσεις.

Η επόμενη ημέρα και οι δύο τίτλοι

Το Final Four του Κυπέλλου ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια τεράστια ψυχολογική ένεση για τη συνέχεια. Ο Δικέφαλος και ο Ολυμπιακός είναι πιθανό να αποτελέσουν και το ζευγάρι των τελικών του πρωταθλήματος.

Αμφότεροι προηγούνται με 2-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό και τον Μίλωνα αντίστοιχα με αποτέλεσμα να θέλουν μόνο μία νίκη για να διεκδικήσουν τον τίτλο με τον Ολυμπιακό να έχει το πλεονέκτημα της έδρας.

Την ίδια ώρα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν και τους τελικούς του Λιγκ Καπ με τον Παναθηναϊκό το οποίο ναι μεν έχει μικρότερη αίγλη, ωστόσο ειδικά εάν οι πράσινοι μείνουν εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος θα το θέλουν περισσότερο.

Όπως και να έχει για περίπου 45 μέρες ακόμα αναμένεται να παρακολουθήσουμε σπουδαίες μονομαχίες στο βόλεϊ ανδρών, αλλά και των γυναικών.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ ΠΑΟΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ